Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niektore Radia BMW BUSINESS RDS wyposarzano w automatyczna regulacje poziomu glosnosci w zaleznosci od chalasu w aucie. Ja mam takie radio, i nie do konca wiem na jakiej zasadzie dziala ten system. Caly problem w tym, ze w moim radiu ta funkcja dziala nieprawidlowo. Czasami na swiatlach niewiadomo z jakiego powodu radio mi nagle gra glosniej przez chwile. Albo podczas jazdy... Roznie.

Czy macie takie problemy?

Czy ktos sie z tym spotkal?

Czy ktos wie jak to dziala i jak to naprawic?

Moze trzeba przeczyscic jakis mikrofon, albo przelutowac jeszcze raz jakis kabel.

Pozdrawiam

Hirek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A to nie jest przypadkiem regulacja glosnosci zalezna od predkosci :?: :?:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

mi nieraz się samo zgłaśnia (na max) albo samo cichnie ...i też przed uruchomieniem silnika jest np. ustawione na cicho, a jak się uruchomi silnik to automatycznie się zgłaśnia do pewnego poziomu

......nie mam pojęcia co za to odpowiada ..ogólnie jest to niepotrzebne i mnie denerwuje :?

Opublikowano
prawdopodobnie jest za to odpowiedzielany pin nr 10 na kostce z tył radia. jego odłączenie powinno wyłączyć tę funkcję całkowice, możesz sprawdzić czy nie masz tam jakiegoś zwarcia że ci tak głupieje
Opublikowano
A to nie jest przypadkiem regulacja glosnosci zalezna od predkosci :?: :?:

1. Chyba masz racje.

Patrz PKT 3.

mi nieraz się samo zgłaśnia (na max) albo samo cichnie

2. U mnie tez...

prawdopodobnie jest za to odpowiedzielany pin nr 10 na kostce z tył radia. jego odłączenie powinno wyłączyć tę funkcję całkowice, możesz sprawdzić czy nie masz tam jakiegoś zwarcia że ci tak głupieje

3. Przed chwila spojrzalem na stronke:

http://forum.e46fanatics.com/attachment.php?attachmentid=84802&d=1089824812

i przetlumaczylem nazwe pina 10 (Geschwindigkeit - szybkość), i wychodzi ze Nurek ma racje. Moze to przez jakies zwarcie.

Sprawdze to i napisze rezultat.

W kazdym razie wole naprawic niz unieruchomic ta funkcje, bo poprawnie dzialajaca jest bardzo wygodna.

Pzdr

Hirek