Skocz do zawartości

Poprawa mocy w E36... Tuning wart pieniedzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
to czytałeś cos jednak o tej przepustnicy?! i czego sie dowiedziales? kto to robi i za ile?? pozdro...

Czytalem nawet sie z gosciem kontaktowalem. Mieszka w Essex, robi to za 120 funtow. Cala zabawa trwa 30 minut i masz auto gotowe.

A co do lotniczego aluminium, no nie wiem jak to inaczej okreslic. Dzis jezdzilem jakies 2 godziny. Auto dostawalo po D***e i pozniej otworzylem maske. Blacha od strony silnika byla goraca a od strony filtra zimna a sam filtr byl zimny jak lod. Mowi samo za siebie.

Opublikowano
Ludzie zamiast popisywac sie elokwencja przeczytajcie posty wszystkie i zapoznajcie sie z tematem, lacznie z linkiem do ukladu dolotowego. W sklad hybrid intake wchodzi: Filtr stozkowy K&N, termoizolacyjna blacha z aluminium lotniczego odgradzajaca filtr od silnika, przedluzenie dolotu w postaci rury ze stali nierdzewnej obustronnie polerowanej oraz rura na dodatkowy doplyw zimnego powietrza montowana od zderzaka do komory filtra. Ja nie probuje was do niczego przekonywac. Chcecie pisac uszczypliwe komentarze? prosze bardzo. W pewnym sensie was rozumiem bo sam bylem sceptycznie nastawiony do wszelkiego rodzaju tuningu dolotu ale po zalozeniu Hybrid calkowicie zmienilem zdanie.

Dobrze zaŁożony stożek OK, ale po Twoim pierwszym poście myślaŁem, że chodzi o jakieś konkretne modyfikacje kolektora dolotowego. Nawet trochę podziwiaŁem sprawność, że w 20 minut dolot zmieniasz. :)

No ale to ?

jak wciskalem sprzeglo to wskazowka na predkosciomierzu zamarzala dopoki nie zmienilem biegu i nie wcisnalem gazu. Z tym dolotem auto z dziecinna latwoscia wkreca sie na obroty i po wcisnieciu sprzegla wskazowka zamiast sie zatrzymywac, skacze jeszcze ok 10km/h w gore.

to już perpetum mobile.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to czytałeś cos jednak o tej przepustnicy?! i czego sie dowiedziales? kto to robi i za ile?? pozdro...

Czytalem nawet sie z gosciem kontaktowalem. Mieszka w Essex, robi to za 120 funtow. Cala zabawa trwa 30 minut i masz auto gotowe.

A co do lotniczego aluminium, no nie wiem jak to inaczej okreslic. Dzis jezdzilem jakies 2 godziny. Auto dostawalo po D***e i pozniej otworzylem maske. Blacha od strony silnika byla goraca a od strony filtra zimna a sam filtr byl zimny jak lod. Mowi samo za siebie.

i co on z tym dokładnie robi właściwie?? wiesz coś więcej??

Opublikowano

Narazie nie wiem nic. Wiem ze poleruje ja w srodku i powieksza jej srednice. Pisze ze moze zrobic to w kazdym 6 garowcu ale najwiecej to daje w 323, 325 i 328. Gadam z nim caly czas i jak bede wiedzial cos wiecej to ci napisze wszystko. A co do fotek to jeszcze nie mam. Zrobie jak mi kolektor zaloza

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Narazie nie wiem nic. Wiem ze poleruje ja w srodku i powieksza jej srednice. Pisze ze moze zrobic to w kazdym 6 garowcu ale najwiecej to daje w 323, 325 i 328. Gadam z nim caly czas i jak bede wiedzial cos wiecej to ci napisze wszystko. A co do fotek to jeszcze nie mam. Zrobie jak mi kolektor zaloza

Jakoś na forum się z nim kontaktujesz?? Też bym miał parę pytań do niego.

Opublikowano
No na forum. Zarejestruj sie u nich tam na tym forum i znajdz uzytkownika alpina527. To ten koles. No i wyslij mu prywatna wiadomosc. A wogole saku to gdzie dokladnie jestes w anglii??
Opublikowano
Temat troszke ucichl ale to dlatego ze bylem zajety troszke przy aucie. Kilka dni temu zminilem kolektory i wczoraj bylem w Luton na Sundon Park Road w firmie evolve (www.evolveyourcar.com) na remappingu silnika. Wynik z hamowni - 185KM i 230Nm momentu obrotowego (dolot+kolektory+remapping). Wczoraj takze scigalem sie na prostej z BMW Z4 2.0i. On mial w aucie 1 pasazera, ja 3. Jechalismy leb w leb od poczatku tak do 150, pozniej ja wysunalem sie przed niego o pol auta. To chyba mowi samo za siebie. Jeszcze sobie dla poprawy humoru dorzucilem Xenony 8000k. Auto jedzie i prezentuje sie jak marzenie :)