Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich

mam takie pytanie co moze spowodowac wyciecie katalizatorow w bmw e39 540i?czy jakies kompikacjie lub zeby cos sie przez to zepsulo?albo spalanie inne moze byc?

Opublikowano

W sumie :search: , bo morze o tym napisano tu...

A co do pytania: w e32 740 mialem rury zamiast katow, niec sie nie stalo, bylo glosniej i auto bardziej dymilo, bo katy dopalaly jednak olej, lub go wylapywalyjakos nawet ja byly przytkane... Po wycieciu udroznil sie tlumik, spalanie i dynamika bez zmian w zasadzie, oczekiwalem efektu widocznego, jednak nie bylo rewelacyjnej porawy... a jak mowilem wyzej zrobilo sie nieco glosniej i metaliczne buczenie sie pojawilo. Jednak nie polecam. moze warto po ludzku? Nowe zapodac? e39 to cudowne ciche auto i bym nie ryzykowal.

(OO=[][]=OO)
Opublikowano
wytniesz katalizatory to o symbolicze wartosci spadnie ci spalanie i wzrosna ci tez o symboliczne wartosci przyspiszenie. silnik bedzie na luzie i nie tylko mial latwiej wkrecic sie na obroty. sa dowody ze moc wzrosnie nawet o 3-7 koni. tylko ze bedzie o wieli wiele glosniejsze , [w dieslu troche ciszej],chyba ze cos tam wstawisz zamiast rurki. nie kupuj napewno strumiennicu bo ona nic nie daje. a tak wogole to raczej bez sensu jesli masz taka moc pozbywac sie katalizatorow - i tak z tymsilnikem nalezysz do czolowki aut sportowych, jedyny plus ze troche takie katalizatory sa warte, szczegolinie ze masz chyba je dwa. pamietaj ze glosny wdech to moze sie niespodobac panom z drogowki-mandat, zabieraj dowod i potem przeglad.
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano
ja u siebie mialem jak nowe te katalizatory ale wycielem dla efekru dzwiekowego i wstawilem taka koncowke syczaca :D i wszystko jest oki i tak jak piszesz czuje ze mocy jest troche wiecej i lepiej sie wkreca na obroty ale ze spalanie mniejsze to wlasnie mi sie zdaje ze wieksze bo jak skasuje kompa to mi wariuje z poczatku i pokazuje caly czas spalanie srednie 39,5 dopiero jak po trasie przelece sie lekkim gazem i skasuje go to wtedy jest oki normalnie pokazuje aa i jest jeszcze jeden minus strasznie smierdza spaliny to tak ma byc?a policjanci juz chcieli zabrac dowod i przychodzili do taty na skargi nawet hehe, ale zalatwilem se ze jest oki w swoim miescie moge jezdzic glosno a gdzies dalej to musze uwazac albo przy mundurkach niebieskich lekkim gazem latac :8)
Opublikowano

Witam!

Jeżeli katy masz sprawne to lepiej ich nie wycinaj. Po wycięciu nic się nie dzieje. Poza tym, ze jest dużo głośniej. Ja tak pojeździłem 9m-cy i wstawiłem nowe metalowe.

Pozdro!

Opublikowano
ja u siebie mialem jak nowe te katalizatory ale wycielem dla efekru dzwiekowego i wstawilem taka koncowke syczaca :D i wszystko jest oki i tak jak piszesz czuje ze mocy jest troche wiecej i lepiej sie wkreca na obroty ale ze spalanie mniejsze to wlasnie mi sie zdaje ze wieksze bo jak skasuje kompa to mi wariuje z poczatku i pokazuje caly czas spalanie srednie 39,5 dopiero jak po trasie przelece sie lekkim gazem i skasuje go to wtedy jest oki normalnie pokazuje aa i jest jeszcze jeden minus strasznie smierdza spaliny to tak ma byc?a policjanci juz chcieli zabrac dowod i przychodzili do taty na skargi nawet hehe, ale zalatwilem se ze jest oki w swoim miescie moge jezdzic glosno a gdzies dalej to musze uwazac albo przy mundurkach niebieskich lekkim gazem latac :8)

:duh: Moj Boze... Tak okaleczyc takie autko... Dla efektu dzwiekowego...Koncowka syczaca... Brak zielonego pojecia, o co chodzi w komputerze z zuzyciem.... Wycial katalizator i spaliny mu smierdza...

A pozniej czerwienimy sie ze wstydu, bo ludzie twiedza, ze BURAKI jezdza nasza marka... :oops:

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

tyy burak to Ty jestes lamusie!!i wstyd to jest jak Ty jezdzisz marka bmw ciotoo!!!jak nie chcesz udzielic normalnej odpowiedziedzi to sie nie udzielaj pedaleee

MOD EDIT:

Nieuzasadniona reakcja – to już nawet nie wymaga większego komentarza...

OSTRZEŻENIE - to najłagodniejsze potraktowanie tej sprawy – wciąż bez ostatecznej decyzji, że to jej finał.

P.S.

Wniosek jednak jest następujący:

Forum dyskusyjne BMW Klubu Polska to najbardziej prestiżowe miejsce w polskim internecie na temat marki BMW, a forma ukaranej wypowiedzi układa się w pełnej sprzeczności do tego, co stoi u podstaw funkcjonowania naszego forum i BMW Klub Polska – czyli, odrzucenie wszelkich negatywnych stereotypów nt właścicieli BMW w Polsce.

Zrzeszamy tutaj ludzi, którzy w dużej cześci są pasjonatami prestiżowej marki, potrafią docenić wartości z nią związane i zgłębiać wiedzę na tematy techniczne, użytkowania i aspektów estetycznych.

Reasumując: użytkowniku grimmi540i – nie zatrzymujemy dłużej w naszym gronie (może znajdzie się inne miejsce, w którym podobny temperament zostanie doceniony lub nagrodzony – szczerze mówiąc watpię, dlatego w ostatnim geście życzliwości – namawiam do wyraźnej poprawy zachowania)

Administracja Forum dyskusyjnego BMW Klubu Polska, pozdrawiamy.

Opublikowano
Witam!

Jeżeli katy masz sprawne to lepiej ich nie wycinaj. Po wycięciu nic się nie dzieje. Poza tym, ze jest dużo głośniej. Ja tak pojeździłem 9m-cy i wstawiłem nowe metalowe.

Pozdro!

Wstawiłeś nowe oryginalne czy jakieś zamienniki?? Jaki koszt?

Opublikowano
tyy burak to Ty jestes lamusie!!i wstyd to jest jak Ty jezdzisz marka bmw ciotoo!!!jak nie chcesz udzielic normalnej odpowiedziedzi to sie nie udzielaj pedaleee

No comments...

Co Pan na to, Panie Modzie?

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
grimmi 540- tatuś kupił autko synkowi? A wstawiłeś już nakładki na pedały i chodniczki alu? Nie ładnie zaczynasz karierę na forum :nienie:
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.