Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chciałem podzielic sie swoim problem a zarazem help me!!!zwiazanym ze spadkiem mocy w bmw e46 320 d 1998 136km.mianowicie jestem swiezym posiadaczem tego autka (sprowadzilem je z niemiec)i mam nastepujacy problem:mianowicie zamulanie na wolnych obrotach tzn np na 2 jce przy malej predkosci daje gaz do oporu a ona nic dopiero idzie po 2 tys obr.to samo jest na 3 i troche 4 po 3 . 5 tys juz jest elelgancko nawet 220 pojdzie.dodam ze silniczek chodzi fajnie jak na diesla przyjechawszy do polski i diagnostyce komputerowj )która nic nie wykazywała wymienilem wszystkie filtry ,wyczyscilem filterki na zaworach (egr i turbina),wyczyscilem sam egr,w koncu kupilem nowy przeplywomierz i nic daleej to samo .wkoncu zamiast na poczatku to ja na koncu sprawdzilem uklad wydechowy -co sie okazało?wszystkko pod spodem lata wogóle nie trzyma sie na złączu elastycznym poprostu złaczka do wymiany ale to jest troche roboty dlatego mam pytanie czy spadek mocy jak opisywałem powyzej moze byc spowodowany tym ze uklad wydechowy jest rozklekotany jak zaba czy to mozliwe wogóle ??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie ten dzial- przenosze!!!!- MOD

pozdrawiam

Paweł