Skocz do zawartości

E38, E39, E46, X5, X3, Z4 - CZYTNIKI MK3 I MK4(DVD) + LEKTOR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Po co wam 4 teksty na wyświetlaczu w j. polskim i 4 komendy helgi powtarzane w kółko :)

Tutaj muszę zaprotestować -

Tekstów pisanych w komputerze jest 907 (dziewięćset siedem) składających się z jednego do trzech wyrazów, w każdym z języków. Jednorazowo monitor wyświetla 6 do 12 linijek.

Fraz głosowych jest 1382 (jedentysiąctrzystaosiemdziesiątdwie) w każdym z języków. Dodatkowych słów jest 381. Jednorazowo "Helga" wypowiada najmniej trzy słowa lub jedną pełną frazę wyrażającą logicze polecenie.

Tak jest w każdym ogólnie dostępnym języku. To samo musi spełniać więc język polski. Jeżeli jest to ORYGINALNY soft a nie domowe rękodzieło to właśnie spełnia te warunki. Niczym jakościowo i objętościowo nie różni się od angielskiego, niemieckiego czy francuskiego. Czyli czytamy i słyszymy to samo i tak samo ale po naszemu. Tak więc auto nie traci oryginalności a zyskuje na funkcjonalności. Przecież tacy np. Francuzi nie narzekają że mają swoją wersję nawigacji... :cool2:

...

Edytowane przez macznik
Opublikowano
no wiesz na pewno jest 1382 zwroty w każdym języku ;p ale liczysz wraz z odległościami które podaje Helga : w prawo za 100 metrów ,cel osiągnięty, cel znajduje się po prawej stronie ;) sorki ale 1382 słowa ni jak się maja do tego co podaje Helga a co do wyświetlacza to te 6 linijek które wyświetla to :np board komputer średnie spalanie 1 i 2 dystans średnia prędkość temperatura i co tam jeszcze oglądać.Chyba że ktoś musi mieć wszystkie opcje w menu po polsku bo lepiej się czuje , wybaczcie nie jest to super trudny techniczny język wroga a jedynie podstawowe zwroty. Wydaje mi się że to wszystko jest mocno naciągane z tą potrzebą posiadania polskiego języka ale to moje subiektywne odczucie ;) A co do Francuzów no to oni nawet w knajpie zamówienia nie przyjmą w innym języku mają kompleksy związane z j. angielskim. Ja tam lubię to że mój samochód mówi do mnie tak jak się mówi w jego ojczyźnie :twisted2:
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano

Kolego "m_snikers", tak się szczęśliwie składa że ja też nie potrzebuję polskiego języka w nawigacji (podobnie jak polskiej instrukcji obsługi auta). Ale skoro jest to możliwe no to mam i już. Mam zamiast francuskiego, czyli do wyboru D + GB + PL. Dawno dawno temu odezwałem się na tym Forum sprowokowany w tym temacie, pisząc krótko że taka wersja istnieje i tyle. Podobnie jak istnieje wersja bułgarska, łotewska, duńska, turecka i jeszcze kilka. Od tego czasu widzę że wiele osób to zdobyło, inni sfabrykowali takie coś lepiej lub gorzej samemu, niektórzy handlują tym na Allegro... Nigdy ale nie pisałem że każdy i za każdą cenę powinien to mieć, najwyżej dziwiłem się że firma BMW nie udostępnia tego publicznie (chociażby w autach sprzedawanych oficjalnie w Polsce). Ty wprawdzie piszesz cyt. "ja tam lubię to że mój samochód mówi do mnie tak jak się mówi w jego ojczyźnie", no to ale pomyśl proszę co byś zobił jakbyś miał np. Toyotę... :oops:

Zawsze też (podobnie jak Ty) ostrzegałem przed podróbkami produkowanymi w kuchni i przed ryzykiem związanym z tzw. sprzedażą wysyłkową.

To tyle - pozdrawiam

Aha, a tych fraz, słów i tekstów naprawdę jest tyle ile napisałem - mogę to udowodnić "namacalnie" - zapraszam do siebie. :D

Opublikowano

Kolego Macznik zgadzam sie z tobą w 100 % , skoro mówisz że masz oryginał to co innego, faktycznie to pewnie jest taki soft jak powinien być a nie domorosły tunning. Szkoda faktycznie tego, z BMW nie daje tego swoim klientom :(

No cóż w takim razie jeśli ktos chce wgrać takie coś to jak najbardziej za i mam nadzieję że kiedyś BMW zacznie doceniać Polskich użytkowników swoich aut . A soft nie będzie rozprowadzany gdzieś po cichutku:) A w twoim X5 widzę fajny silnik ;) marzenie 4.6is. Pozdrawiam

Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI