Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

podlaczylem sterownik centralnego zmka jak nacisne zaknij to zamknie ale zaraz spowrotem odrzuci drugi raz nacisne i jest ok gdzie szukac usterki

pozdrawiam

Opublikowano
Miałem podobnie kiedyś, szfankuje ci jeden z siłowników drzwi przednich , zlokalizuj i , przesmaruj, ewentualnie do wymiany.
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
Miałem podobnie kiedyś, szfankuje ci jeden z siłowników drzwi przednich , zlokalizuj i , przesmaruj, ewentualnie do wymiany.

ok jak to zlokalizowac ktory silownik jest uszkodzony

Opublikowano
To jest tzw zamykanie warunkowe. Dlatego masz na dwa. Sprawdz przewody idące do tylnej klapy. Przeważnie tam tkwi problem. W klapie też jest siłownik MASTER. Sprawdz też czy wszystkie czujki krańcówek w drzwiach zapalają ci lampkę bo jak nie to też może sie to dziać przez nie. W bagażniku światełko po otwarciu świeci sie?
Opublikowano
To jest tzw zamykanie warunkowe. Dlatego masz na dwa. Sprawdz przewody idące do tylnej klapy. Przeważnie tam tkwi problem. W klapie też jest siłownik MASTER. Sprawdz też czy wszystkie czujki krańcówek w drzwiach zapalają ci lampkę bo jak nie to też może sie to dziać przez nie. W bagażniku światełko po otwarciu świeci sie?
W badarzniku wszystkie lamki sie swieca i czujniki koncówek tez dzialaja chyba zostaja kable w tynej klapie dzieki za inf bede sprawdzal
Opublikowano
W mojej Buni w ostatnie dni buntuje się zamek w przednich drzwiach pasażera. Co ciekawe wczoraj na słońcu się odblokował i zaczął działać a wieczorem kiedy zrobiło się lekko mroźno znowu przestał się zamykać. Oczywiście centralny zamek zamyka sie co drugi raz, chyba ze wcisnę guzik w drzwiach pasazera. Wtedy zamyka się normalnie.
Bandite Motor Wagen
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
To jest tzw zamykanie warunkowe. Dlatego masz na dwa. Sprawdz przewody idące do tylnej klapy. Przeważnie tam tkwi problem. W klapie też jest siłownik MASTER. Sprawdz też czy wszystkie czujki krańcówek w drzwiach zapalają ci lampkę bo jak nie to też może sie to dziać przez nie. W sbagażniku światełko po otwarciu świeci sie?

mam podobny problem na zegarze świeci mi sie że mam otwarta klapę bagażnika,a ona jest zamknięta.no nie działo mi pilot.tzn nie otwiera mi jej.lampki w bagażniku tez sie nie świecą.pomocy.

Opublikowano
To jest tzw zamykanie warunkowe. Dlatego masz na dwa. Sprawdz przewody idące do tylnej klapy. Przeważnie tam tkwi problem. W klapie też jest siłownik MASTER. Sprawdz też czy wszystkie czujki krańcówek w drzwiach zapalają ci lampkę bo jak nie to też może sie to dziać przez nie. W sbagażniku światełko po otwarciu świeci sie?

mam podobny problem na zegarze świeci mi sie że mam otwarta klapę bagażnika,a ona jest zamknięta.no nie działo mi pilot.tzn nie otwiera mi jej.lampki w bagażniku tez sie nie świecą.pomocy.e46