Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przychylam sie do wypowiedzi Mike68. Wzór 2 o niebo ładniejszy (moim zdaniem) ale te opony to porażka. Nawet dobrej firmy 6 letnie jak na zime nie maiły zmienników to juz o szrot haczy. sam bieznik to nawet nie połowa sukcesu.

Kupując zestaw 2 trzeba sie liczyć ze zmianą opon a wtedy cena juz jest mało ciekawa......

Jest opcja o wiele ciekawsza , oto ona

http://moto.allegro.pl/item312338975_alu_felgi_18_bmw_m3_e46_e36_oryginalne.html

http://moto.allegro.pl/item315342522_235_40r18_opony_continental_235_40_18_nowe_.html

całość zamyka się w kwocie niewiele większej a opony nówki

Opublikowano

A ja dodam od siebie, będąc doświadczonym po poszukiwaniach kół do e46 (a nawet było o tym niedawno na forum), że jeśli kupować koła to TYLKO osobno felgi osobno opony. Często jest tak, a szczególnie jak opony są zajechane, że pod oponą świetnie widać przeżycia danej feli - spawy prostowania i takie tam.

Co do utraty właściwości przez opony zimowe z biegiem czasu - wg moich informacji (jak to u mnie bywa badania ADAC) temat już od początku tego wieku nieaktualny. Zamiast sadzy zastosowano mieszankę silikatową, która nie traci swoich właściwości z biegiem czasu (nie wietrzeje/utlenia się).

Jak się mylę - będę się bronił... :twisted2:

Opublikowano
duzo jest takich ogłoszen kuszących dobrymi oponami - teoretycznie dobrymi , ew odwrotnie żeby sprzedać komplet bo same się nie sprzedadzą , ja jak pisałem , nie załozył bym takich nawet nowych , chyba że do 126p :mrgreen:

sugerujesz kiepska firme :norty: ????

nie chodzi o firma ale o datę produkcji , kiedyś to była opona na pewno

Opublikowano
A ja dodam od siebie, będąc doświadczonym po poszukiwaniach kół do e46 (a nawet było o tym niedawno na forum), że jeśli kupować koła to TYLKO osobno felgi osobno opony. Często jest tak, a szczególnie jak opony są zajechane, że pod oponą świetnie widać przeżycia danej feli - spawy prostowania i takie tam.

Co do utraty właściwości przez opony zimowe z biegiem czasu - wg moich informacji (jak to u mnie bywa badania ADAC) temat już od początku tego wieku nieaktualny. Zamiast sadzy zastosowano mieszankę silikatową, która nie traci swoich właściwości z biegiem czasu (nie wietrzeje/utlenia się).

Jak się mylę - będę się bronił... :twisted2:

to poszukaj testow jak wypadaja opony ziomwe nowe vs 1 roczne...

i zobaczysz ze ADAC taki swietny nie jest...

a z tymi mieszankami to za duzo pisania...

Opublikowano
to poszukaj testow jak wypadaja opony ziomwe nowe vs 1 roczne...

i zobaczysz ze ADAC taki swietny nie jest...

a z tymi mieszankami to za dużo pisania...

Serio masz jakieś wyniki testów z bieżących lat dla opon nowych i nieużywanych jednorocznych. Daj mi to na priva pls. Bardzo przyda mi się w dyskusjach z "wszystkowiedzącymi" kolegami z ADAC.

Opublikowano (edytowane)

czy te fele to oryginaly, raczej nie. Maja wybite made in eu ale sa mocne, kupilem je jako uzywane -byly proste, pojezdzilem sezon i sa proste :)

Sprezyny eibach seria Sportline, obnizenie 40-50mm, po sezonie amorki nadal sa ok 75% na przegladzie nic sie nie pogorszylo. Dolozylem rozporke Wiechers Sport. Dodam ze ja bardzo malo jezdze, w sezonie z 10tys.km wiec moze dlatego auto nie dostaje po d....

Edytowane przez premier
Opublikowano
podobają mi się zwłaszcza że chyba mam ten sam kolor auta tyle że kombi i raczej na normalnym zawiasie więc może wyglądać jak wóz drabiniasty :twisted2: , poszukam ich ale gdzie :mad2:
Opublikowano
ostatnio takie widzialem 18' za 1600zl z oponami oryginalne, ale ledwo ogloszenie w gazecie wyszlo a juz ich nie bylo :mad2: :duh:
Opublikowano
jak masz jakies zdjecie swojej bm-ki bokiem to podeslij, wmontuje ci te fele i zobaczysz jak bedzie wygladal :)

Zamawiam takie jak Ty masz tyle że są włoskie ale mało jeżdżę a jak już to trasy przeważnie dwupasmowe więc chyba nie będzie problemu , poza tym kupując na fakture wyjdą mnie ok 1250zł więc tanio , zdecydowałem się na 17'' bo mam chyba normalną zawieche , dam zdjęcie robione aparatem no i małe jest.

Ty masz model M5 ? czy M3 ? bo tak z rana niedowidzę :mrgreen:

http://img247.imageshack.us/img247/268/bmwug9.th.jpg

Opublikowano
tak wyglada moje auto na tych felach /zdjecie z lata/, myslalem nad zakupem m6 ale jakos mi nie pasuje do e46. Na tej feldze auto naprawde kozak sie prezentuje niestety zdjecia tego nie oddaja. Od soboty mam jej juz na aucie to zrobie lepsze foto jutro

http://images33.fotosik.pl/157/2e5978122c03ba09m.jpg

Felgi baja,

też takie chciałem kupić bo moim zdaniem jeden z najciekawszych modeli,

a jakie masz na nich łopony?