Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

prosze o jakieś pomocne odpowiedzi

Chodzi o to że strasznie rzuca mi tyłem na dołkach i wybojach.

Amortyzatory są OKI bo wymieniałem, koła wyważone.

Robiłem przegląd i było OKI

Bardziej to się odczuwa jak założyłem opony letnie (225/16)

ale na zimowych też rzucału tylko mniej.

Zastanawiam się jeszcze nad zbierznością,

a Wy co mi radzicie :?: :?:

Miałem

E-30 316i

E-32 735i

E-36 320i

E-39 535 V8

E-46 330d

E-39 530d

Opublikowano

Najlepszym wyjściem było by pojechanie samochodem na Geometrię i sprawdzenie zbieżności. A może masz zablokowany dyferencjał, wtedy też fajnie rzuca :twisted:

Pozdrawiam

Opublikowano
Tuleje przypuszczam że by wyszły na przeglądzie na trzepakach

Miałem

E-30 316i

E-32 735i

E-36 320i

E-39 535 V8

E-46 330d

E-39 530d

Opublikowano
Wlasnie z tym jest problem bo gdy ja widzialem, ze cos jest nie tak z moim autem (uciekal na boki tyl) pojechalem na stacje kontroli pojazdow i tam gosc nie stwierdzil zeby byly jakies problemy i powiedzial, ze auto przeszloby przeglada ale zaczal dokladnie ogladac (na moja prosbe) i udalo mu sie znalesc usterke - tuleje wahacza.
Opublikowano

O ile dobrze pamiętam to trzepaki są tylko przodu :P

Ale na przeglądzie raczej to nie wychodzi... Ja mam podobny problem, ale juz oblukałem sprawę i moje tylnie tuleje od wahacza są w opłakanym stanie :D Dlatego jestem dobrej mysli że bedzie to tylko TO :D

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

E36 318TDS '97 :)

Teraz:

????

Różnie to było ale z BMW do końca :D

Opublikowano
Trzepaki są na tył, bo sprawdza amortyzatory, ale chyba nie ma rozciągania. Czyli co odwiedzić jakąś stacje djagnostyczną :?:

Miałem

E-30 316i

E-32 735i

E-36 320i

E-39 535 V8

E-46 330d

E-39 530d

Opublikowano
Tuleje przypuszczam że by wyszły na przeglądzie na trzepakach

z własnego doświadczenia: trzeba diagnoste naciskać, lub znać dobrze by zwrócił uwage na luzy - większość diagnostów mianowicie przy pewnych luzach przepuszcza to, nawet często nie informując właściciela pojazdu, gdyż to nie zagraża bezpośrednio bezpieczeństwu ruchu - tak przynajmniej oni to określają.

W aucie mi kiedy tak coś tłukło w przednim zawieszeniu, a na badaniu wszystko OK bez uwag. Dwa dni po badaniu pojechałem na serwis, gdzie też robią badania, z mechanikiem zszedłem na trzepaku do kanału - a tu przykra niespodzianka finansowa .

Od tamtej pory zawsze dociekliwością wkurzam diagnostów

Opublikowano
Obstawiam tuleje. To jest jeden z elementow wplywajacych na prowadzenie tylnych kol, i jezeli cos jest z nimi nie tak to samochodzik dziwnie zaczyna jezdzic(tyl). Jesli chodzi o diagnostow to uwazam ze jak komus zalezy zeby wszystko bylo ok z samochodzikiem to trzeba naciskac i marudzic.
Opublikowano
Potwierdzam tuleje wahacza tył te mocowane pod budą. Też tak miałem po wjechaniu w dziurę rzucało tyłem na boki.
Opublikowano
witam, czy ktos moglby mi podac o jaka tuleje konkretnie chodzi. moze byc fotka lub link z allegro, z gory dzieki. ;)
Opublikowano

za 2 :?: :?: bo chyba po 1 na strone :?:

darekroszkiewicz1979 napisz mi jak najwięcej o tym, muszę to zrobić bo denerwuje mnie taka jazda, a przecież to powinno należeć do przyjemności :)

Miałem

E-30 316i

E-32 735i

E-36 320i

E-39 535 V8

E-46 330d

E-39 530d

Opublikowano

Panowie byłem na stacji diagnostycznej,

wjechałem na trzepaki i facet stwierdził

że wszystkie tuleje są oki.

Że on nic nie widzi. :?

I zgłupiałem :duh: (sądziłem że może jednak to będą któreś tulejki)

Więc chyba zostało mi sprawdzić zbierzność.

Co o tym sądzicie :?:

Miałem

E-30 316i

E-32 735i

E-36 320i

E-39 535 V8

E-46 330d

E-39 530d

Opublikowano
ja tez stawiam na tuleje wachaczy. mialem ten sam problem. szczegolnie prawa strona.... czyli ta która najczesciej sie wchodzi bokiem :)