Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bez sensu pytanie :roll: sprobuj to sie dowiesz

🙃🙃

Opublikowano
bez sensu pytanie :roll: sprobuj to sie dowiesz
wsiadasz, jedziesz , wiesz

Myślałem, że celem forum jest pomoc...chyba się myliłem. To tak jakbym zadał pytanie o tarcze hamulcowe (których notabene jest wiele na forum), a dostałbym odpowiedź: kup to zobaczysz. Jak macie pisać takie odpowiedzi to lepiej nie zaśmiecajcie forum. Swoją drogą moderator powinien takie odpowiedzi usuwać bo nic nie wnoszą do tematu.

Potem sie dziwić, że ludzie faktycznie sprawdzają możliwości samochodów na ulicach :jawdrop:

Do autora postu: nie wiem w jakim celu pytasz o maksymalną prędkość, ale nie radziłbym tego sprawdzać :nienie: Podejrzewam, że samochód osiągnąłby prędkość zbliżoną do maksymalnej (dla 318 M40 to 195km/h), pomiędzy 175 a 190 km/h. Oczywiście czas rozpędzania się wydłuży.

P.S. Nie ma pojęcia bezsensowne pytanie...są tylko bezsensowne odpowiedzi...Każdemu pytaniu towarzysz jakiś sens, znany tylko pytającemu...

Pozdrawiam

Freude am fahren...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
MaatOhewetBi to twoja odpowiedz jest tendencyjna. takie tematy powinny byc usuwane a nie odpowiedzi. odpowiedz jest tak samo "madra" jak i pytanie... a teraz pomysl co piszesz? cyt: "Potem sie dziwić, że ludzie faktycznie sprawdzają możliwości samochodów na ulicach" teraz mi powiedz jak mozna mu dac odpowiedz na to pytanie? ktos kto chce ja udzielic takze musi sprawdzic swoje auto! poza tym samochod samochodowi nie rowny. ktos napisze ze pojedzie 190 a koles dwa dni pozniej bedzie odpiswal ze jego idzie 185 i dlaczego tak sie dzieje co jest zepsute co nie dziala jak powinno itd. chce wiedziec ile pojedzie na sekwencji niech wsiada w auto jedzie na jakas malo uczesczana droge i niech probuje. a to ze niebezpiecznie to swoja droga ale nikt zeby odpowiedziec nie wynajmnie pasa lotniskowego do prob!!

🙃🙃

Opublikowano
nie wiem ile pojdzie zwykle 1.8 ale moj is na benzynie idzie 218 katalogowo a na gazie jechalem 210 i moglem jeszcze przyspieszac wiec mysle ze tyle samo poleci... zalezy jaki gaz zalales(czy na BP, Orlen czy jakis gowniany na stacji "u Zbycha") lej gaz ze stacji najwiekszych koncernow
Opublikowano

Myślałem, że celem forum jest pomoc...chyba się myliłem. To tak jakbym zadał pytanie o tarcze hamulcowe (których notabene jest wiele na forum), a dostałbym odpowiedź: kup to zobaczysz. Jak macie pisać takie odpowiedzi to lepiej nie zaśmiecajcie forum. Swoją drogą moderator powinien takie odpowiedzi usuwać bo nic nie wnoszą do tematu.

Potem sie dziwić, że ludzie faktycznie sprawdzają możliwości samochodów na ulicach :jawdrop:

Do autora postu: nie wiem w jakim celu pytasz o maksymalną prędkość, ale nie radziłbym tego sprawdzać :nienie: Podejrzewam, że samochód osiągnąłby prędkość zbliżoną do maksymalnej (dla 318 M40 to 195km/h), pomiędzy 175 a 190 km/h. Oczywiście czas rozpędzania się wydłuży.

P.S. Nie ma pojęcia bezsensowne pytanie...są tylko bezsensowne odpowiedzi...Każdemu pytaniu towarzysz jakiś sens, znany tylko pytającemu...

Pozdrawiam

a w jaki sposob ja mam stwierdzic ile pojedzie takie auto ???

nawet nie wiem w jakiej kondycji jest silnik itd. takze co tu pisac pojedzie tyle jak moze wcale tyle nie pojechac

(jest cos takiego jak tor, mozna wpasc i zobaczyc na ile stac auto w bezpieczny sposob)

pozdrawiam

Opublikowano
...chce wiedziec ile pojedzie na sekwencji niech wsiada w auto jedzie na jakas malo uczesczana droge i niech probuje. a to ze niebezpiecznie to swoja droga ale nikt zeby odpowiedziec nie wynajmnie pasa lotniskowego do prob!!

Mało uczęszczana droga=bezdroże :mad2: Jeżeli wydaje Ci się, że w Polsce są mało uczęszczane drogi gdzie można sprawdzić prędkość maksymalną to życzę szerokiej drogi...W mojej wypowiedzi chciałem napisać, żeby w ogóle nic nie pisać skoro nie zna się odpowiedzi :!: Kolega zapytał się myślą, że ktoś mu udzieli odpowiedzi, a nie głupiej porady. Sorry, że tak napisałem, ale jakbyśmy wszyscy byli wierni Twojej idei to forum zostałoby zamknięte...Nikt tu nikomu nie nakazuje robić to co piszą forumowicze, ale po to jest forum, żeby sobie pomagać

i doradzać. Kolega chciał zapytać się życzliwej części forum o pomoc, bo sam sobie zdaje sprawę, że sprawdzenie prędkości maksymalnej

w Polsce jest niebezpieczne.

Freude am fahren...
Opublikowano

z tym że każdy egzemplarz może osiągnąć inną prędkość

wpływa na to wiele czynników także nikt nie jest wstanie określić ile pojedzie jego auto

tak jak pisałem można wpaść na tor , albo na hamownie a tam panowie określą ile auto pojechało na hamowni i ustalą ile jest w stanie pojechać jeśli uwzględnią wszystkie opory

Opublikowano

czytalem ten post ale odpowiedzi nie dalem bo glupie pytanie...

MaatOhewetBi...co wniosles do tematu :?: ...dluga wypowiedz i poczatek zatarczki....gdybys nie zaczol na nowo ten post by poszedl dawno do kosza :P

Opublikowano
ja na A4 leciałem 190km/h sedanem is 215-220km/h droga jawozno sosnowiec co do gazu to nie wiem nie mialem nigdy ale jak dobra sekwencja to mowia ze sie na mocy nie traci a przynajmniej odczuwalnie chociaz mysle ze znowu 1.8 nie pali tyle zeby go gazem męczyc
brak
Opublikowano

a ile poejedzie przy -10 na letnich oponach z naklejka Mpower? Kto wie?

:duh:

Jak mozna cos takiego okreslic jak jeden zdzichu zrobi instalacja picusglancus a drugi na odwal sie, do tego kazde 1.8 inaczej pojedzie bo to zalezy od stanu auta...co za glupie pytanie , moim zdaniem do kasacji temat.

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano

MaatOhewetBi...co wniosles do tematu :?: ...dluga wypowiedz i poczatek zatarczki....gdybys nie zaczol na nowo ten post by poszedl dawno do kosza :P

skoro nie dałeś odpowiedzi to po co to piszesz i zaśmiecasz forum , skoro nie masz nic do powiedzenia to nie pisz i tyle

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano

skoro nie dałeś odpowiedzi to po co to piszesz i zaśmiecasz forum , skoro nie masz nic do powiedzenia to nie pisz i tyle

:duh: :duh: :duh:

Opublikowano
do jakiej prędkości można rozpędzić 318 z gazem sekwencyjnym??

Nie próbuj takich rzeczy na gazie. Szkoda silnika.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
no do jakiej do szybkiej:) bardzo szybkiej a potem ostre hamowanie i znowu daj w palnik tak że by sobie zaczkała :) kurcze człeku wsiadasz jedziesz ale jak chcesz zobaczyć jak jeździ to tylko na BP a nie na lpg. LPG założyłeś że by było taniej powiedzmy a nie do ścigania
Opublikowano
CHŁAPCY. mi nie chodzi o to ile moze wyciągnąć moje bmw bo jak bym chciał wiedzieć to mógłbym sprawdzić, ale nie mam zamiaru sprawdzać na naszych drogach. chodzi mi o to zebyście napisali ile kto wyciągnął na lpg w 1.8. tak z ciekawości pytam. :) GŁUPI NIE JESTEM CHYBA.
Przemyslaw
Opublikowano
chodzi mi o to zebyście napisali ile kto wyciągnął na lpg w 1.8. tak z ciekawości pytam

Jeśli ktoś nie mierzył GPS-em to historie typu 220-230 można wsadzić sobie w kieszeń.

Prędkościomierz w aucie nie jest zbyt miarodajnym wskaźnikiem.

No chyba że ktoś miał G-techa to respect :hand:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ech Panowie.... kolejny temat gdzie już po chwili chcecie się kłócić. Regulamin mówi jasno- tylko i wyłącznie Modowie są od tego by zwracać komuś uwagę czy pisze na temat czy nie. Dla użytkowników jest "R"-ka. Temat nigdzie Was nie zaprowadzi. Zamykam.

pozdrawiam

Paweł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.