Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, szukalem na forum odpowiedzi na moje pytanie ale chyba nic takiego nie bylo, mianowicie odkad kupilem moje BMW E36 320 nie znikaja mi cegielki przypominajace o wymianie oleju, zrobilem juz okolo 4 tys km wiec co najmniej jedna powinna juz dawno zniknac, a tu jak bylo tak jest, czyli znikniete sa 2 i wiecej nie chce znikac, co to moze byc? panowie pomozcie
Opublikowano
nie wiem,ale moze jak kupiles autko to gosciu skasowal odrazu jakos przed kupnem...ale po 4 tys powinna juz zniknac...
B M W
Opublikowano
Zgadza sie po 4 tysiacach powinna zniknac ale gosciu przed spzedaza nie mogl skasowac Oilservice poniewaz dwie cegielki juz nie swiecily gdy kupilem autko i juz tak zostalo ze nie swieca dwie i kolejne nie chca gasnac wiec od poczatku mi to nie dzialalo co to moze byc???
Opublikowano
Zgadza sie po 4 tysiacach powinna zniknac ale gosciu przed spzedaza nie mogl skasowac Oilservice poniewaz dwie cegielki juz nie swiecily gdy kupilem autko i juz tak zostalo ze nie swieca dwie i kolejne nie chca gasnac wiec od poczatku mi to nie dzialalo co to moze byc???

po skasowaniu inspekcji właśnie NIE świecą dwie cegiełki z prawej strony, żółta i czerwona, świecą tylko zielone, 5

ONLY ANIA, ONLY BMW
Opublikowano
Być moze przeprogramowany jest licznik tak aby kreska znikała po 5tys km lub wiecej w celu rzadkiego kasowania inspekcji, moze koleś chciał zaoszczedzić na kasowaniu inspekcji. Proponuje podjechać do kolesia ktory kasuje inspekcje i poprosić go o zaprogramowanie prawidłowych ustawień czyli znikania kreski co 2 lub 2,5 tyś km.
Opublikowano

po skasowaniu inspekcji właśnie NIE świecą dwie cegiełki z prawej strony, żółta i czerwona, świecą tylko zielone, 5

:duh: :duh: :duh:

on pisze o lewej stronie n :shock:

Opublikowano

:duh: :duh: :duh:

on pisze o lewej stronie n :shock:

zbigniewst ty czytasz w myślach :!: gdzie pawelski napisał, że chodzi o cegiełki z lewej strony :?: co wniosłeś swoim postem :naughty:

ONLY ANIA, ONLY BMW
Opublikowano
a co ty wniosles...ameryke odkryles :?: ze z lewej nie pala sie 2 cegielki :shock:

nie odkryłem ameryki, ale nie każdy jak kupi bmw to zaraz wszystko o nim wie i po to jest to forum, żeby się dowiedzieć, a nie śledzić co piszę i się czepiać :!: jak tak się na wszystkim znasz to pomóż, tylko nie tak jak z tym odpowietrzaniem :mad2:

ONLY ANIA, ONLY BMW
Opublikowano

ja w sumie mam taki sam problem :)

Gdy kpuilem swoja, wymienialem olej, skasowalem oil service, przejechalem juz na tym oleju prawie 8 tys i tylko mi jedna cegielka zielona zgasla :)

za okolo 2-3 tysiace bede znow wymienial olej i ponownie skasuje i zobacze czy to sie bedzie powtarzac :)

Czytalem kiedys ze te cegielki znikaja zaleznie od stylu jazdy, ja raczej jezdze spokojnie :) Kumple troche sie pienia ze kupilem se 2.0 i tak wolno jezdze :)

Ale kazdy jezdzi jak chce :)

Bardzo Mądry Wybór :)

-OO=[][]=OO-

Nie sztuka zabić muche przednią szybą :)

Sztuka zrobić to boczną :D

Opublikowano
przestan nabijac posty...koniec

:nienie: :nienie: :nienie:

Kolego i kto tutaj mówi o nabijaniu postów - poczytaj troche czasami swoje wypowiedzi to okarze się, kto tu nabija posty - bez obrazy.

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano
te dwie ktore ci sie nie swieca moga byc uszkodzone poczekaj az przejedziesz ok 7,5 tys wtedy powinna zgasnac ta ktora sie swieci . jak nie to liczniki do wymiany albo reperaci .
Opublikowano
dzieki za sugestie a dla rozwiklania sporu powiem ze ja wiem ze te po prawej sie na poczatku nie swieca i jesli chodzi o moja sytuacje to nie swieca dwie cegielki zielone patrzac od lewej strony :wink:
Opublikowano
nie to jest kwarcowe szkielko prawpodobnie gumka nie dolega albo jakis kusz sie zebral trzeba otworzyc licznik i wyczyscic styki gumkowe miedzy szkielkiem a gumka to jest za takim metalowa okowka . ale raczej liczniki do wymiany . Nie bedzie to takie proste bo one sa stytrane . i zawsze cos nie tak
Opublikowano
witam mam taki problem a mianowicie kupilem bmw e36 320 vanos zastanawia mnie jedna rzecz czemu pali sie u mnie jedna cegielka zielona wymienilem olej na nowy czy to jakos sie kasuje jesli tak to w jaki sposob prosze o rade koledzy
Opublikowano
witam mam taki problem a mianowicie kupilem bmw e36 320 vanos zastanawia mnie jedna rzecz czemu pali sie u mnie jedna cegielka zielona wymienilem olej na nowy czy to jakos sie kasuje jesli tak to w jaki sposob prosze o rade koledzy

Oczywiście że się kasuje tak jak w temacie niżej Ci napisali. Zamiast pytać w kolejnym temacie już byś dawno znalazł, tylko trzeba chcieć, poczytaj tu:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=72014

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=2662

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=10865

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=14692