Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurde niema jak BMW a nie te inne śmietniki nigdy nie powiem złego słowa o BMW a następne moje auto to też będzie BMW tylko nie wiem jeszcze jakie??? :cool2:

BMW- BÓG MA WŁADZE................................

BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
  • Odpowiedzi 143
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wszytko co do tej pory mówiliście to prawda. BMW to marka wiążąca aspiracje sportowe z komfortowymi.

Wyposażenie i jakość wykończenia na lata ówczesne oraz obecne były/są na najwyższym poziomie.

Dla mnie OSOBIŚCIE w obecnie posiadamym BMW cenie sobie nie wyposażenie ( chodziaż mam wszystko oprócz lodówki ) ale MOTOR.

Konstrukcja V12 M70 (jak też M73) które swojego czasu występowały również w Mclaren'ach F1 (w których miał ponad 600 KM) jest dla mnie kwintesencją kultury pracy, elastyczności i osiągów. Tu już nie chodzi o moc, bo 300 KM to nie jest jakieś "wielkie halo" ale max moment obrotowy 450 Nm!! Dzięki temu moge bezpiecznie się poruszać zarówno w mieście jak i na trasie. Nie oznacza to, że ponad pięciometrowym autem szaleje między pasami jak bym to robił np. M3. Jeżdze normalnie, wręcz majestatycznie a gdy jest potrzeba z 60 km/h mam 130 km/h w kilka sekund z pomocą 12 apostołów :twisted:

Mając obecnie 750 iL a wcześniej 730i z M30 nie wyobrażam sobie posiadania w samochodzie o tej wielkosci i wadze mniejszego motoru niż 4 - 6 litrów. Ubezpiecznie praktycznie to samo (zwykle od 2499 cm3 stawka OC jest taka sama) a komfort i kultura jazdy nie porównywalna z niczym innym. Bez włączonego ASC+T praktycznie da się jeździć tylko na suchym asfalcie. No chyba że ktoś lubi (i umie) driftować.

Każdy mój znajomy który na wieść o wielkości mojego silnika "prycha śmiechem" po co mi taki duży i "nieekonomiczny" motor .... zmienia zdanie po pierszej jeździe ze mną gdy on sam siedzi na fotelu pasażera...

Za jakiś czas planuje zakup E38 ale tylko 760 a w najgorszym wypadku 750 .... w innym wypadku mija się z celem posiadanie BMW :8)

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.3card.net/bmw/750il/motorV12_1.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.3card.net/bmw/750il/motorV12_2.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.3card.net/bmw/750il/motorV12_3.jpg

http://www.3card.net/bmw/750il/motorV12_4.jpg

BMW E60 530d

Gdyby Bóg był za przednim napędem - wszyscy chodzilibyśmy na rękach ....

Opublikowano
Don trochę się zagalopowałeś w e38 nie było silnika o pojemności 6 litrów. 5.4 tak, jednak był on rozwinięciem 5.0.
Opublikowano
Don trochę się zagalopowałeś w e38 nie było silnika o pojemności 6 litrów. 5.4 tak, jednak był on rozwinięciem 5.0.

Masz racje. mówiąc o 760 miałem na myśli 5.4 V12.

Mówiąc o pojemościach od 4 do 6 litrów również miałem na myśli 4.0 4.4 5.0 5.4.

Tak czy siak - gdby była kiedyś produkowana siódemka z 8 litrowym motorem - JA musiałbym ją mieć !!!

BMW E60 530d

Gdyby Bóg był za przednim napędem - wszyscy chodzilibyśmy na rękach ....

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

dzisiaj przez przypadek odkrylem bardzo fajna ciekawostke...wiec po wylaczeniu silnika wysiadajac niechcacy pociagnalem do siebie (tak jak wlaczasz swiatla dlugie) dzwignie od kierunkow ,dlugich..i na okolo 1min moze dluzej zaswiecily sie xenony..

:cool2: :cool2:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
dzisiaj przez przypadek odkrylem bardzo fajna ciekawostke...wiec po wylaczeniu silnika wysiadajac niechcacy pociagnalem do siebie (tak jak wlaczasz swiatla dlugie) dzwignie od kierunkow ,dlugich..i na okolo 1min moze dluzej zaswiecily sie xenony..

tzw odprowadzanie do domu czy jakos tak.. zeby nie isc po ciemku :)

• Moderatorzy
Opublikowano

Ja na razie jestem pod dużym wrażeniem, ale podobają mi się takie fajne rzeczy świadczące o tym że BMW stoi trochę wyżej od Forda czy VW.

- roleta zakrywająca bagażnik zwija się po podniesiu szyby bagażnika

- podświetlane klamki z zewnątrz

- światła skrętne

- włączanie obiegu zamkniętego na kierownicy

No najważniejsze silnik 163KM w dieslu to mistrzostwo świata: równo ciągnie od 2000 do 4500 obr.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A ja u siebie odkryłem że po minusowej nocy mam niezamarniętą przednią szybe i że jak włączam podgrzewanie tylnej szyby to podgrzewają się też lusterka.

Skrobanie przedniej szyby i lusterek odpada hihihi. Miło.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=285366 <- E36 318i Touring ... była :(

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=73366 - E39 520i ... była :(

E32 730i R6 - Diamantschwarz Metallic

Opublikowano

komfortowe uruchamianie silnika,nie trzeba trzymac w kluczyka w pozycji rozrusznik i kręcic a potem wyczuć kiedy puścić tylko cyknąc w pozycje rozrusznik i sam kręci tyle co potrzeba.

A poza tym jest coś nie namacalnego ale jadąc tym samochodem tak fajnie odcinam sie od rzeczywistości,czuję się jak był miał 17lat,powstaje wrażenie że wszystko można(ah te 500nM).Było warto chociaz utrata wartości zaboli

Pozdrawiam

Opublikowano
zaciągnełem delikatnie ręczny i opusciłem szybę (Mcdrive) odebrałem kanapkę ruszyłem zapomniałem o ręcznym i chciałem podnieść szybe ale szybka jechała do góry i z powrotem odrazu przypmniałem sobie o ręcznym
Opublikowano
w poczciwym e34 wtedy gong "gonga" :lol: i wyświetla się na cyferblacie komunikat :8)

gong tez jest i znaczek na komputerze ale jak głośno gra sprzet łatwo przeoczyć

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
czy w e46 320D 2000r. tez powinna być taka latarka w schowku? :)
Opublikowano

heheheh a ja chciałem jechac z tym do serwisu ,bo myślałem ,że mam coś ze światłami popsute :mrgreen: :oops:

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
a RINGI??? Znak rozpoznawalny BMW zaczeło sie od e39 FL

Wizyta na stacji benzynowej - 300 zł

Zakupy w sklepie motoryzacyjnym - 1000 zł

Jazda BMW - bezcenne

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
nie wiem czy było ale w przypadku pozostawienia otwartej maski, świecą się światła mijania :) :cool2:
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

- silniki z Vanosami, teraz np. w mercedesie czy toyocie jest to eksponowane jako nowość (VVT-i),

Moze i tak ale Vtec to to samo ale bylo wczesniejod Vanos'a

(oOO \ (||||)(||||) / OOo)
Opublikowano

heheheh a ja chciałem jechac z tym do serwisu ,bo myślałem ,że mam coś ze światłami popsute :mrgreen: :oops:

to sie nazywa "follow me home" i jest nawet w pandzie więc nie jest jakiś nadzwyczajne osiągnięcie bmw bo to chyba jest w każdym aucie :P

pzdr:norty

czasami na drogach można spotkać wariatów co pędzą ponad swoje umiejętności na złamanie karku no na prawdę, aż czasami ciężko ich wyprzedzić.....:)