Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich. Na wstepnie nadmienie, ze przeszukalem forum (rowniez inne) w celu znalezienie zadowalajacej mnie odpowiedzi. Znalazlem co prawda jedna wskazowke ale nie do konca wydaje sie byc ona odpowiedzia na nurtujacy mnie problem.

Rzecz tyczy sie mojego nowego nabytku - E36 320i z 1992 roku. BeeMka posiada pelny komputer, ktory nie ukrywam budzi moje ogromne zainteresowanie a jednoczesnie troche przeraza. Problem w tym, ze jest na nim przycisk Check. Czytam tu o wyswietlanych roznych komuikatach jednak u mnie, po nacisnieciu tego przycisku nie pojawiaja sie zadne komunikaty. Wyswietlacz zaczyna swiecic sie na calej dlugosci (kwadraciki) oraz swieci sie znak + co jak wyczytalem swiadczy o bledach. Niestety nie wiem, jak sie do nich dogrzebac. Slyszalem, ze sa jakies trzy priorytety bledow. Jak narazie nie udalo mi sie wyswietlic zadnych komunikatow o bledach, mimo ze powinny takie byc - wspomniany juz znak plusa oraz fakt, ze mialem spalona zarowke swiatel mijania. Prosze Was o jakies sugestie. Czy mozliwe jest, ze poprostu modul (nie wiem czy dobra nazwa) check control jest uszkodzony?

Dziekuje za wszelkie odpowiedzi, pozdrawiam...

Edytowane przez Kolczasty
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
OK, to troche rozjasnia sytuacje. A w jaki sposob moge sie przekonac, ze napewno nie mam systemu Check Control? Czytalem, ze jak na desce rozdzielczej nie ma dwoch bolcow (mam tylko jeden od kasowania kilometrow) to oznacza, ze nie mam Check Control. Czy to prawda?
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Jeżeli po wciśnięciu Check zapalają się wszystkie pola na wyświetlaczu - to nie masz CC.

U mnie jest tak samo.

Mam "pełny" OBC bez CC.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png