Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich.

potrzebuje pomocy w sprawie webasto nie mam zielonego pojecia jak je sie uruchamia.pomocy

To jest kolego automatyczne, wystarczy wlaczyc silnik zeby je uruchomic

Xdrive

Koder

Opublikowano
Nie rozumien po co wlanczac silnik aby uruchomic webasto?? Webasto to ogrzewanie postojowe bez właczonego silnika. W moim modelu nie posiadam. W a6 mialem załanczane na pilota.
Przeciwnik SERII.
Opublikowano
Nie rozumien po co wlanczac silnik aby uruchomic webasto?? Webasto to ogrzewanie postojowe bez właczonego silnika. W moim modelu nie posiadam. W a6 mialem załanczane na pilota.

Skoro nie rozumie kolega niektorych rzeczy, to dam dobra rade - czytac instrukcje tam jest wszystko napisane. Jesli ktos nie umie czytac ze zrozumieniem i instrukcja obslugi samochodu jest zbyt trudna to moze wystarczy uzyc opcji szukaj na forum i przeczytac wyjasnienie w innym rownie polskim jezyku.

Xdrive

Koder

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chwilunia- webasto to jest potoczne określenie dla ogrzewania postojowego (tak jak na buty sportowe mówiło się adidasy ;) ), którego ideadziałania to podgrzewanie, niezależnie od silnika, auta (wnętrza), zazwyczaj przed uruchomieniem.

Może kolega ma jakiś system podgrzewania silnika.... :doh:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
tak jak pisalem wczesniej to jest tez webasto...a znaduje sie z prawej strony komory silnika przy podszybiu,jest podlaczone w uklad dogrzewania silnika przy niskich temperaturach /jak dobrze pamietam wl. sie przy ok.7 stopni/..sterowane jest elektrycznie /automatycznie/ i grzanie jest tez elektryczne :shock:
Opublikowano

zbigniewst a jak rozpoznac czy moje auto takowe podgrzewanie posiada?

jakis wlacznik gdzies jest? ale gdzie?

Opublikowano
Sprawdź pod maską lewa strona pod szybą,zresztą to już było szukajka i jeszcze raz szukajka :search: :search: :search:
Opublikowano
Sprawdź pod maską lewa strona pod szybą,zresztą to już było szukajka i jeszcze raz szukajka :search: :search: :search:

witam!

przeszukałem forum i nie moge nigdize znalez :( mam webasto w e36 ale wydaje mi sie ze jest niekompletne :( tzn wszystko jest (urzadzenie, układ wydechu i tp--ale przewody sa pourywane - tzn bez wtyczek bez niczego. Po prostu wiszą luźno) ma ktoś może schemat jak to podłaczyć na nowo ??

pzdr

J_J

Z racji tego, że spadł śnieg, przypominam, że piłowanie GOLFA na ręcznym, to nie DRIFT!!!!

Nie dyskutuj z idiotą , na początku sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

http://picasaweb.google.co.uk/kieltj/BMW - moje BMW