Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie stałam sie posiadaczką BMW E-36 z silniczkiem 1.6 podobno 102 KM z 1991r. I mam parę pytań odnośnie tego modelu:

1. Ile może kosztować naprawa sporych połaci podłogi i progów bo odziedziczone ale nie dbane :? ?

2. Czy to normalne że tylne koła są lekko pochylone w ten sposób /auto\ ?

3. Dlaczego jak dam na luz to ta wskazówka chwilowego spalania sie chowa czasem za minimum a czasem za maksimum?

4. Bardzo nurtujący mnie temat, nie działają mi szybki, odłączone jest to czarne pod schowkiem a jak sie podłączy to dalej nic, tylko że wtedy sie sam mi alarm włącza. Nie świeci też lampka po otwarciu drzwi. Centralny też nic.

Pomóżcie bo fajne autko mi sie dostało ale niestety nie znam sie na tym za bardzo.

Opublikowano

A więc po pierwsze witamy, nową koleżankę poruszającą się BMW :)

Co do pytań na wszystkie ci nie odpowiem ale... spróbuje pomóc :)

1. Co do naprawy blacharskiej, myśle ze musisz wrzucić jakąś fotkę inaczej ci nie pomożemy bo nie wiadomo jak to wyglada

2. Z ułożeniem tylnich kół to normalne, i nie musisz się tym przejmować o ile nie tnie ci opon :D

3. Czasem za maksimum? To akurat normalnie jak wrzucisz na luz na postoju, a na minimum? hmm... Moze jak zjeżdzasz z górki :D

4. Co do szybek ci nie pomogę bo w swojej '91 nie miałem szybek elektrycznych :P

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

E36 318TDS '97 :)

Teraz:

????

Różnie to było ale z BMW do końca :D

Opublikowano

2.no raczej nie powinny sie spelcjalnie wychylac-przyczyna moga byc kola albo elemety zawieszenia

3.tak ma byc :P

4.najlepiej jak pojedziesz do dobrego elektryka bo moze to byc jakaś maly drobiazg albo wiekszy :(

wogle to witam nową kolezanke :D

buziaczki http://img407.imageshack.us/img407/6445/usmiechsn5.gif

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

jeśli chcesz wiedzieć co z szybkami może być to odezwij się do mnie na gg 9161749 to Ci wytłumaczę , szybki i lampka jest połączona razem miałem tak i zrobiłem to w 10 minut.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witamy na forum!!!! :cool2:

Ale każdy odpowiada szybko i fachowo. ;) :D

1. Trudno powiedzieć, jakieś foty, by trzeba.

2. Jeśli się nic złego nie dzieje z trakcją podczas jazdy i nie tnie opon, to spoko.

3. To zależy od prędkości turlania się. Niestety nie pamiętam jakiej prędkości, może ok. 10 - 20 km/h... ? :think:

4. Prawdopodobnie czujniki krańcowe wyrobiły się już. Ewentualnie wytarła się wiązka przy lewym zawiasie tylnej klapy.

Opublikowano
Ale każdy odpowiada szybko i fachowo. ;) :D

wyczuło się laske(moze i ładną, kto wie :P ) to kazdy chce pomóc :D

niektórzy nawet odrazu proponują "blizsze instrukcje":

jeśli chcesz wiedzieć co z szybkami może być to odezwij się do mnie na gg 9161749 to Ci wytłumaczę

:norty: :norty:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
kazdy chce pomóc :D

I prawidłowo. :cool2: :cool2:

Paniom trzeba zawsze pomagać, szkoda tylko, że tak szybko uciekają z forum. Dowiedzą się co i jak i koniec pisania. :( Chociaż jest parę wyjątków. :dance:

Opublikowano

AD2. Jesli koła sa w duzym negatywie /-\ a opona jest w dodatku szersza to napewno bedzie bardziej zuzyta, a co za tym idzie czesta wymiana Ci nie ominie.

Przyczyn moze byc kilka, czesto jest tak ze w kilkunastoletnim aucie buda jest lekko rozjechana, trzeba podjechac na geometrie (tylko do dobrego szpeca) zbadac auto i ustawic katy oraz zbierznosc, w przypadku mojej e36 to pomoglo.