Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano
Opisz coś więcej...stało sie to nagle...jaki kolor ma światło...najczęstsze przyczyny to wyeksploatowane żarówki/palniki oraz poprzez parujące lampy zabrudzone od wew. wkłady

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
Sprwawdź palniki - na środku jest bańka szkalna - powinna być przeźroczysta i i mieć napylony meataliczny pasek. Jeśli jest cała matowa to wymień palniki. :D
Opublikowano
U mnie xenony świeciły tak słabo, że w nocy nie widziałem napisów nazw miejscowości na znakach :duh: Czyściłem, ustawiałem, cudowałem i nic. Po wymianie żarników problem zniknął. Po prostu się kończyły i świeciły coraz słabiej. Dodam, że u mnie drganie nie występowało.
Opublikowano
Też to miałem swieciły na biało ale strasznie krótko nie wiedziałem co to za przyczyna, az jeden nie zaczał świecić na różowo wtedy już wiedziałem czas na na nowe żarniki kupiłem i problem zniknął teraz świecą jak należy do tego spolerowałem klosze fareklą i maszyną i jest igła. Jesli chcesz kupić żarniki to dam Ci namiar gdzie ja kupowałem W-wa ul. Połczyńska nr tela 604-535-516 naprawde porżadny facet ja wziałem żarniki OSRAM i jestem zadowolony zapłaciłem z przesyłką za 2 sztuki 280zł A to że Ci sie trzęsą światła sprawdź czy soczewka sie nie wypieła z klosza bądz regulatory może ktoś juz usiłował zmieniać "siłą" i cos tam powypinał, trzeba troche główką ruszyc :) Pozdrawiam

Wizyta na stacji benzynowej - 300 zł

Zakupy w sklepie motoryzacyjnym - 1000 zł

Jazda BMW - bezcenne

Opublikowano

Witam,

jesli kolega ma lampy po lifcie to raczej nic w srodku nie wymieni - sa w calosci wiec te regulatory to chyba do starszych modeli

pozdrawiam,

darek

ps. obie drza czy tylko jedna? kiedys widzialem jak komus taki plastikowy waz idacy od silnika [odprowadzenie cieplego powietrza] spadl i lekko dotykal do obudowy lampy - po stronie pasazera i drzala cala lampa

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Piszesz tam , że nie jesteś pewien czy pasują do xenonów. A nie wiesz jak się można by upewnić?

Koniecznie chcesz sprzedać dwa?

Może bym kupił jeden i sprawdził czy pasuje? Jak będą ok to kupię drugi.

Mam xenony przed liftem z pomarańczowym kierunkiem.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Witam,

latwo sie przekonac mozna albo sprawdzic na stronie www.bmwfans.info [po numerze vin i porownac z nr czesci] albo po samym numerze czesci - dzwoniac do dowolnej aso i pytajac czy bedzie pasowala do samochodu o takim nr vin, przy okazji mozna zapytac ile kosztuje, czesto takie elementy sa smiesznie tanie w aso:)

pozdrawiam,

darek

ps. mozesz zadzwonic do poznania do smorawinskiego oto numer do dzialu czesc: 061 8 455 188

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszystko rozumiem ale...

Ja te lampy kupiłem od jednego gościa. Jego numeru vin niestety nie znam i nie mam możliwości się dowiedzieć.

Wiem tylko , że to była e39 z 98roku.

Lampa xenonowa z pomarańczowym kierunkiem

A nie chciał bym rozkładać lampy tylko po to , by się przekonać

Może ktoś to u siebie naprawiał i wie co i jak?

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Sprwawdź palniki - na środku jest bańka szkalna - powinna być przeźroczysta i i mieć napylony meataliczny pasek. Jeśli jest cała matowa to wymień palniki. :D

Witam

Jakis czas temu wymieniałem zarówki xenon, kupiłem na allegro i jak je otrzymałem to te bańki w środku zarówki miałem pokryte jakims JASNO BRĄZOWYM NALOTEM, miały byc NOWE . Czy to znaczy ze dostałem jakieś uzywki i zostałem oszukany.Dodam ze swialtła nadal mam słabe.

Pozdrawiam

BMW E39 523iA LPG