Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kolega od pixeli jest oczywiscie z Koszalina a nie Szczecina. Nie dosc

ze mam kiepska pamiec to jeszcze dwoja z geografii..:)

Również usprawniałem wyświetlacz licznika (najprawdopodobniej u tej samej osoby w Koszalinie).

Był w kiepskim stanie - informacji z BC i stanu licznika czasami trzeba się było domyślać!

Teraz jest super :clap: - tylko ten koszt :(

• Odpowiedzi 165
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Również usprawniałem wyświetlacz licznika (najprawdopodobniej u tej samej osoby w Koszalinie).

Był w kiepskim stanie - informacji z BC i stanu licznika czasami trzeba się było domyślać!

Wiesz co jak pomysle o cenie nowych zegarow, to mysle, ze za te wiedze

praktyke i odrobine zegarmistrzowskiej sprawnosci chyba jednak warto

zaplacic.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

zaplacic.

Tu masz rację!!!

To i tak ułamek ceny nowych zegarów.

A jak się chce mieć wszystko OK, to trzeba płacić!

Nie wszystko da się zrobić metodą prób i błędów, gdyż tylko można sobie narobić większej szkody.

Opublikowano

zaplacic.

Tu masz rację!!!

To i tak ułamek ceny nowych zegarów.

A jak się chce mieć wszystko OK, to trzeba płacić!

Nie wszystko da się zrobić metodą prób i błędów, gdyż tylko można sobie narobić większej szkody.

ja to juz wczesniej gdzies pisalem. Ogolnie nie wypadlem sroce spod ogona;) bo z wyksztalcenia jestem elektronikiem i to nie takim co tylko

poczytal ksiazek, ale sam konstruuje i naprawiam rozne urzadzenia.

Ale sa pewne obszary ktore oprocz wiedzy i dobrych checi wymagaja

tez DOSWIADCZENIA. A tego w konkretnym przypadku mi brakuje jak

i sadze wiekszosci z nas tutaj.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano

Muszę się pochwalić, że przed naprawą LCD licznika odpowiednio się przygotowałem - wcześniej zorganizowałem sobie nową tarczę licznika koloru srebrnego, stylizowaną na M Power i ringi z polerowanego aluminium.

Także za jednym razem i korzystając z tego, że licznik był rozebrany, został naprawiony wyświetlacz, wymieniona tarcza zegarów i założone ringi. Oczywiście nie obeszło się bez fachowej pomocy i podpowiedzi wyżej wymienionego specjalisty!

Efekt przynajmniej dla mnie jest zaje.... :D

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Dajcie namiar na tego speca

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

W Warszawie u mnie mozecie naprawic zegary (wczesniej nie dotykane), 95% udanych operacji, sam mam naprawione z E38 96r - mozna obejrzec jak swieca.

Naprawa w ciagu dnia roboczego.

Pozdrawiam Tomek

Opublikowano
Witam!

Na padające pixele KONTAKT 60.Cena 25-30 zł

Pozdro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W 3/4 przypadkach nieskuteczne lub poprawa jest krótkotrwała, a na dodatek można całkowicie uniemożliwić sobie późniejszą naprawę - KONTAKT 60 jest to styków elektrycznych, ale nie do elektroniki. Jeżeli już mamy sprayować :) , to polecam Ambersil Abertron (jeżeli nie zrobiłem literówki w nazwie) - właśnie do niekontaktującej elektroniki.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Albo kup nowe zegary (ja tak zrobiłem,w serwisie ok 2400.00 plus programowanie,mnie trafiło sie duuuuuuuuużo taniej i to za nowe) albo dzwoń do człowieka z Koszalina.350.00 i masz zrobione na jakiś czas.Możesz sam próbować naprawić ale na 75% popsujesz zegary.
Opublikowano

Witam!

Sebast mnie polecił płyn kolezka co przez przypadek zobaczył jak naprawiał swój licznik u fachowca ,mnie popsikanie pomogło robiłem to rok temu i jest ok do dnia dzisiejszego.Wszystkie pixele są jak nowe!

pozdrawiam!!!!!!!!!!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odświeżam temat.

Psikalem tydzień temu kontakt60 i nic jednak nie pomogło ale też nie zaszkodziło.

Wczoraj rozebrałem to jeszcze raz ale metodą podaną przez kolegę elektronika. Otóż w miejscu styku taśmy z wyświetlaczem lekko podważyłem i nałożyłem lakier przewodzący (fioletowy) i przed chwilą widzę że w tym miejscu wszystko wróciło do normy.

SUKCES !!

Opublikowano

Witam!

Psikalem tydzień temu kontakt60 i nic jednak nie pomogło ale też nie zaszkodziło.

Podobno to trzeba psikać KONTAKT'em 40.

Ale jak pomógł jakiś lakier to powiedz jaki (nazwa, producent).

Może masz jakieś foty z tej operacji?

Opublikowano
Podobno to trzeba psikać KONTAKT'em 40

penetratory nic nie pomogły w takim stanie jakim ja miałem.

Ale jak pomógł jakiś lakier to powiedz jaki (nazwa, producent).

Ten lakier przewodzący dostałem własnie od mojego kolegi elektronika który zajmuje się regeneracją wyświetlaczy samochodowych jak i radiowych. Zapytam ale obawiam się że nie powie dlatego mówie tutaj na forum że to kolor fioletowy wpadający lekko w róż.

Zdjęć nie mam ale za tydzien bede robił dalesze części wyświetlacza instrument kombi i klimatronika to porobie. Na tą chwilę jestem z siebie dumny że prawa część wyświetlacza działa po roku szukania złotego środka.

Opublikowano

Miło to słyszeć. Jednak ja oddałem to do szpeca co prawda cena za usługę jest naprawdę wysoka tym bardziej że nie daje faktur ani rachunków > za instrument kombi + klimatronik zapłaciłem 400 zł.

Jak już kiedyś napisałem to zregenerowany klimatronik odkręciłem i to samo ptwierdzam że widać jakąś chemiczną mieszankę koloru fioletowego.

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano

Postaram się zdobyć ten lakier.

Otóż w miejscu styku taśmy z wyświetlaczem lekko podważyłem i nałożyłem lakier przewodzący (fioletowy) i przed chwilą widzę że w tym miejscu wszystko wróciło do normy.

Ale powiedz dokładniej...jak to zrobiłeś? Pojechałeś równo po wszystkich ścieżkach czy robiłeś pasemka na każdą ścieżkę osobno. Bo jeżeli lakier przewodzi, to czy nie pozwiera tych ścieżek.

Czekam na dalsze relacje jak Ci poszło.

Opublikowano

To znaczy po całości to ja bałem się zrobić żeby nie zbierało wszędzie.

Najpierw odznaczyłem sobie na kartce gdzie mam brak styku i później jak ściągniesz cały instrument kombi to lekko podważ miejsce styku taśmy z wyświetlaczem i daj tam kropeleczke tego lakieru mozna powiedzieć miejsce po miejscu pasemka po pasemce. To trzeba robić dokładnie z wyczuciem (...). Zrób najpierw może jakąś małą część tego i niech lekko przeschnie i możesz od razu sprawdzić. Ja gwarantuje sukces tej metodzie i tu masz pewność że to bedzie dzialac pare dobrych lat.

Napisz czy ci sie udało później na forum.

Gdyby nie wyjazd na komunie zrobil bym to w ten weekend. Ale tutaj nawet zdjęcia nie będą potrzebne bo jak załapiesz metode to wszyskto pójdzie dobrze.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki.

Napewno będę naprawiał. Ale myślę, że gdzieś tak w czerwcu. Teraz jestem zawalony robotą.

Edytowane przez Radi540E39
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

WYŚWIETLACZ NAPRAWIONY !!! :D :D :D

Wkońcu wziąłem się za to i się udało. Świecą wszystkie piksele, wskazówki działają poprawnie.

To tak na gorąca. Wieczorem postaram się opisać jak to zrobiłem - mam parę fotek.

Pozdro.

Opublikowano

Radi540E39!

Z niecierpliwością czekam na relację! Też mam ten problem w mojej E34, więc każda wskazówka się przyda! :cool2: :modlitwa: :modlitwa:

$M$
Opublikowano
naprawde niezle to opisałeś , jestem pełen podziwu.jak bede mial czas to postaram sie zrobic to u siebie według twoich wskazówek.pozdrawiam :cool2:
Opublikowano

Radi540E39!

W Twoim opracowaniu można przeczytać "Nakłuwamy każdą ścieżkę taśmy po kolei w miejscu klejenia do płyty (najlepiej po środku paska kleju). Jak widać brzegi taśmy nie są przyklejone" czyli przekłułeś taśmę dochodząc igłą do płytki? Zrobiłeś to na obu końcach taśmy (przy wyświetlaczu i płytce)?

$M$