Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Niestety nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na moje pytanie więc postanowiłem napisać.

STrzeliła mi poduszka pneumatyczna tylnego zwieszenia w E39 tourning. Wymieniłem obie, tył ładnie się podniósł ale mam wrażenie, że auto krzywo stoi na jedną stronę i jest sporo wyższe niż wcześnej a do tego kontrolka od nivo cały czas się świeci więc coś jest nie tak. Wiem że muszę pojechac do ASO na wypoziomowania autka i powinno być ok ale z obecnie przebywam za granicą i nie mam tej możliwości i moje pytanie jest następujące: Czy mogę takim autem jakiś czas jeździć? Czy się nic nie stanie i czy czasami poduszki mi znowu nie strzelą? Dodam tylko że poprzednia padła po prostu ze starości.

Opublikowano
zazwyczaj po takim zabiegu trzeba jechac do ASO gdzie ustawia ci tyl na wlasciwa wysokosc

Opublikowano
Ja wymieniłem obie i też nie jechałem do aso poziomować. Auto stoi równo, no może tyłek jest leciutko wyzej, ale to tylko dodaje mu agresywnego wyglądu :mrgreen:
Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Opublikowano

Witam,

ja po wymianie mialem ustawiana wysokosc - mysle ze to wazna rzecz aby byla rowna po obu stronach a do tego taka jak przewidzial producent:)

a jak u ciebie sie zachowuje pompa - czy probuje dopompowac? tzn. czy slychac jej prace w czasie jazdy? po uruchomianiu auta? czy kontrolka zgasla i zaswiecila sie czy poprostu nie zgasla - nie skasowany blad?

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano
Możesz tak jechać, ale samochód może się źle prowadzić, szczególnie przy większych prędkościach. Należy pojechać na kompa i na nowo zaprogramować nivo.
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. Kontrolka sama zgasła jak trochę pojeździłem (widać ciśnienia musiały się wyrównać) więc jeden problem z głowy. Autko stoi prosto ale jest tył jest za wysoko i przez to jest też za trochę za twardy, przy najbliższej okazji pojadę zaprogramować nivo i sprawa będzie załatwiona.

Pozdrawiam!