Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno kupiłem E34 w benzynie ale niestety moja radość długo nie trwała- znajomy rozparcelował ją na drzewie :cry: Przymierzam się teraz do E39 z 2002 roku. Mam małe pytanko- co sądzicie o motorku M57 2,5D? Nigdy nie miałem diesla i po przeglądnięciu kilku postów na tutejszym forum zaczynam mieć obawy przed tymi silnikami. Czy jest to zwykły diesel czy TDS? Znajomy powiedział mi, że po 2000 roku nie produkują TDSów. Czy jakiś silnik z nowszych buni po lifcie ma turbinę??

Jak się jeździ Wam na tych motorkach?? Szukam auta oszczędnego i do spokojnej jazdy a nie wyścigów :lol: Pozdr

Opublikowano

No proszę, dywersant (zamiast 2.5d użył M57)!

Przeczytaj co masz pod ksywą zanim zaczniesz zadawać takie pytania.

Admin?

Opublikowano
No proszę, dywersant (zamiast 2.5d użył M57)!

Przeczytaj co masz pod ksywą zanim zaczniesz zadawać takie pytania.

Admin?

oczywiście że jest dobrze napisane M57 był również 2.5d

tu jest takie małe porównanie może coś Ci pomoże

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=6284&view=next&sid=00aceeb2c9405307b11d807effbf45de

• Moderatorzy
Opublikowano
Witam. Niedawno kupiłem E34 w benzynie ale niestety moja radość długo nie trwała- znajomy rozparcelował ją na drzewie :cry: Przymierzam się teraz do E39 z 2002 roku. Mam małe pytanko- co sądzicie o motorku M57 2,5D? Nigdy nie miałem diesla i po przeglądnięciu kilku postów na tutejszym forum zaczynam mieć obawy przed tymi silnikami. Czy jest to zwykły diesel czy TDS? Znajomy powiedział mi, że po 2000 roku nie produkują TDSów. Czy jakiś silnik z nowszych buni po lifcie ma turbinę??

Jak się jeździ Wam na tych motorkach?? Szukam auta oszczędnego i do spokojnej jazdy a nie wyścigów :lol: Pozdr

2,5d jak i3,0d to jedne z najlepszych silników diesla jakie kiedykolwiek wyprodukowano oczywiście są to turbodiesle.TDS to starsza konstrukcja.

Opublikowano

silniki 2,5d i 3,0d to silniki common rail !! Wszystko zależy od tego jaki egzemplarz kupisz , jeśli będzie zadbany to nie masz się co obawiać o silnik !!! Dużo krąży nie pochlebnych opinii na temat diesla ale popatrz też kto te opinie pisze , bo najczęściej Ci którzy mają benzynę ( oczywiście bez obrazy ) także musisz samemu wybrać co wolisz , moim zdaniem po prostu szukaj jakiejś zadbanej, ładnej utrzymanej e39 a silnik jest mało ważny !!

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano

silnik diesla tego typu mało zadbany to może być nie miłe doświadczenie podczas wizyt w serwisie:)

pozdro