Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Miałem założone świece NGK 1 elektrodowe NGK. Przyszedł czas na zmianę i wymieniłem wg katalogu na 2 elektrodowe również NGK.

Poprzednio miałem 1 el dlatego że tak doradził gazwonik.

Jako że jezdze teraz głównie na PB postanowiłem zmienić jak fabryka przykazała.

Sprawa wygląda tak że jak auto stoi obroty po ok 50s-1min od stanięcia autem potrafią zawachać się a autem lekko drga ale nie zawsze. Czasem mam uczucie jakby co jakiś czas dostał kopniaka w plecy. Tak jakby wypadał jakiś cylinder.

Czasem auto zgaśnie jak podjeżdzam do skrzyżowania bądz skręcam(zdarzyło się to może z 4 razy) Lubi czasem zawachlować obrotami góra dół podczas hamowania najczęśćiej gwałtownego!!!

Byłem na kompie. Kolega ma oprogramowanie to samo co w ASO BMW oraz carsofta i bosha. ZERO BŁĘDÓW na kompie, wszystko chodzi jak powinno.

Auto bardzo żwawe super jeździ, pali tyle ile powinno. Filtry,oleje powymieniane.

Co to może być. Aha na diagnstyce byłem. Spaliny ok, nie ma lewego powietrza.

Opublikowano

Krokówka, przepływka, nieszczelny układ dolotowy, szukajka :search: , przewody wysokiego napięcia, niskie napięcie ładowania, zużyty palec rozdzielacza, podtarta kopułka, może cewka (nie wiem jaki masz silnik), itd. ;)

A przypadkiem nie jest tak, że LPG nie lubi świec dwuelektrodowych? Wiem, że w większości jeździsz na Pb ale tak jakoś mi się to od razu nasuwa. :D

EDIT: Już wiem o silniku, spojrzałem w opis pod avatarem.