Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od pewnego czasu mam taki oto problem mam okresowy zanik sprzęgła, pedał wchodzi baaardzo miekko w podłogę i z ledwością wchodzą biegi. Pomaga przepompowanie pedałem sprzęgła na otwartym zbiorniczku płynu ham, ale tylko na pare minut. Pompka przy pedale jest sucha, wysprzęglik przy skrzyni też plynu nie ubywa. Co to może być.
Opublikowano
pierwyj - wymień płyn ham., spróbuj odpowietrzyć układ (u mnie pomogło i teraz normalnie sprzęgło chodzi). Miałem tak samo, raz na jakiś czas nie mogłem wrzucić biegu, teraz śmiga aż miło; pedał nawet jest wyżej...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Odpowietrzanie już nie pomoże. Wysprzęglik się kończy i już :mrgreen:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

odpowietrz sam układ sterowania sprzęgłem i wymień płyn tylko w zbiorniczku. Na pewno nie zaszkodzi, u mnie zaś pomogło... jeśli nie pomoże - tak jak piszą koledzy - wysprzęglik do wymiany, na szczęście nie jest drogi :D

popróbuj z odpowietrzaniem!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podepnę się pod temat.

Przed naprawą sprzegła.Docisk +tarcza,sprzęgło "brało"z sekundowym opóżnieniem w czasie jazdy.Zwłaszcza z jedynki na dwójkę.Odpowietrzanie niewiele pomogło.Wymiana płynu także.

Po wymianie sprzęgła na nowe problem nie znikł.Mechanik twierdził,że nie było potrzeby wymieniać wysprzęglik.

Więc o co loto? :shock:

Sprzęgło poza tym spisuje się bez zarzutu.Żadnych dziwnych odgłosów.Żadnego szarpania tak przy ruszaniu z miejsca jak i w czasie jazdy.Przy gaszeniu też.Nie licząc "przypadłości"którą poruszam. :cry: :doh:

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.