Skocz do zawartości

540i, potrzebny fachowiec do obejrzenia samochodu ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a propo tego automatu to wydaje mi się że w 540 był tylko automat :?: czy się myle? :worried:

Poza tym kasa jest chyba rozsądna bacząc że ma orginalny przebieg ii rocznik przecież też fajny 8)

Jak chcesz to mam namiary na mechanikia z lublina który jeździ takim samym,tylko że nie wiem za ile się zgodzi :( obejżeć.

Ja sam niestety nie mam jeszcze na tyle doświadczenia żeby się tego podjąć

pozdr. 8)

obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano
a propo tego automatu to wydaje mi się że w 540 był tylko automat :?: czy się myle? :worried:

Poza tym kasa jest chyba rozsądna bacząc że ma orginalny przebieg ii rocznik przecież też fajny 8)

Jak chcesz to mam namiary na mechanikia z lublina który jeździ takim samym,tylko że nie wiem za ile się zgodzi :( obejżeć.

Ja sam niestety nie mam jeszcze na tyle doświadczenia żeby się tego podjąć

pozdr. 8)

OCZYWISCIE BYLY SKRZYNIE MANUALNE 6-CIO BIEGOWE. SAM MAM TAKA.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43658770

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

no to sorki musiałem coś źle usłyszeć.

Ale w stosunku do tych automatów to chodzi Wam o piątki? czy też o siudemki?bo w siudemkach czytałem w jakimś teście że bardziej żywotne i mniej awaryjne są auomaty

obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano
no to sorki musiałem coś źle usłyszeć.

Ale w stosunku do tych automatów to chodzi Wam o piątki? czy też o siudemki?bo w siudemkach czytałem w jakimś teście że bardziej żywotne i mniej awaryjne są auomaty

Mi sie wydaje, ze zawsze lepszy bedzie manual. Nie s;yszal;em, zeby skrzynie manualne w 5 i 7 sie psuly.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

to zalezy co masz namyśli psuć???:

Czy zgrzyt przy zmianie biegu na dwojce to awaria, lub czy ciezko chodzace biegi na zimno to awaria, lub czasami wyskakujaca jedynka lub dwojka,???takich przykładów na forum juz troche było, oczywiscie da sie z tym jedzic i jak dwojka zgrzytnie to kierowca delikatniej wrzuci bieg i tyle nie zwraca na to uwagi i jedzi jezeli automat ma niewielka wade to sie potrafi cały wysypać i w tym rzecz ze automaty sa bardzo trwałe ale jak sie wysypia to kasa leci. "automat " czująć zgrzyt(przenośnia) odrazu przechodzi w tryb awaryjny i koniec a manualem jescze pojeździsz. oczywiuście sam jestem zwolennikiem manualów, lub nowych automatów.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Oj psują psują i koszt naprawy wcale nie lepszy od automata, a konkretniej same skrzynie to całkiem nienajgorzej, ale sprzęgła z kołem dwumasowym na czele już dość często (znam parę przypadków). A samo koło dwumasowe to ok. 2800zł !!

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
dodam tylko ze w przypadku 540 tansze byłoby wymiana lub naprawa automata niz manuala 6cio biegowego, bo manual jest zadkościa co nawet sami zauważyliście, takze w razie awarii zostaje tylko ASO. Jak nie urok to ..... Moze dlatego te egzemplarze są stosunkowo tanie porownujac "wypas" i jego cene. Koszty eksloatacji i czesci w razie awarii są poprostu wieksze od tradycyjnych powiedzmy modeli 520 525 530 535

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Myśle,że rezygnacja z zakupu tego auta ma czysto duchowe podłoże. Niby wszystko Ok a jakoś mnie nie urzekła a przecież w BMW to właśnie o "to coś" chodzi, tak mi się wydaje. Pojechałem głównie po to aby zobaczyś czy auto w PL jest w stanie mnie zauroczyć. Jak narazie nie ale kto wie...
Opublikowano
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Myśle,że rezygnacja z zakupu tego auta ma czysto duchowe podłoże. Niby wszystko Ok a jakoś mnie nie urzekła a przecież w BMW to właśnie o "to coś" chodzi, tak mi się wydaje. Pojechałem głównie po to aby zobaczyś czy auto w PL jest w stanie mnie zauroczyć. Jak narazie nie ale kto wie...

No fakt łatwiej się zauroczyć E38

kiedyś

E32 730

E36 318