Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

WITAM

Wie ktoś może co to jest za funkcja ???

Narysowana lampa a obok literka A ??? Znajduje się to tam gdzie jest włącznik świateł .

Edytowane przez Pasjonat
Opublikowano
WITAM

Wie ktoś może co to jest za funkcja ???

Narysowana lampa a obok literka A ??? Znajduje się to tam gdzie jest włącznik świateł .

Chlopie, 45 postow juz napisales i jeszcze sie nie nauczyles, ze trzeba podawac typ (np. E60)?

Ale do rzeczy: w moim E60 jest to automatyczne wlaczanie swiatel w zaleznosci od natezenia swiatla na zewnatrz. Sensowna sprawa-tyle, ze w PL i tak trzeba jezdzic na swiatlach, nawet jak jest jasno-a wiec jest to funkcja raczej malo przydatna...

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
...Będę już pamiętał o modelu :):)

Pozdro ;)

Pasjonat – jeżeli mówisz, że będziesz pamiętał, to bądź uprzejmy już teraz wpisać drogą edycji model w tytule wątku (wykorzystując funkcję „zmień”).

Poza tym zmień technikę tytułowania wątków – nikt nie będzie szukał w przyszłości odpowiedzi na podobny temat, podając w szukajce słowo „Pytanie”

Nie pierwszy raz w kwestii nazywania wątków działasz wbrew regulaminowi :nienie:

Pozdr.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
KrzysztofP jesteś w błędzie tak jak ja byłem do pewnego momentu - czyli do piątku. W tym trybie dopiero działają światła doświetlające zakręt, funkcję włączania i wyłączania świateł w zależności od pory dnia można wyłączyć wydaj mi się ze gdy jesteś w trybie A to trzeba pchnąć przełącznik od migaczy w stronę konsoli ( do przodu) wtedy przestawiamy działanie asystenta świateł i możemy swobodnie korzystać ze świateł doświetlających zakręty:)
Opublikowano
KrzysztofP jesteś w błędzie tak jak ja byłem do pewnego momentu - czyli do piątku. W tym trybie dopiero działają światła doświetlające zakręt, funkcję włączania i wyłączania świateł w zależności od pory dnia można wyłączyć wydaj mi się ze gdy jesteś w trybie A to trzeba pchnąć przełącznik od migaczy w stronę konsoli ( do przodu) wtedy przestawiamy działanie asystenta świateł i możemy swobodnie korzystać ze świateł doświetlających zakręty:)

Fakt, o tych skretnych swiatlach zapomnialem. Rzeczywiscie, one dzialaja tylko w pozycji A. Ale o tym, ze mozna cos jeszcze wlaczac przelacznikiem migaczy, nie wiedzialem. Musze sprawdzic w instrukcji...

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
Faktycznie automatycznie wlaczanie swiatel na niewiele sie zdaje w autkach przed liftem, tyle, ze mozna w menu idriva wlaczyc opcje swiatel dziennych i wowczas beda sie palily caly czas, a po lifcie jak jest jasno - tylko ringi. Przelacznik kierunkowskazow od siebie wlacza tzw dlugie - pewnie jest to kwestia wyposazenia, ale u mnie pracuja wowczas w trybie automatycznym - tzn wylaczaja sie jak cos jedzie z przeciwka lub dosc blisko przed nami - czyli gdyby mialy kogos oslepiac. Fajna funkcja i swietnie skalibrowana, jeszcze nikt mi nie mrogal, ze go oslepiam a pozostaja zapalone dopsc dlugo, gdybym recznie obslugiwal to duzo wczesniej bym wylaczyl.