Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Byłem w serwisei bmw żeby wymienili mo język w navi mk4. Powiedzieli mi ze nie ma szans na wymiane bo x5 jest za mało w polsce i nie maja programu . Ale przeciez na allegro sa w sprzedazy czytniki z PL menu. Ktoś mi pomoże i podpowie jak zrobic zeby mieć PL menu. Może można jakos samemu wgrać? Prosze o pomoc.Pozdrawaim
Opublikowano
Bo oficjalnie takiego menu nie ma - jest to "amatorskie" spolszczenie.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Eee, to polskie MENU które ja mam to jest naprawdę "profesjonalne" i "prawie oficjalne" spolszczenie... Może na Allegro mają nagranie ciotki na magnetofon, ale u mnie jest "echt".

I jeszcze dla jasności - "Amator" wg. Słownika Języka Polskiego (Wydawnictwo Naukowe PWN) to:

1. -osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności-

2. -osoba lubiąca coś-

3. -osoba wykonująca coś bez fachowego przygotowania-

4. -osoba chętna do nabycia czegoś-

Punkt 3 = ja TEGO nie wykonywałem, wykonali TO za mnie fachowcy Niemcy...

...

...

Czyli ja TO nabyłem (załatwiłem sobie) i mam i dla przyjemności używam bo lubię.

Opublikowano
Więc skad wziaść te menu pl ijak zrobic zeby mi działało??

Odpowiadam:

1. Pisze się (i mówi) "wziąć" a nie "wziąść" - nie lubię kaleczenia polskiego języka.

2. Chcąc trzeba odezwać się do mnie na priva.

...

Opublikowano

Eee, to polskie MENU które ja mam to jest naprawdę "profesjonalne" i "prawie oficjalne" spolszczenie... Może na Allegro mają nagranie ciotki na magnetofon, ale u mnie jest "echt".

I jeszcze dla jasności - "Amator" wg. Słownika Języka Polskiego (Wydawnictwo Naukowe PWN) to:

2. -osoba lubiąca coś-

...

...

nie lubię kaleczenia polskiego języka.

Czy aby fantazja cię nie ponosi ?? Piszesz o profesjonalizmie i nie lubisz kaleczenia Polskiego języka , a wychodzi na to ze Niemcy co zrobili oprogramowanie dla ciebie dysponują polskimi znakami no i zasada pisowni, chętnie zobaczę ten profesjonalizm , aczkolwiek skoro to Profi. to rozumiem ze tez lektora masz po Polsku, Bardzo mnie ciekawi kaleczenie Polskiego języka przez takiego lektora no chyba ze jest Profesjonalnie* zrobiony. Wystarczy krótkie video Demo.

Twoja wiedza ogranicza sie do wiedzy zdobytej droga prób i błędów albo korzystałeś z pomocy innych , wiec nie wiem czemu nie chcesz sie podzielić tym oficjalnie na Forum* , no chyba ze przez PW chcesz sie w jakiś sposób dowartościować.

Dzięki uprzejmości innych Userow zdobywa sie dodatkowa wiedzę,której to Instrukcja obsługi nie zawiera a pozwala rozwiązać mniejsze lub większe problemy. Ograniczenie sie do PW w pewnym stopniu ogranicza zasadę funkcjonalności forum.

Opublikowano (edytowane)

Czy aby fantazja cię nie ponosi ?? Piszesz o profesjonalizmie i nie lubisz kaleczenia Polskiego języka , a wychodzi na to ze Niemcy co zrobili oprogramowanie dla ciebie dysponują polskimi znakami no i zasada pisowni, chętnie zobaczę ten profesjonalizm , aczkolwiek skoro to Profi. to rozumiem ze tez lektora masz po Polsku, Bardzo mnie ciekawi kaleczenie Polskiego języka przez takiego lektora no chyba ze jest Profesjonalnie* zrobiony. Wystarczy krótkie video Demo.

Twoja wiedza ogranicza sie do wiedzy zdobytej droga prób i błędów albo korzystałeś z pomocy innych , wiec nie wiem czemu nie chcesz sie podzielić tym oficjalnie na Forum* , no chyba ze przez PW chcesz sie w jakiś sposób dowartościować.

Dzięki uprzejmości innych Userow zdobywa sie dodatkowa wiedzę,której to Instrukcja obsługi nie zawiera a pozwala rozwiązać mniejsze lub większe problemy. Ograniczenie sie do PW w pewnym stopniu ogranicza zasadę funkcjonalności forum.

Tutaj:

http://rapidshare.com/files/76763951/Navi.rar.html

możesz sobie sprawdzić polską lektorkę zroboną przez Niemców. Nie kaleczy języka podobnie jak nie kaleczy angielskiego czy francuskiego które każdy ma wgrane w nawigację. W tym sofcie (profesionalnym, zrobionym przez Niemców) są też inne języki: bułgarski, turecki, duński, czeski, itp. Ja nie produkuję "metodą prób i błędów" programów, nie korzystałem z pomocy innych (zdarzało się odwrotnie...) i nie potrzebuję się dowartościowywać prywatnie. Pisałem już dawno na tym Forum że taki soft istnieje i że ja go mam, wystarczy poszukać.

Czekam na Twój komentarz.

Edytowane przez macznik
Opublikowano

Eee, to polskie MENU które ja mam to jest naprawdę "profesjonalne" i "prawie oficjalne" spolszczenie...

Amatorskie w sensie - "nieoficjalne", nie supportowane przez BMW, nie mające licencji

"prawie oficjalne" - nie będzie oficjalne ...

"profesionalne" może tylko w sensie jakości

Poza tym, po to dałem cudzysłów, aby się nikt nie czepiał określenia ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Eee, to polskie MENU które ja mam to jest naprawdę "profesjonalne" i "prawie oficjalne" spolszczenie...

Amatorskie w sensie - "nieoficjalne", nie supportowane przez BMW, nie mające licencji

"prawie oficjalne" - nie będzie oficjalne ...

"profesionalne" może tylko w sensie jakości

Poza tym, po to dałem cudzysłów, aby się nikt nie czepiał określenia ...

Tak jest, wszystko się zgadza, tylko określenie "amatorskie spolszczenie" zabrzmiało jak "chałupnictwo w kuchni". Dlatego zareagowałem ...)))

Jeszcze raz powtarzam: to nie jest "spolszczenie" tak jak oryginalnie wgrany francuski nie jest "sfrancuzeniem". Jest to niemiecki soft zawierający obok niemieckiego wiele innych egzotycznych języków i działający bezpromlemowo.

Opublikowano

wiec zerknąłem na to co jest w Linku i jakoś na Kolana nie rzuca , wręcz przeciwnie wygląda mi to na TomTom "Krystyna", Temat sie kreci w kolo softu MKIV a info zamieszczone w w/w linku nie zawiera satysfakcjonujących informacji które to pozwoliły by przekonać mnie ze jest to dedykacja do MKIV. Uzupełnił byś swoja wypowiedz kompletnym Softem lub jak wcześniej pisałem Video-Demo.

PS.

Jest coś na przeszkodzie żeby udostępnić twój nowy Niemiecki (po Polsku) soft na Forum ??

Opublikowano
wiec zerknąłem na to co jest w Linku i jakoś na Kolana nie rzuca , wręcz przeciwnie wygląda mi to na TomTom "Krystyna", Temat sie kreci w kolo softu MKIV a info zamieszczone w w/w linku nie zawiera satysfakcjonujących informacji które to pozwoliły by przekonać mnie ze jest to dedykacja do MKIV. Uzupełnił byś swoja wypowiedz kompletnym Softem lub jak wcześniej pisałem Video-Demo.

PS.

Jest coś na przeszkodzie żeby udostępnić twój nowy Niemiecki (po Polsku) soft na Forum ??

Jeżeli to Ciebie na kolana nie powala to czemu prosisz o "uzupełnienie" softem albo video-demem? Ja naprawdę nie potrzebuję nikogo przekonywać że TO jest takie jakie jest i jest dedykowane do MK4 i nie jest Krysią z TomToma i nie jest moim magnetofonowym chałupnictwem... Nie będę nagrywał filmów dla pustej satysfakcji a powód odezwania się na ten temat opisałem wyżej w mojej odpowiedzi do Sebastiana (z którym lubię korespondować..))). To by było na tyle.

Opublikowano

Jeżeli to Ciebie na kolana nie powala to czemu prosisz o "uzupełnienie" softem albo video-demem? Ja naprawdę nie potrzebuję nikogo przekonywać że TO jest takie jakie jest i jest dedykowane do MK4 i nie jest Krysią z TomToma i nie jest moim magnetofonowym chałupnictwem... Nie będę nagrywał filmów dla pustej satysfakcji a powód odezwania się na ten temat opisałem wyżej w mojej odpowiedzi do Sebastiana (z którym lubię korespondować..))). To by było na tyle.

Powiem ci tak :

Animacje 3D (Perspektive) czasem pojawiają sie na eBay średnio 5 euro, ale w temacie jest zamieszczone wszelakie info inkl. fotki wiec jak ma sie sprawa u ciebie z Niemieckim softem po Polsku do MKIV. wiec może zamieścisz jakiekolwiek głębsze info na ten temat a jeśli uważasz ze należy ci sie jakieś zobowiązanie materialne w zamian za udostępnienie Softu to napisz to dużymi literami .

Ps.

Gdyby każdy miał takie podejście jak ty ze ja mam ale nie pokaże to kto by sie tu udzielał w temacie i kto by tu zaglądał.

Lecz z drugiej strony ludzie co rejestrują sie na forum zadają 100 pytań dostają odpowiedzi po czym nagle pokazują sie raz na jakiś czas tylko po to by unosić sie w tematach z Nosem zadartym.

Brzydko ale prawdziwie to wygląda.

Opublikowano

Odpowiem tak:

linki do softu 3D + opis wgrania podawałem na tym Forum wielokrotnie i za darmo... O programie z niemieckim lektorem (lektorką) pisałem już dawno, dokładnie i wyczerpująco. Ale Ty jak widzę nie wierzysz że to jest niemieckie, oryginalne, profesionalne oprogramowanie i dlatego nie widzę powodów dla których miałbym dalej Ciebie przekonywać. Odezwałem się (chyba niepotrzebnie) polemizując z Sebastianem i naprawdę nie było moim zamiarem ani dowartościowowanie siebie ani tym bardziej reklamowanie TEGO w celach handlowych. Są na Allegro ludzie którzy coś podobnego wyprodukowali i sprzedają, i proponuję tam się skierować.

PS.

Czy to o takich co rejestrują się aby uzyskać odpowiedzi na 100 pytań a potem pokazać się raptem z nosem zadartym to było do mnie? Jeżeli tak to: po pierwsze jesteś... niemądry, a po drugie to Ty mnie próbujesz zgwałcić a ja się nie daję :naughty:

...

Opublikowano (edytowane)

2. -osoba lubiąca coś-

...

...

Czyli ja TO nabyłem (załatwiłem sobie) i mam i dla przyjemności używam bo lubię.

To co miałeś na myśli pisząc ten post ??

Jak to miała być Refleksja życiowa to może zacznij pisać pamiętnik ??.

Piszesz ze masz i ze nie nabyłeś droga kupna wiec co stoi na przeszkodzie by sie tym podzielić* z innymi.

Poprosiłem cię abyś udostępnił tylko i wyłącznie format poglądowy AVi.Mp4,lub jakikolwiek format Video , jakość ocenia ludzie co maja pojecie w tym temacie, jak już gdzieś pisałem ze prawie to zasadnicza różnica,dla laika pojecie prawie pro. to dla innego będzie miało to wartość dostateczna wiec może wejdziemy na temat jakimi kryteriami sie posługiwałeś pisząc ze jest to wykonane przez Fachowca, zarówno pojecie Fachowiec jest względne i uzależnione od stopnia inteligencji wypowiadającego te słowa , jak już wszystkim wiadomo w dzisiejszych czasach trzeba brać poprawkę na każdą wypowiedz.

A Skoro sie włączyłeś do dyskusji na ten temat to nie widzę tu innej opcji jak pokazanie funkcjonalności softu żeby twoje słowa miały jakikolwiek sens.

udzielanie sie w jakimkolwiek temacie zobowiązuje mniej lub więcej do ujawnienia/udzielenia wystarczającej informacji na dany temat:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=464847&highlight=#464847

Stresowe tematy występują tylko jak teoria z Faktami sie nie pokrywa tak było i będzie

Edytowane przez Elvishh
Opublikowano

Czy Ty naprawdę nie rozumiesz co czytasz?

Odezwałem się polemicznie do Sebastiana (bo lubię), a zaraz Ty zapragnąłeś dowiedzieć się więcej na temat tego softu. To ty włączyłeś się do dyskusji... Napisałem dużo i więcej nie napiszę, a napewno nie będę nakręcał dla Ciebie filmów video. Pisałem o "oryginalnym" i "fachowym" pochodzeniu tego nagrania tak jak "oryginalnym i fachowym" jest język angielski i francuski w każdym MK4, i jeżeli tego nie zrozumiałeś to Twoja inteligencja jest cyt.: "względna". Podobnie jak Twoja gramatyka - czasami trudno pojąć co napisałeś kiedy pisałeś to co chciałeś napisać... Jeżeli podobnie jest z Twoim niemieckim...

I jeszcze jedno: z Tobą napewno się tym nie podzielę więc nie bądź upierdliwy i przestań się prosić.

Koniec

.....

Opublikowano
Eee kolego Macznik sam niedawno chciałeś sprzedawać soft PL do czytników a skoro już nie chcesz zarabiać to może byś sie podzielił?Na Allegro wołają 400zł na soft PL no ale skoro sami to zrobili to chcą zarobić.

Twoich intencji nie rozumiem sprzedać nie chcesz dać nie chcesz to po jakiego czorta piszesz o tym i denerwujesz ludzi.

Pamiętasz tamtą korespondencję? Napisałem wyraźnie dlaczego kończę.

A teraz powtarzam: odezwałem się do Sebastiana a inni zaczęli drążyć temat i miałczeć o szczegóły. Ja odpowiadałem na zadawane pytania.

Piszesz że denerwuję - a jak zaproponowałem priva żeby nie drażnić to też zrobiono z tego zarzut...

Czytałeś tego... Kolegę "elvishh" ?

Cyt.: "Lecz z drugiej strony ludzie co rejestrują sie na forum zadają 100 pytań dostają odpowiedzi po czym nagle pokazują sie raz na jakiś czas tylko po to by unosić sie w tematach z Nosem zadartym."

To o mnie. I co, mam mu dać ???

...

Opublikowano
Czy Ty naprawdę nie rozumiesz co czytasz?

Odezwałem się polemicznie do Sebastiana (bo lubię), a zaraz Ty zapragnąłeś dowiedzieć się więcej na temat tego softu. To ty włączyłeś się do dyskusji... Napisałem dużo i więcej nie napiszę, a napewno nie będę nakręcał dla Ciebie filmów video. Pisałem o "oryginalnym" i "fachowym" pochodzeniu tego nagrania tak jak "oryginalnym i fachowym" jest język angielski i francuski w każdym MK4, i jeżeli tego nie zrozumiałeś to Twoja inteligencja jest cyt.: "względna". Podobnie jak Twoja gramatyka - czasami trudno pojąć co napisałeś kiedy pisałeś to co chciałeś napisać... Jeżeli podobnie jest z Twoim niemieckim...

I jeszcze jedno: z Tobą napewno się tym nie podzielę więc nie bądź upierdliwy i przestań się prosić.

Koniec

.....

dyskusje podjąłeś od oburzenia ze twój soft nie jest Amatorski !!!! a wręcz przeciwnie ze jest zrobiony przez Fachowca.

Zainteresował bym sie może głębiej tym softem gdyby nie był on wirtualnym* wytworem twojej wyobraźni.Zasada jest jedna na opinii 1 człowieka wiedza techniczna sie nie kończy,a z tego co sledze Forum to chyba ty jedyny masz Fachowo* zrobiona Polska Nakładkę na MKIV , i chyba na tym zakończę dyskusje w tym temacie.

Pozdrawiam i miłego spędzania czasu z Polska lektorka w Aucie.

Ps.

Ciekawi mnie jaka była twoja reakcja jak uzyskałeś pierwsza pomoc w rozwiązaniu twojego problemu z BMW na tym forum. Z tego co piszesz to wygląda na to ze dobra rada należała cię sie.

Czytałeś tego... Kolegę "elvishh" ?

Cyt.: "Lecz z drugiej strony ludzie co rejestrują sie na forum zadają 100 pytań dostają odpowiedzi po czym nagle pokazują sie raz na jakiś czas tylko po to by unosić sie w tematach z Nosem zadartym."

To o mnie. I co, mam mu dać ???

pisałem ogólnikowo ale skoro poczułeś sie urażony to przepraszam ( ).Mi nie musisz nic udostępniać tego Softu wystarczy ze ci co bardziej potrzebują otrzymają.

• Moderatorzy
Opublikowano
Widać że niektórzy koledzy z forum są jak pies ogrodnika...
  • 2 tygodnie później...