Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy do 320 D 2000 r. 136 KM lać Castrola Egde czy Castrola Turbo Diesel?

Po co zadajesz to samo pytanie w wątku nie poświęconym olejom? Regulamin forum się kłania :naughty:

pozdrawiam

Paweł

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Firma KNECHT tez daje podkładkę miedzaną pod śrubę.

Ale problem jest innego rodzaju: mi ukręciła się śruba:))) i to dopiero jest jajo...dobrze że przy samym początku wkręcania tak, że była możliwośc jest wykręcenia. Teraz to chyba będę jeszcze za każdym razem wymieniał śrubę:)

To mnie też dziwi,że taka śruba jaja tam przychodzi jest pusta w środku. Tam potrzeba jest dość duża siłą żeby ją wkręcić więc nie wiem czy ta śruba która była u mnie wkręcona nie była oryginalna albo BMW znów odstawiło lipę....radze uważać podczas wkręcania.

Opublikowano
Firma KNECHT tez daje podkładkę miedzaną pod śrubę.

Ale problem jest innego rodzaju: mi ukręciła się śruba:))) i to dopiero jest jajo...dobrze że przy samym początku wkręcania tak, że była możliwośc jest wykręcenia. Teraz to chyba będę jeszcze za każdym razem wymieniał śrubę:)

To mnie też dziwi,że taka śruba jaja tam przychodzi jest pusta w środku. Tam potrzeba jest dość duża siłą żeby ją wkręcić więc nie wiem czy ta śruba która była u mnie wkręcona nie była oryginalna albo BMW znów odstawiło lipę....radze uważać podczas wkręcania.

Z tego, co się orientuję, to ta śruba jest pusta właśnie po to, żeby jak się dorwie magik ze zbyt dużą siłą i urwie, to się dało wykręcić...

pozdrawiam

Poprawcie mnie, jeśli się mylę...
Opublikowano

ja słyszałem też że po to żeby sie w środku zbierały różnego rodzaju śmieci, opiłki itd.

Ale wiem, że przed następną wymianą zaopatrze sie w nowa śrubę:)

Opublikowano

a po co Ci nowa sruba??? dokręcasz z "czuciem" i po sprawie...

a jak masz klucz dynamometryczny to juz w ogóle nie ma tematu...

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano

Nowa bo mi sie stara urwala:)i to nie przy wykręcaniu bo odkręcałem z czuciem i poszło w miare gładko, ale przy wkręceniu coś zaczęło strzelać aż strzeliło:) Dobrze że miał mi kto kupić bo byłoby po sprawie...

Ja sobie kupie na zapas - 9,50zł to nie pieniądze a jak mi sie urwie znowu to zaoszczędze sobie stresów:)

Byc moze poprzednio była przekręcona...ale wtedy powinna strzelić przy wykręcaniu...

Ja tam nie będe ryzykował.