Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NO I PADŁA

szanowni koledzy padła mi skrzynia.

Po odpaleniu samochodu i wrzuceniu D, jedzie co prawda na 3 biegu ale jedzie. jak się zatrzymam i wrzucę R to już nie jedzie ani do tyłu ani do przodu. Muszę wyłączyć auto odpalić i wrzucić bieg w kierunku w którym chce jechać i jedzie. Jeżeli chcesz znowu zmienić kierunek jazdy to muszę wyłączyć, włączyć i ustawić żadany bieg.

Ogólnie masakra.

Chwilowo stoję na serwisie i czekam na zdjęcie skrzynki.

Co to będzie ?????

napiszę jak się dowiem

"chyba że najpier popełnie harakiri" po informacji ile to ma kosztować :)

nie ma to jak poczciwa niemiecka konstrukcja !
  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
NO I PADŁA

szanowni koledzy padła mi skrzynia.

Po odpaleniu samochodu i wrzuceniu D, jedzie co prawda na 3 biegu ale jedzie. jak się zatrzymam i wrzucę R to już nie jedzie ani do tyłu ani do przodu. Muszę wyłączyć auto odpalić i wrzucić bieg w kierunku w którym chce jechać i jedzie. Jeżeli chcesz znowu zmienić kierunek jazdy to muszę wyłączyć, włączyć i ustawić żadany bieg.

Ogólnie masakra.

Chwilowo stoję na serwisie i czekam na zdjęcie skrzynki.

Co to będzie ?????

napiszę jak się dowiem

"chyba że najpier popełnie harakiri" po informacji ile to ma kosztować :)

Nie daj sie wyrolowac: najprawdopodobniej padły ci tylko tarczki koszt 40-60 pln,diagnoza czarny olej* nadpalony.

zycze szybkiej i skutecznej naprawy , zdjęcie i założenie skrzyni 700pln olej jakieś parę zloty i myślę ze w 1500 bez ruszania konwertera sie zamkniesz , ale wszyscy partacze dobrzy czy źli maja jednakowe ceny.

Opublikowano

no właśnie dlatego u OLCZAKA w Nadarzymie wyjęcie i włożenie skrzyni kosztuje 2700,00 a wymienią ci tylko tarczki.

Przereklamowany warsztat

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no nie wiem jak z tymi tarczkami, u mnie przy przebiegu 225k km byly w swietnym stanie... aby padly, samochod chyba musialby miec sporo najechane lub ktos musialby ostro dawac w palnik

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
no nie wiem jak z tymi tarczkami, u mnie przy przebiegu 225k km byly w swietnym stanie... aby padly, samochod chyba musialby miec sporo najechane lub ktos musialby ostro dawac w palnik

z tymi tarczkami to rożnie jest ale jak objawy są takowe ze jest NotProgram ASB to sa dwa wyjścia albo tarczki albo brak ciśnienia w układzie /pompa/konwerter, przy dobrych wiatrach są tylko tarczki i oby tak było, a rzeczą jasna jest ze są to materiały ścierne , a to ile wytrzymują to już nie kwestia użytkowania ale tez jakości podzespołów. Wystarczy kilkaset razy ruszyć z 2 lub przyspieszać z 50 km/H na 5 biegu w trybie manualnym i już jest piękny uślizg a jeszcze szybciej to można w pól roku spalić tarczki jak ktoś zdolny jest.Konwerter o ile sie nic nie dostanie do jego wnętrza to jest bez obsługowy.

Opublikowano

No nie ukrywam że raczej grubo jeźdze, i mogłem dożucić kilka groszy do tego aby skrzynka padla.

po dlugim, nocnym, postoju raczej nie czekam żeby się skrzynka rozgrzała. No cóż domniemam, że nawet jeżeli to będą tarczki to i tak zapłacę za konwenter, np 3 bieg i za coś jeszcze.

JAKOŚ NIE WIERZE W UCZCIWOŚĆ NASZYCH POLSKICH FACHOWCÓW.

:mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

Opublikowano
No nie ukrywam że raczej grubo jeźdze, i mogłem dożucić kilka groszy do tego aby skrzynka padla.

po dlugim, nocnym, postoju raczej nie czekam żeby się skrzynka rozgrzała. No cóż domniemam, że nawet jeżeli to będą tarczki to i tak zapłacę za konwenter, np 3 bieg i za coś jeszcze.

JAKOŚ NIE WIERZE W UCZCIWOŚĆ NASZYCH POLSKICH FACHOWCÓW.

Moge Ci polecic jednego goscia spod Warszawy u ktorego robilem swoja skrzynie. Jak chcesz to daj znac na priva.

Pozdr