Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Nie wiem czy zauwazyles, ale wiekszosc postów z usterkami zwiazanymi z silmnikiem i jego osrzetem dotyczy benzyniakow a nie diesli

Bo prawie nikt nie posiada tu TDSów. Wez wszystkich uzytkownikow forum z E34 to moze co dziesiaty ma diesla wiec czego sie spodziewasz?

Co do klimy, no coz - ja trafilem wersje bez, to nie bylo dla mnie najwazniejsze, ale o tym juz pisalem, ty bez klimy pewnie bys sie zaplakał :P ja za to pocieszam sie szerokim grillem bo wg mnie e34 duzo lepiej wyglada na szerokiej nerce :norty:

Dla mnie wazniejszy byl stan techniczny niz szeroki grill, bo z takim tez ogladalem Touringa 95r. Tylko co z tego jak mial wszystko do robienia, a jego przeszlosc byla nie znana.

Co do klimy, no coz - ja trafilem wersje bez, to nie bylo dla mnie najwazniejsze, ale o tym juz pisalem, ty bez klimy pewnie bys sie zaplakał :P

Ja wersji bez klimy nie bralem pod uwage. Klimatyzacja musiala byc, tak samo jak elektryczne szyby czy szyberdach. Szerokie grile, LPG czy drewno zeszlo z czasem na drugi plan. Ale czesciowo zdolalem uratowac co sie da. Zaluje jeszcze ze nie dolozylem se elektryki tylnych szyb, a moglem to zrobic praktycznie za darmo. Ale mi sie nie chcialo .

p.s. moze kiedys wstawie foty mojej bawarki do galerii, to porownasz...

A czemu nie teraz? Trzeba podszpachlowac? :lol:

p.s. 2 pewnei ze moja czarnula lepiej wyglada niz twoja wcale nie seksi bordo hehehe

Przy zakupie raczej kolorem tez sie nie sugerowalem, ale fakt jest ctaki ze najbardziej podobaja mi sie czarne i wiśniowe. I akurat trafilem na jedna z nich. Oba lakiery sa trudne do utrzymania w czystosci.

Opublikowano

szpachlowac? hehe dobry zart, u mnie nie znajdziesz ani grama rdzy, a lakier jest oryginalny... jedyna wada lakieru w calym aucie to wgiotka 0,50 x 0,50 cm przy narozniku tylnej klapy, ktora zafundowal mi poprzedni wlasciciel :) Moze kiedys wybiore sie w plener po myjce i zrobie ladne fotki do galerii, narazie nie mialem okazji :) No i moglbym pomalowac przednie listwy zderzaka (bo mam kilka odprykow farby), ale jakos mi sie nie chce, moze po zimie to zrobie :P

Myslalem tez o polerce lakieru, bo auto juz prawie pelnoletnie i stracilo na blasku, ale nie wiem czy jest sens wydawac ponad 400 plus dojazdy - gosc mi mowil ze zejdzie mu 3 dni po pare godzin roboty...

Nie szukalem auta na szerokim grillu - musialbym byc glupcem, takie mi sie trafilo i bardzo mnie to cieszy :norty:

A tak zeby ci jeszcze dociąć :D ... bardzo nie lubie aut w kolrach wiśniowych, seksi bordo i czerwonych - w tych kolorach nigdy bym nie kupil auta, awersje mam tez do srebrnych :D

Jezeli wejdziesz na forum bmw-diesel.pl ktore traktuje prawie wylacznie o TDS to napiszesz tam ze bezyniaki sa w 100% bezawaryjne, a smierdzace diesle tylko się sypią i to totalny nieuzteczny klekot?

Cichy77 bardzo dobrze napisal i podpisuje sie pod tym w 100%; 520i vs TDS wygrywa TDS, 525i vs TDS wygrywa 525i i o to wlasnie mi chodzi

Opublikowano
A tak zeby ci jeszcze dociąć :D ... bardzo nie lubie aut w kolrach wiśniowych, seksi bordo i czerwonych - w tych kolorach nigdy bym nie kupil auta, awersje mam tez do srebrnych :D

O kurde, tak mi docieles ze nie bede spal pol nocy. Tak mnie obchodzi twoje zdanie i innych posiadaczy Dieslow ze nie wiem.

Cichy77 bardzo dobrze napisal i podpisuje sie pod tym w 100%; 520i vs TDS wygrywa

Cale szczescie ze tylko dla ciebie i innych posiadaczy TDSow.

Ja bym nie kupil diesla nawet jakby to bylo V8, a nawet i V12.

...a tak na marginesie to ta twoja betina naprawdę prezentuje się zacnie ,tylko [bAD] ten silnik.... (taka mała szpila)

To samo mozna napisac o wszystkich dieslach w E34. Taki ladny egzemplarz, a pod maska Diesel. Taka mala szpila. Zeby on chaciaz byl szybki. A tak niestety, jest tak samo wolny jak 2.0 w Pb.

Opublikowano

Na tym poście już powinniśmy skończyć tą dewagację :mrgreen:

To samo mozna napisac o wszystkich dieslach w E34. Taki ladny egzemplarz, a pod maska Diesel. Taka mala szpila. Zeby on chaciaz byl szybki. A tak niestety, jest tak samo wolny jak 2.0 w Pb.

Myślę, że to dobrze oddaje istotę sprawy, ale i tak lubię swego tdsa min. za jego historię w mej rodzinie i ogólnie :P

Opublikowano

rafal735r nie wiem czemu masz takie uprzedzenia do diesla, przypuszczam ze to jakis uraz z dziecinstwa...

Gdyby nie silniki wysokoprezne nie mialbys co na dupe wlozyc, ani do geby... caly transport, czy to miedzynarodowy,krajowy czy ten w komunikacji miejskiej jest oparty na silnikach diesla, nie wspominajac o przemysle, czy innych dziedzinach...

Miales juz skonczyc, ale cos ci trudno dojść

Zauwazylem ze uwielbiasz cytować, szkoda ze czesto wyrywasz zdania z kontekstu i manipulujesz czyjąś wypowiedzią, chyba nie tylko ja to zauwazylem, a ironie czy zart panicznie reagujesz atakiem.

Ok, twoje e34 jest najladniejszy egzeplarz na forum, dzwiek dwulitrowego bezynowca pod maska to miod na uszy, a jego moc niszczy kazdego smierdzacego diesla na trasie... no i masz podlokietnik i klimke, to juz jazda luksusowa :cool2:

Opublikowano (edytowane)
rafal735r nie wiem czemu masz takie uprzedzenia do diesla, przypuszczam ze to jakis uraz z dziecinstwa...

Gdyby nie silniki wysokoprezne nie mialbys co na dupe wlozyc, ani do geby... caly transport, czy to miedzynarodowy,krajowy czy ten w komunikacji miejskiej jest oparty na silnikach diesla, nie wspominajac o przemysle, czy innych dziedzinach...

Własnie! I pozostanmy przy tym! Diesel jest dobry do ciezarowki, statku czy pociagu. Dobrze to ujoles. :D

Ok, twoje e34 jest najladniejszy egzeplarz na forum, dzwiek dwulitrowego bezynowca pod maska to miod na uszy, a jego moc niszczy kazdego smierdzacego diesla na trasie...

Przyparty do muru znow zaczynasz sciemniac. :nienie:

no i masz podlokietnik i klimke, to juz jazda luksusowa :cool2:

Zapewne znalazlo by sie jeszcze kilka rzeczy, ktore odrozniaja ją od twojego TD na szerokiej nerce.

Edytowane przez rafal735r
Opublikowano
Miales juz skonczyc, ale cos ci trudno dojść

Zauwazylem ze uwielbiasz cytować, szkoda ze czesto wyrywasz zdania z kontekstu i manipulujesz czyjąś wypowiedzią, chyba nie tylko ja to zauwazylem, a ironie czy zart panicznie reagujesz atakiem.

Ja nikogo nie atakuje. Moze coniektorzy tak to odbieraja.

Opublikowano

Po twoich postach wnioskuje, ze nie rozumiesz tekstu, na ktory odpowiadasz...

Dyskusja z toba jest meczaca, wspolczuje twoim rozmowcom w tzw real-life

Opublikowano
...a tam guwno prawda i tak najlepsza jest toyota prius
iZzI
Opublikowano
Panowie. Nie jesteśmy tu po to, żeby się kłócić i obrażać. Każdy jeździ tym na co go stać, czym lubi jeździć. O co Wam chodzi? Przecież nie ma tu żadnego znaczenia czy to diesel czy benzyna. Jeden woli benzynę drugi ropniaka i niech tak zostanie. Prawda jest taka, że większość z nas ma E34 bo na inny nas nie stać. Ja swój przerobiłem na gaz bo przy tylu km ile jeżdżę to nie stać mnie na benzynę, zresztą na ON także nie. Wybór był prosty albo jeżdżę codziennie na LPG albo mam E34 do jazd świątecznych. Wybrałem LPG bo mogę na codzień jeździć wygodnym i tanim samochód. Wbrew temu co tu przeczytałem to nie jest mi wstyd kiedy podjeżdżam pod dystrybutor LPG. Samochodu nie ukradłem, na paliwo uczciwie zarabiam, więc czego mam się wstydzić? Jeździłem też kiedyś dieslem i też jakoś nie odczuwałem wstydu. Z tym wstydem to nie przesadzajcie, bo możecie od kogoś usłyszeć, że jazda 20letnim BMW jest obciachem i buractwem. Dajcie spokój! Tu jest miejsce na to żeby sobie pomagać i to bez względu na to czy chodzi o E34 benzyniaka czy ropniaka. A tak na marginesie to słusznie ttrol napisał, że nasze samochody mają tak naprawdę wartość sentymentalną.