Skocz do zawartości

Jak to jest z tym zrywaniem mostu ?

Yacek

Rekomendowane odpowiedzi

Czytałem kiedyś na forum, że E46 do rocznika 2001 lub 2002 miały słabe mocowanie mostu do płyty podłogowej, była nawet instrukcja ze zdjęciami jak to naprawić (wspawywanie blach). Szukam E46 328 lub 330 w benzynie i chciałbym uniknąć ewentualnych problemów. Zorientowanych w temacie proszę o informacje.

• 1 miesiąc temu...
Czy ta wada obejmowała również Bmw z kierownicą ze złej strony :duh: a tak poważnie to czy wszystkie 3 1998-2001 miały ten problem czy coupe również ??? Ja mam sedana i te informacje mnie nie cieszą więc czy faktycznie była jakaś akcja poprawcza z tym tematem ???

Moje byle e36325 , e46328 ,e46 318CI obecnie 330CI F/L

http://ilespala.pl/obrazek/2041/3/1

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Ja mam 99 w sedesie i wszystko jest oki. Czytałem o tych mocowaniach . Potrafił się wózek wyrwac jak ktoś "pałował" auto. Oczywiście kupując używany samochód nie wiesz jak jeździł poprzednik/poprzednicy.
Krzysztof

...Potrafił się wózek wyrwac jak ktoś "pałował" auto. Oczywiście kupując używany samochód nie wiesz jak jeździł poprzednik/poprzednicy.

Trochę niebezpieczna sprawa jeśli to miałoby się zdarzyć podczas jazdy. Podobno dopiero w 2002r. poprawili ale jak poznać które auto jest "ulepszone" to nie wiem, może po VIN.

• 4 miesiące temu...
Ja mam z listopada 2000r. Jak kupowałem to trochę o tym czytałem. Z opisów wynikało że do lutego 2000r było coś nie halo. A ja taką oglądałem i chyba właśnie ten problem miała:) poprostu tylne zawieszenie wyglądało jak obniżone tylko że w nadmiarze bo nie było prześwitu między kołem a karoserią a nawet karoseria zwisała do połowy opony. To właśnie mnie do niej zniechęciło i bardzo dobrze:)

• 1 miesiąc temu...
Witam,posiadam E46 z silnikiem 2.0D z roku 2000 a dokładnie z marca 2000r i wiem że u mnie ta usterka była usuwana pewnie przez serwis (ślady wspawów w bagażniku w okolicy zawieszenia) a więc z tego rocznika chyba jeszcze nie usunięto tej wady przy produkcji.

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
ja mam 328 w sedanie z 99 roku i zadnego takiego problemu nie ma a na kanale bylem i mocowania sa jak wyjechal z fabryki. tez o tym slyszalem i nawet gdzies widzialem zdjecia wyrwanego. ale auta w jakim przedziale to dotyczy nie mam pojecia. sam jak szukalem auto balem sie tej usterki ale niedawno wymianielam olej w dyfrze i skrzyni i mi przegladneli calosc od spodu i wszystko cacy.

🙃🙃