Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym zmienić moje "zwykłe" e61 na M5 (wizualnie). Na allegro jest dużo części, zderzaków pochodzących od eMek. Moje pytanie pierwsze dotyczy przednich halogenów ze zwykłej wersji, czy podejdą do takiego zderzaka:

http://moto.allegro.pl/item323671070_bmw_e60_e61_m5_przod_m_power.html

czy musze kupić taki ze wszystkim:

http://moto.allegro.pl/item322226141_przedni_zderzak_bmw_5_m5_e60_m_technic.html

z tylnim zdrerzakiem i progami jest juz ciężko, jak białe kruki :D chodziaż widziałę, że ktoś miał taki za 800PLN tylko nie wiem czy on ma wszystko co powinin mieć tzn. siatki, plastiki itp.

Pytanie 2:

http://moto.allegro.pl/item313278421__oryginalny_tlumik_do_bmw_e_60_m5_.html

Czy one podejdą do 525d (po obu stronach) i czy nie obniżą mi mocy w aucie, albo nie wyskoczą mi jakieś komunikaty o błędzie?

Opublikowano
I potem sie dziwic ze Niemcy sie smieja ze po Polsce jezdzi wiecej M5 niz oni kiedykolwiek wyprodukowali :modlitwa:

Hehehehehe dokladnie :norty: Najlepsze sa te z tylnimi naklejkami w stylu M

Opublikowano
Mnie osobiście bardziej interesowałoby pochodzenie tych części.

made in germany

Myślę ,że koledze radek_z chodziło o źródło pochodzenia części ponieważ są oznaczone jako używane :) kradzione ??

a niby skad maja byc??????chyba dalej nie wierzycie w to ze z demontazu w niemczech aut rozbitych albo testowych...a kazda blacha bez ryski i mozna zamowic pod kolor.....

wiadomo przeciez ze walonki :norty:

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

Czytam wasze posty i nie moge się doszukać gdzie ja zadałem pytanie o pochodzenie tych cześci?? Jest jakaś osoba która może mi odpowiedzieć na zadane pytania w głównym temacie, czy zostaje mi tylko ASO?

P.S Czy to jest klub BMW czy 997

Opublikowano

mam podobny zamiar bo juz mnie nudzi standardowy wyglad i szczerze powiem ze chyba zdecyduje sie na aso całośc kosztuje ok 5000pln około 100 czesci łacznie ze spinkami i takimi innymi ustrojstwami

mysle ze nie ma sensu sie bawic w allegro

KUPIE E30 325i lub 325e
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

5k zl w aso pelen pakiet zew. do e60? b. tanio, taniej niz do e39

widzialem kiedys na allegro taki pakiet za 4,1k zl (nowy, niemalowany), byly w nim chyba tez blotniki z kratkami wlotu powietrza

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

bez błotników ale nie róbmy z 530d M5 bo nie wypada zwykły Mpakiet zderzak przód tył progi i nie jestem pewien czy w cene wchodzi lotka na klape bagaznika

ale wszystko z malowaniem i montazem na nowych spinkach a dotego fvat wiec moim zdaniem nie opłaca sie tego robic we wlasnym zakresie

a po mpakiecie tylko diamentowa ochrona lakieru i autko jak nowe :D

KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano
Faktycznie cena jest bardzo dobra, za nowe części z fakturkami i z malowaniem, tylko zderzak tylni będzie z wyjściem na jedną końcówke układu wydechowego? Chyba że jest jakaś możliwość w ASO załatwić oryginału. Jutro zadzwonie i dowiem się dokładnie jak się sprawa przedstawia z tym pakietem i końcówkami układu wydechowego.
Opublikowano
to co pokazales w linkach to nawet nie jest od M5 , to jest m-pakiet do wersji normalnych 5tek, pakiet m rozni sie jednak bardzo od oryginalnego M5. Klapa bagaznika jest inna(wielu ludzi ktorzy przerabiali swoje bmw zapominaja o tym, a to sie rzuca w oczy),inny tylni zderzak bo m5 ma inny uklad wydechowy,progi,blotniki,lusterka,zderzak nie ma halogenow,sa tylko otwory przez ktore leci powietrze,tarcza hamulcowe,przy duzych felgach glupio beda wygladac normalne tarcze, no i buda m5 troche wyzej stoi niz reszta innych wersji silnikowych, mi sie wydaje ze to nie ma sensu przerabianie na a'la m5 , lepiej juz sobie zamow w aso zestaw mpakiet
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

Uwazam ze jako wielbiciele i posiadacze samochodów marki która wśród złodzieji cieszy się dość dużym powodzeniem, powinniśmy oddolną inicjatywą starać się aby nie napedzać tego biznesu.

Wszak nie dalej jak miesiąc temu media podały o zatrzymaniu faceta który prowadził "niezarejestrowaną jednoosobową działalność gospodarczą" trudniąc się kradzieżami BMW, rozbieramim ich na części i sprzedawaniu na allegro.

No chyba ze ktoś ma mentalność Kalego i jak sam może nieprawdopodobnie tanio kupic jakąś pierdółkę do swojej "bejcy" to jest dobrze, ale jak mu buchną jego własną, to jest źle. Chyba nikt z nas nie chciałby ktoregoś ranka zastać puste miejsce parkingowe, w miejscu gdzie jeszcze wczoraj stała jego ulubiona maszyna.

Zanim kupiłbym taki komplet do M-pakieu, chciałbym aby sprzedający mi w wiarygodny spocób wykazał ze wszedł w posiadanie tych cześci w legalny sposób.

Jak 2 lata temu ukradli mi radio z samochodu, to panel mam do dziś, pomimo ze na allegro dostałbym za niego dobrą cenę. Dobrze wiadomo kto i po co kupuje panele, więc nie chciałem swoim złodziejom kompletować tego co już w połowie ukradli.

Opublikowano

Zanim kupiłbym taki komplet do M-pakieu, chciałbym aby sprzedający mi w wiarygodny spocób wykazał ze wszedł w posiadanie tych cześci w legalny sposób.

czyli na 90% nie kupisz takiego na allegro

KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano
Witam

Chciałbym zmienić moje "zwykłe" e61 na M5 (wizualnie). Na allegro jest dużo części, zderzaków pochodzących od eMek. Moje pytanie pierwsze dotyczy przednich halogenów ze zwykłej wersji, czy podejdą do takiego zderzaka:

http://moto.allegro.pl/item323671070_bmw_e60_e61_m5_przod_m_power.html

czy musze kupić taki ze wszystkim:

http://moto.allegro.pl/item322226141_przedni_zderzak_bmw_5_m5_e60_m_technic.html

z tylnim zdrerzakiem i progami jest juz ciężko, jak białe kruki :D chodziaż widziałę, że ktoś miał taki za 800PLN tylko nie wiem czy on ma wszystko co powinin mieć tzn. siatki, plastiki itp.

Pytanie 2:

http://moto.allegro.pl/item313278421__oryginalny_tlumik_do_bmw_e_60_m5_.html

Czy one podejdą do 525d (po obu stronach) i czy nie obniżą mi mocy w aucie, albo nie wyskoczą mi jakieś komunikaty o błędzie?

Halogeny na 100% są inne. Przerabiałem to u siebie, gdy zbiłem lewy i od zwykłej wersji nie pasował (wkręcić na chama się da, ale to ścięcie górne nie leży prosto) więc nie polecam.

Opublikowano

czyli na 90% nie kupisz takiego na allegro

czyli na 99 procent nie kupisz nigdzie legalnego...a wiem co pisze...

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

pójść do ASO zamówić wszystko bedzie nówka,faktura (cena jest do zaakceptowania) a nie po demontażu, żadnych szpar odcieni i wymagać można przy odbiorze a jak z używki to Ci zawsze powie nie dało rady tak idealnie

hej

Opublikowano
Moim zdaniem jeżeli ktoś wykosztował się na E60/61 to kompletny M-PAKIET nie będzie w skali samochodu wielkim wydatkiem, a wszystko będzie zrobione na porządne, tak jak z fabryki. Kiedy cena jest do zaakceptowania nie polecam rzeźby, przy sprzedaży to się opłaci....