Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam problem z moim autkiem.

pewnego dnia zaczęło cos stukac. Cos jakby wtryskiwacz. Absolutnie nic z glowicy. Wtedy autko nieco osłabło. Podmienilem wtryskiwacze jednak nadal stuka a spadki mocy jeszcze bardzeij wyczuwalne. Czy mozliwe zeby komp pamietal błąd wtryskiwaczy i przez to nadal stuka? Czasem z dołu ma takiego muła jak zagazowane 1.6. Czasem gdy dodam gaz i schodzi z obr to zejdzie na 500 a czasem mniej i zgasnie. co moze byc tego powodem??

Edytowane przez loks
Opublikowano
czujnik położenia wałka rozrządu. miałem identycznie. przerabiałem temat. na kompie wywali błąd, nie do wykasowania jesli go nie wymienisz. u mnie koszt czujnika to 350 pln

montrealblau metallic

http://images32.fotosik.pl/159/5915b878132dde91.jpg

Opublikowano

witam. gratuluje koledze. bylem na kompie dzisiaj. czujnik wałka wywala co chwile. :(

Mam pytanie:

Czy jest jakas roznica miedzy czujnikiem wałka do 2.5 m50 a 2.8 m52??

Opublikowano
Czy jest jakas roznica miedzy czujnikiem wałka do 2.5 m50 a 2.8 m52??

niewiem, ja zamówiłem w warsztacie gdzie zdiagnozowali mi usterkę. tego co pamiętam jak mówili, to są boscha i siemensa i te drugie zdecydowanie częściej padają.

montrealblau metallic

http://images32.fotosik.pl/159/5915b878132dde91.jpg

Opublikowano

Witam

Czujnik wymieniony autko wrocilo do zycia. 3 tys obr strzal ze sprzegla i zrywa przyczepnosc bez problemu. :8)