Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio postanowiłem wymienić końcówki drążków kierowniczych. Banalna sprawa. Wydawało się ze pójdzie szybko i sprawnie a tu niespodzianka. Końcówka za nic w świecie nie chce się odkręcić od drążka. Masakra - napociłem się strasznie, nawet próbowałem takimi dużymi narzedziami do rur to odkręcić ale zapieczone na maksa.

No i teraz co robić??? Dzwoniłem do serwisu Edis w Krakowie i gość mi powiedział ze w 90% przypadków to sie nie da odkręcić i trzeba dokupić jeszcze drążki. A nawet jesli juz odkrecą to i tak pewnie nowe drazki trzeba bedzie kupic.

Koledzy a jak u Was sprawa wygladała z wymiana???

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
mialem ten sam problem. Wziele m palnik i rozgrzewalem to, psikalem do srodka wd40 i dalej. mialem tez taki klucz hudrauliczny wysokosc jego to byl 1 metr wiec takim podzialalo. Tylko jak juz bys rozgrzewal to uwazaj zebys go nie rozchartowal...bo bedziesz musial kupic drazek.
B M W
Opublikowano
Hehe... chyba pozostaje kupić drążek:( a własciwie drążki bo próbowałem tego, najpierw opukiwałem młotkiem później grzałem, lałem penetrator i nic... ani drgnie.... :( o kluczach jakie stosowałem to nawet nie wspomne....
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, mam pytanie czy jak mam luzy przy lewym kole od strony kierowcy - i stwierdzono ze lewa koncowka drazka jest do wymiany - to musze wymienic tez i koncowke z prawej strony? Dodam iz jakis czas temu byl wymieniany lewy drazek, wahacze na calej osi oraz laczniki stabilizatorow tez na calej osi i bylo super, zrobione w profesjonalnym serwisie. Nie byl wymieniany natomiast prawy drazek i prawa koncowka - a w zasadzie tam wszystko jest ok. To wymienic tylko lewa koncowke drazka i zrobic zbieznosc czy tez lewa i prawa koncowke i do tego prawy drazek?Pozdrawiam :)
Opublikowano
:D ja u siebie wymieniłem ostatnio - chociaż mechanik mi mówił ze to niepotrzebne - ze są jeszcze dobre - taaaaa gadanie..... po wymianie jest super! Jeżeli mogę Ci coś zaproponować to kupuj lemfordera. Ja kupiłem Mooga - tak mi polecili w Intercarsie. Ale jak zagladnałem po miesiacu pod auto to są cholera jasna pokryte rdza!!! do d... z czymś takim. Oryginalne co najwyzej sie zakurzyły :wink:
Opublikowano
ja do pozbycia sie starego drazka w mojej poprzedniej bmw uzylem takiego sprytnego i skutecznego urzadzenia o nazwie BOSH :norty: