Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam,

Pomimo poszukiwan nie znalazlem tematu, ktory by mnie usatysfakcjonowal.

Rozsypalo mi sie lusterko od strony pasazera, ktore swoja droga nie skladalo sie, zatem bylo juz uszkodzone (chyba przepalony silniczek). Teraz wszystkie plastiki oraz wklad popekaly. Chcialem zakupic nowe, ale wiem, ze jest kilka rodzajow lusterek E39. Czy ktos moglby okreslic jak je rozpoznac? Slyszalem, ze roznia sie iloscia kabli, chcialbym to potwierdzic. Jesli chodzi o moj przypadek to mam podgrzewane, skladane fotochromy.

Z gory dziekuje za pomoc.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

cześć

faktycznie jest kilka rodzajów jesli chodzi o okablowanie. sam sie o tym przekonałem gdy ukradli mi szybki z lusterek i uszkodzili silniczki. najłatwiej będzie Ci po prostu zdjąć szybkę i zobaczyć jaka wiązka kabli dochodzi do silniczka. mozna to tez rozpoznac po wiązce wchodzącej w korpus.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moze tak, z mojego lusterka wiele nie zostalo, jedynie wiazki kabli oraz stalowa konstrukcja, szybka jest juz "zdjeta" jednym slowem. :)

Glownie chodzi mi o to, czy musze koniecznie kupic lusterko, ktore bedzie mialo identyczna ilosc kabli? Czy silniczek z innego lusterka (o innej ilosci kabli) bedzie rowniez pasowal do mojego? Chodzi rowniez o czarna ramke - ile jest jej rodzajow? Tylna, lakierowana przykrywke jeszcze mam :P .

Myslalem o tym: http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E39-O-S-Heated-Wing-Mirror-Unit-Brand-New_W0QQitemZ180216670668QQihZ008QQcategoryZ10374QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Nie chce po prostu popelnic bledu i kupic czegos, co wyrzuce na smieci.

@Edit.

Przejzalem juz chyba z 1000 zdjec lusterek na ebay'ach i allegro i ksztalt kazdego wydaje mi sie inny od mojego! Czy wie ktos ile bylo tego rodzajow?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Witam

najlatwiej sprawdzic po nr VIN w serwisie jakie powinno byc i spisac nr czesci bmw i wtedy szukac

co do fotochromow podgrzewanych to byly dwie wersje z pamiecia [jesli masz pamiec fotela kierowcy to masz tez pamiec pozycji lusterka] i bez

mnie ukradli oba wklady i uszkodzili oba mechanizmy skladania lusterek i brakowalo wyrwanej wiazki elektrycznej - naprawa w serwisie to laczny koszt az ok 6.000 zl [z czego robocizna to 250,00 zl reszta to czesci]

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:shock:

Co za bandyctwo! Mam przedziwne wrazenie, ze zakupujac je na Allegro, moge przez przypadek kupic jedno z waszych... :roll: Ciekawostka jest, ze wpisujac na ebay.co.uk "e39 mirror", wyskakuje pelno ogloszen z... Polski. :?

Wyglada na to, ze sa z pamieciom. Juz widze, ze ciezko bedzie dopasowac bez spisania numerow i chyba tez tak zrobie.

Dzieki za pomoc.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

tak allegro pewne jest kradzionych, dzis nawet mowili w wiadomosciach ze rozbili jakas grupe specjalizujaca ie w lusterkach i sprzedajaca je na allegro ale w miejsce zlikwidowanej powstana nowe - podobna plaga dotyczy poduszek powietrznych

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pozostaje tylko zostawiac gwozdz pod siedzeniem na takich typow... :mad2:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie do konca po vin mozna poznac typ lusterek... taka info dostalem w aso, np. sa fotochromy skladane i nieskladane elektrycznie - ta roznica podobno nie wyjdzie po vin

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli jesli nie VIN, to w takim razie musze podac info o ilosci kabli, lusterko wtedy powinno byc identyczne tak?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Witam,

mysle ze wystarczy ze wiesz ze miales skladane i masz pamiec fotela wiec potrzebujesz takiej wersji:)

pozdrawiam,

darek

tu jaki "wydaje sie sensowny" sprzedajacy - wiadac ze rozbiera auta bo ma wszystko od karoserii po srubki:) wiec pewnie te wklady sa legalne i tanie:)

http://allegro.pl/item310263249_wklady_lusterka_podgrzewane_bmw_e39_e38.html