Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
juz nie te czasy...a moze region...teraz tak latwo nie ustepuja ostatnio juz nawet zlozylem pismo do sadu napisane prze prawnika o polubowne zalatwienie sprawy...takie poczatkowe tak mi polecil...i nici, odpisali ze jak sprawa znajdzie sie w sadzie to oczywiscie sie do tego ustosunkuja itd. itp. a ja pozniej wyjechalem i sprawa sie rozplynela...takze nie sa tacy strachliwi jak sie wydaje...kiedys bylo inaczej...
Opublikowano

witam!

Troche zle zrobiłeś. Szkoda że tak późno czytam tego meila.

Ale dla przyszłych poszkodowanych może sie to przydać co teraz napisze.

Każda grupa Ubezpieczeniowa wysyła rzeczownawce z PZMOTU ale , zasada jest taka , kto płaci rzeczoznawcy na tego strone lepiej wycenia.

Jeśli PZU wysłało rzeczoznawce to było widaome że bedzie opisywał na korzyść PZU.

Robi się to tak , TYLKO z OC sprawcy( na twoim przypadku przedstawie)

Masz stłuczkę wypadek , wzywasz policje itp.

Zgłaszasz szkode w PZU i mówisz że rzeczoznawce już masz z PZMOTU.

Koszt 300 netto , 366zł Brutto. (Zazwyczaj beda ci mówili że oni lepiej wycenia itp.. gówno prawda)

W twoim przypadku napewno suma była by dużo wyższa . Jedyny koszt to opłata za rzeczoznwce.

Aha.. PZMOT miesci sie na Nowym Swiecie w wawie.

Nie wiem tylko czy możesz ubiegac sie o zwrot za rzeczoznawce, tego akurat nie wiem.

pozdrawiam

My Definition is High Definition

Moje:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=161053

Opublikowano

Miałem podbna sprawe z PZU nie bede już sie rozpisywał bo było dużo postów w tym temacie. Dodam tylko że wycen jest zawsze kilka i podowane są w ramacha np za lagune miale za szkode z OC sprawcy od 3600-7600 pln i wyplacili tą mniejsza oczywiście, ale nie chciało mi sie walczyc z nimi i tak mi jeszcze 1 tys został w kieszeni :) A prawo jest takie że do auta powyżej chyba 3 lat juz moga kłaść zamienniki jesli nie jest serwisowane, chyba że od początku do chwili obecnej jest serwisowane w ASO to możesz sie domagać orginalnych części.

A jeszcze coś mam doczynienia z autami i powiem Ci tak że przy uderzeniach w tył czesto sie piep..... podłoga czego nei widać na pierwszy rzut oka, dach, słupki, trzeba dokładnie obejrzeć auto. Pozdrawiam

Wizyta na stacji benzynowej - 300 zł

Zakupy w sklepie motoryzacyjnym - 1000 zł

Jazda BMW - bezcenne

Opublikowano
A jeśli w danym mieście nie ma autoryzowanego serwisu BMW (jak np. u mnie) to chcąć naprawic pojazd bezgotówkowo jaką propozycję wg Was należy przedstawić ubezpieczycielowi? Można pojechać po wycenę do pana Henia a później z nią do TU czy konieczne jest ASO? Pytam profilaktycznie.
Opublikowano
I przede wszystkim uwzględnij to , ze auto po kolizji starciło na wartości.

Firma T.U ma psi obowiązek to uwzględnić przy wycenie ale z doświadczenia wiem, że tego nie robi.

Ludzie się nie znają a firma kase ma dla siebie.

Naciśnij ich troche powiedz, ze w razie problemów idziesz na drogę sądową i od razu wycena pójdzie w góre.

Pozdrawiam

dobrze mowisz, ludzie o tym nie wiedza ale zgodnie z warunkami ubezpieczenia firma ma ci oddac rowniez za utrate wartosci auta czyli roznice miedzy cena bezwypadkowego a auta po wypadku. Jak sie ubezpieczyciel stawia to najlepiej wziac firme, ktora sie zajmuje tego typu sprawami i nawet po zaplaceniu im prowizji wyjdziesz na swoje ;)

szukam zadbanej, bezwypadkowej E39 kombi w automacie, z ksenonami, z dużym komputerem najchętniej 528i (ok 30 tys. PLN), 530d, 525d (ok. 40 tys. PLN) z realnym przebiegiem nie wiekszym niz 300 tys. km ;) no i raczej nie z Francji i Włoch ;)