Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich i mam takie pyt. Jak podnieśc konie w silniku 323i jakie macie propozycje z góry dziekuje pozdro :8) :8)

A jakie pieniadze wchodza w gre i czego bys oczekiwal od tego silnika.

Opublikowano
Żeby podnieść konia to musisz takie ucho z pasów zrobić i dzwigiem z pod brzucha bydle łapać :cool2:

Hahahahaha... to samo mi przyszło na myśl...

Jak wzmocnic silnik ? Ano przyspawać kawał stalowego kątownika do bloku i mamy "wzmocniony silnik" :lol:

Przepraszam za OT

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano

dzięki wszystkim za pomoc :twisted2: :twisted2: :twisted2: :twisted2:

a co do kasy to nie wiem 1tyś 1.5 tyś pozdro dla wszystkich

Opublikowano

:jawdrop: no to za tą kwote to przyspawaj jakiś kawałek kształtownika stalowego do bloku silnika i bedziesz miał wzmocniony - tak jak ci poradził któryś z kolegów .

Opublikowano
dzięki wszystkim za pomoc :twisted2: :twisted2: :twisted2: :twisted2:

Zacznij od układu wydechowego: Troszkę odetkany moze odczuwalnie poprawi osiagi. Pozbądź sie katalizatora/załóż stalowy o mniejszym oporze przepływu. Powieksz średnicę rur, załóż tłumiki "przelotowe". Myslę ze znajdziesz w okolicy jakis zakład który powinien Ci to zrobić zgodznie z załozeniami. Dedykowane układy wydechowe kosztują ok 2000 PLN.

Kup sobie wkładkę filtra powietrza z oferty np K&N, poprawia oddech wozu :D Poszperaj w necie jakie świece sa zalecane jako najefektywniejsze do twojego silnika. Moze BRISK ma coś w ofercie.

Zmień filtr paliwa, lej tylko on 98 lub wiecej, dodawaj dodatki STP i moooooże coś odczujesz :D

Kolejny krok - kolektor wydechowy tzw "barany", zmiana oprogramowania sterującego.... i tak bez końca :)

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
w tej cenie to tylko zostaje

takie cudo :dance:

Tak - to jest dobra opcja. Potem trzeba otworzyć maskę stanąć przed silnikiem i krzyczeć "CZY KONIE MNIE SŁYSZĄ?!" :lol:

Opublikowano

chip + korekta dolotu i pomiar 1600zl oczekiwany przyrost mocy +17KM czasami wiecej. Mowa o m52b25tu czyli e46 323i.

Ostatnio ktos wykopal na tym forum temat wzmocnienia takiego modelu. Osoba ktora zalozyla temat nie opisala nic wiecej wiec napisalem do tej firmy bezposrednio i takie info dostalem.

Tak swoja droga zastanawiam sie czy odczuje te +17KM przy 170KM seri??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
no to was zaskocze bo mam gościa ktury mi to zrobi za 5stówek i moc sie podniesie o 30proc. a a a zaskoczeni hehehhe ale zaraz zaraz jak to zrobie to wtedy pogadamy hehehe czy to prawda bedzie że 30proc. :):):) prawda napisze jak to zrobie ale nie powiem kto mi to zrobił :):):)::) ale jak ktoś bedzie chciał to nie ma sprawy tylko musi gadać ze mna:):)):;0
Opublikowano
no to was zaskocze bo mam gościa ktury mi to zrobi za 5stówek i moc sie podniesie o 30proc. a a a zaskoczeni hehehhe ale zaraz zaraz jak to zrobie to wtedy pogadamy hehehe czy to prawda bedzie że 30proc. :):):) prawda napisze jak to zrobie ale nie powiem kto mi to zrobił :):):)::) ale jak ktoś bedzie chciał to nie ma sprawy tylko musi gadać ze mna:):)):;0

oj kolego to okazja twojego zycia.za 5 stowek. to dawaj smialo a potem opisz jak ci autko chodzi.pewnie wiecej ludzi bedzie szturmowac twoja pw :norty:

Opublikowano
no to was zaskocze bo mam gościa ktury mi to zrobi za 5stówek i moc sie podniesie o 30proc.

A świstak siedzi i zawija... :lol: No chyba że gość jest Ci winien jakieś 10-15 tys., wtedy faktycznie, dopłacisz 500 zł i już ;)

Opublikowano
Ja za te pieniadze proponowal bym ci wpasc do jakiegos milego domu.....Wtedy gwarantowane ze kon ci sie podniesie,ale niestety tylko 1..... :P
Bardzo Mądry Wybór
Opublikowano

ejjj kolego pierwszy juz byl kilka dni temu :lol: .

Dajcie mi popcorn ..dobre dobre ...o ile 500 zl mnie nie szokuje pewnie koles wrzuca program ktory sciagnal skads z netu, ale te +30% to :lol: :lol: :lol: . Jak uzyskasz +10% to bedzie MEGA SUKCES.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
zaloze sie ze bedzie chcial wrzucac czip za 100zl i do tego przerobiony kolektor dolotowy od m50. Ale zeby 30% uzyskac to bys musial juz turbo zalozyc. Jesli nie pokaze wykresu to LIPTON ICE TEA :P 30% z 170KM to kurde blade. ok 50KM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ze tez inzynierowie z BMW nie wpadli na taki pomysl. 500zl drozej i mieli by 220KM.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

Apropo zwiększenia mocy, to po zwiększać moc??? Za 1-1,5 tys wypatroszą ci tego "karpia" z klimy, i innych nie potrzebnych rzeczy. Wtedy poczujesz różnice. A tak na serio to podjedż na kompa, sprawdź czy wszystko ok, pozmieniaj filtry, świeczki. Kup nową linkę do gazu :lol: No sorry przecież tam nie ma linki. :duh:

Sorry za coment :) :D :lol:

pzdr,

Opublikowano

http://images33.fotosik.pl/210/41d980bd5af6eb33.jpg

I co, i co, i co? Łyso wam? DA SIĘ?! xD

P.S. Sory jeśli zbeszcześciłem czyjąś bunię :mrgreen: