Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam e46 330ci, 120tys przebiegu. Zalecany olej castrol - wg strony castrola edge 0w30. Pytanie tylko - czy przy takim przebiegu taki olej to dobry wybór? Bo generalnie chyba do silników z większym przebiegiem wybiera się 5w i więcej??

Pozdrawiam,

Kamil

Opublikowano
jakim przebiegu??? 120 kkm to żaden przebieg. lej tego edge i będzie :cool2:

montrealblau metallic

http://images32.fotosik.pl/159/5915b878132dde91.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a jestes pewien, ze zaczeli ci lac 5w ze wzgledu na przebieg? z tego co sie pytalem to w niektorych aso leja 0w a w innych 5w - zupelnie tego nie rozumiem, ale tak jest, np. inchcape na bemowie leje 5w... bez wzgledu czy 50k km czy 300k km

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
a jestes pewien, ze zaczeli ci lac 5w ze wzgledu na przebieg? z tego co sie pytalem to w niektorych aso leja 0w a w innych 5w - zupelnie tego nie rozumiem, ale tak jest, np. inchcape na bemowie leje 5w... bez wzgledu czy 50k km czy 300k km

Nie wiem dlaczego zaczeli taki lac- tymbardziej ze auto jest serwisowane w tym samym ASO do urodzenia ;-)

W/wymieniony olej bardzo mi pasuje- wymieniam co 25 000km i zdaje sie ze mojemu autu tez pasuje bo od wymiany do wymiany nie bierze ani grama.