Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupilem 520 tourning ktora ma obnizone zawieszenie. Wszystko to zostalo zrobione w Niemczech i nie wiem dokladnie jakie to sa sprezyny i amortyzatory. Jezdzi sie na tym super - jezeli chodzi o zakrety i ogolne prowadzenie auta. Jednak przy przejezdzie przez kazdy garb, każdy przejazd przez bramy , każdy przejazd przez krawężnik, każde głębsze koleiny, musze uwazac zwalniac kombinowac, a ja chce miec tak jak dala fabryka. W tym celu powiedzcie jak sie zabrac do tego zeby te auto mialo wiekszy przeswit? Czy wystarczy wymiana samych sprezyn? Z tego co czytalem w archiwum zdania byly podzielone, wszystko ponoc zalezy od tego czy amory sa tez specjalne do tych sportowych sprezyn , jezeli tak to jak to sprawdzic ? Wiem tylko ze sprezyny ktore mam sa czerwone. Czy jakis uzytkownik combi mogl by mi powiedziec ile ma byc w cm od progu do ziemi? Jakie sprezyny polecacie i czy jest sens wymianic np. tylko z tylu( z oszczednosci) ? Chetnie wymienie te sportowe na "normalne" - ale dobre.

pozdrawiam

Juron

Opublikowano
nie wiem czy znajdzie bo ja bym tez chetnie moze nie podniósł ale zmiekczył, na nasze drogi to stanowczo zatwardo. Ciagle sie sponam jak jade przez uliczki osiedlowe zeby gdzies nie wpasc w dziure i nie przejechac za szybko leżącego policjanta ktory dla mojej mbeci jest jak ostryu kraweznik dla lanosow itp. Zato autostrada i rowne drogi to prowadzenie jak po szynach

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
. Ciagle sie sponam jak jade przez uliczki osiedlowe zeby gdzies nie wpasc w dziure i nie przejechac za szybko leżącego policjanta ktory dla mojej mbeci jest jak ostryu kraweznik dla lanosow itp. Zato autostrada i rowne drogi to prowadzenie jak po szynach

Dokladnie tak jest jak piszesz z tym przejazdem przez "lezacego policjanta". Tak na autostradzie i rownych drogach jest ok . jednak przypominam że mieszkamy w Polsce a autostrady to widziałem kiedyś jak zadowolony z siebie Marek P. pokazywał w telewizji na mapie :D .

pozdrawiam

Juron