Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy może ktoś zna lub ma najnowszy soft v31 3D ?

Jakie są zmiany ?

Z góry dzięki za odpowiedz :)

WEJDŹ I ZOBACZ - FORUM TYLKO O BMW E28

WWW.BMWE28.PL

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
byly ale o v30 :lol:

v31 do zassania tutaj http://gren.ru/navi%20OS%20software.html

jeszcze nie wiem czy dziala

Działa,działa, piszą różni że jest wyraźniejszy (ostrzejszy) obraz i że reaguje szybciej... Ja mam ten soft od dziesięciu dni i jakoś tych ulepszeń nie zauważyłem...

Aha, pomyłka w tytule: ten soft nie ma polskiej wersji językowej !!!

...

• Moderatorzy
Opublikowano
Witam

Nie ma żadnej pomyłki. Istnieje już taki soft w polski języku !

Zassałem i sprawdziłem wv31 brak PL.

Opublikowano

Do każdego softu można dodać plik z polskim lektorem oraz podmienić tekst na polskie napisy. Ten ogólnie dostępny nie ma polskiego języka.

Opcja perspektywy 3D (takie jest zapytanie w pierwszym poście) dostępna jest już bodajże od wersji 27, więc ten najnowszy v.31 nie wnosi tutaj nic nowego.

PS.

Zauważyłem jeszcze coś - zmieniło się na większe to okienko na górze po prawej, to ze strzałką i odległością od celu i liczbą sputników...

...

Opublikowano
Do każdego softu można dodać plik z polskim lektorem oraz podmienić tekst na polskie napisy. Ten ogólnie dostępny nie ma polskiego języka.

Opcja perspektywy 3D (takie jest zapytanie w pierwszym poście) dostępna jest już bodajże od wersji 27, więc ten najnowszy v.31 nie wnosi tutaj nic nowego.

PS.

Zauważyłem jeszcze coś - zmieniło się na większe to okienko na górze po prawej, to ze strzałką i odległością od celu i liczbą sputników...

...

może jakiś link do tego pliku z polskim lektorem??

Opublikowano

Witam

Z której kolumny trzeba pobrać plik na tej stronie (soft v31) prawa/lewa ?

Później trzeba wypalić to na cd czy dvd alkoholem 120% ?

Włożyć do czytnika ?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

WWW.BMWE28.PL

• Moderatorzy
Opublikowano
Witam

Z której kolumny trzeba pobrać plik na tej stronie (soft v31) prawa/lewa ?

Później trzeba wypalić to na cd czy dvd alkoholem 120% ?

Włożyć do czytnika ?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

To są te same tylko na różnych serwerach po lewej na Rosyjskich po prawej inne.Ja wypalałem na CD z prędkością 1x programem chyba IsoBurner czy jakoś tak.Wypaloną płytę wkładasz do czytnika(przy wcześniej odpalonym systemie) i czekasz.Gdy się system uwali tzn, będzie tylko czarny ekran pal nową płytę (innej marki) i próbuj ponownie.

Opublikowano

Witam

Jakiego rodzaju mam wypalić płytę oraz czym alkohol 120% - słyszałem.

Jakiej prędkości ma być płyta ? Jak ściągnę z rosyjskiego serwera to jak będę miał język ?

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

WWW.BMWE28.PL

Opublikowano

...

Możesz napisać konkretnie - jak, skąd i gdzie..???

Albo wskazać jakis opis aktualizacji/spolszczenia tego softu...

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

• Moderatorzy
Opublikowano
A podczas wgrywania nowego softu nie rozwali się czytnik ?

(mam teraz v30 w czytniku)

Ja nagrywałem IMGBURN z prędkością 1x.Czytnik nie padnie.Tylko nie wiem czy warto z v30 na v31.Języka Polskiego na pewno w tym sofcie brak.

Opublikowano (edytowane)
Witam

Jakiego rodzaju mam wypalić płytę oraz czym alkohol 120% - słyszałem.

Jakiej prędkości ma być płyta ? Jak ściągnę z rosyjskiego serwera to jak będę miał język ?

Najlepiej weź CD-R Verbatima, wypal programem ImgBurn prędkością x 1 (raptem 10 min.), weryfikuj po nagraniu. Nie ma to żadnego znaczenia z jakiego serwera (rosyjskiego czy chińskiego) będziesz to ściągał - to jest uniwersalny soft v.31 i tabelowo będziesz miał język niemiecki + angielski + francuski.

Uwaga: potrzebujesz w czasie wgrywania softu cały czas mieć prąd - najlepiej odpal silnik żeby nie było niespodzianek z akumulatorem. To kosztuje szklankę paliwa ale zabezpieczasz się przed zwaleniem czytnika.

Wkładasz płytę z softem do czytnika, czekasz, postępujesz jak jest napisane (dokładnie - np. trzeba wyciągnąć płytę palcami przed OK-jem), znowu czekasz... Masz nowy soft.

Gdyby coś się nie daj Boże zdarzyło złego = długi zwis, czarny ekran..., to wyłącz auto, włącz ponownie i wgraj soft v.28 (też z tej ruskiej strony, tak samo jak napisalem wyżej). I jeszcze raz reset, i apiat' wersję 31.

Powodzenia

Edytowane przez macznik
Opublikowano
V31 posiada tez aktualizacje do E65 ?? MKIV

Jeśli napewno masz MK4 - to tak.

Nowsze E65 mają nawigację typu Business albo Professional - to nie.

Opublikowano

...Tylko nie wiem czy warto z v30 na v31...

Nie jestem pewien, ale zaczynam pomału wierzyć moim oczom że ten nowy (v.31) jest ździebko szybszy i wyraźniejszy... W Setupie wyświetla wreszcie nowy numer /00, nie wiesza się, ma parę zmienionych duperelków (pisałem wyżej), co mi szkodzi...

Opublikowano
...będziesz to ściągał - to jest uniwersalny soft v.31 i tabelowo będziesz miał język niemiecki + angielski + francuski.

macznik niestety w tej kwestii nie dokonca sie zgodze ;] Te jezyki bedziesz mial jesli default-owo bedziesz mial w navi niemiecki+ang+francuski, jednak jak masz defaultowo np fran+hiszpanski+wloski to bedziesz musial pokombinowac z edycja softu aby wgrane zostaly jezyki, ktore chcesz czyli np ang+francuski+niemiecki

Pozdro

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

http://menupolskie.pl/foto/bmw/baner.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

Opublikowano

macznik niestety w tej kwestii nie dokonca sie zgodze ;] Te jezyki bedziesz mial jesli default-owo bedziesz mial w navi niemiecki+ang+francuski, jednak jak masz defaultowo np fran+hiszpanski+wloski to bedziesz musial pokombinowac z edycja softu aby wgrane zostaly jezyki, ktore chcesz czyli np ang+francuski+niemiecki

Pozdro

Tak jest, masz rację, biję się w piersi = jeżeli domyślnie (default) masz np. F+GB+I - to te właśnie dostaniesz po aktualizacji oprogramowania. Tak to jest bo te softy mają w sobie takie języki:

Lng_Italiano

Lng_Espanol

Lng_ Francais

Lng_Hollands

Lng_Deutsch

Lng_American

Lng_English

i komputer automatycznie sobie dobiera;

albo trzeba (jak słusznie piszesz) samemu pokombinować... :cool2:

---------------

Szczęśliwych i spokojnych Świąt Wielkanocnych -

Jacek Macznik

Opublikowano

koledzy, mam problem, mianowicie dzis padczas aktualizacji softu na V31 w X5 mojego brata, padł prawdopodobnie czytnik (MK3).

było tak:

włączylem radyjko, wrzucilem plytke z softem, pokazalo ze znaleziono nowy soft i zaczela sie aktualizacja. niestety nie bylo widac zadnego pasku postepu i po ok. 15 minutach wyłączylem radio i wlaczylem od nowa. menu zmienione, funkcji wiecej, niestety nie dziala NAVI.

po tej chyba nieudanej probie aktualizacji chcialem jak radziliscie zaczac ponownie, niestety czytnik nie chcial mi juz oddac płyty. nie reaguje na nic. plyte musialem wydlubac z niego po jego rokreceniu. nie pomagalo odpinanie od zasilanie, nic. po wyjeciu plyty, tez nie daje znaku zycia, nie przyjmuje nowych plyt, nie chce sie odblokowac, nie zywy chyba.

Pomozcie, czy czytnik mi padl ???

• Moderatorzy
Opublikowano
Nie padł raczej.Odpal system i włóż płytę ponownie najlepiej markową powoli nagraną.
Opublikowano

Witam

jakie macie ustawienia Telematic* w rozszerzonym menu ??.Wiadomo mi ze przy przesiadce na V31 resetują sie ustawienia Vin/kolor/Notruf/Centrala , można ustawić ponownie kolor nadwozia numery centrali V-info,ale nie można ustawić modelu i Vin.

Opublikowano

Witam.

Pobralem nowy soft ze strony i wypalilem na plytke alcoholem120%. Aktualizacja sie udala wszystko gra tylko tak jak pisal juz ktos w tym watku zapodalo mi jezyki takie jakiemialem tzn. niemiecki wloski francuski.

Mam ogromna prosbe czy ktos z Was ma pojecie jak zmienic te jezyki podczas instalacji aktualizacji???. Nie bardzo wiem o co chodzi z kombinowaniem w sofcie. Prosze o pomoc chcialbym iec przynajmniej j. angielski dostepny.

A jesli chodzi o auto to e46 320D, nawigacja professional 16:9

pozdrawiam i wierze w moc tego forum:))

meggiel