Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 335
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Hej

A wiecie może jak wygląda sprawa w BMW X3 2006 LCI

Bo mam już wszystko zamontowane (pozostaje ostateczne podpięcie). Postępowałem zgodnie z instrukcją PREMIERA, ale okazało się, ze nie mam tych kabelków w module świateł. Może ktoś wie czy w radiu będą te kabelki o których mowa w tym temacie?

Dzieki Piotrek

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sory ze odswiezam,mam kierownice trojramienna m-pakiet z przyciskami,ale dzialaja tylko przyciski od radia od tempomatu nic nie dziala.A wedlug vinu wyszlo ze auto posiada tempomat,rok produkcji 1999-03-02.pozd.

Czy to winna sterownika?

Opublikowano
Sory ze odswiezam,mam kierownice trojramienna m-pakiet z przyciskami,ale dzialaja tylko przyciski od radia od tempomatu nic nie dziala.A wedlug vinu wyszlo ze auto posiada tempomat,rok produkcji 1999-03-02.pozd.

Czy to winna sterownika?

Sprawdź błędy.

Opublikowano
ale auto mam juz 3 lata i od poczatku nic nie bylo,a na kopie bylem kilka razy,wiec chyba by mi bylo wiadomo cos o błedach.W ogole to te przyciski od tempomatu jakby nie uzywanw,te od radia widac lekkie zuzycie juz.pozd.
Opublikowano
ale auto mam juz 3 lata i od poczatku nic nie bylo,a na kopie bylem kilka razy,wiec chyba by mi bylo wiadomo cos o błedach.W ogole to te przyciski od tempomatu jakby nie uzywanw,te od radia widac lekkie zuzycie juz.pozd.

Ale sprawdzałeś konkretnie tempomat? Jak ktoś Ci podłączał kompa nie musiał wszystkiego sprawdzać.

Opublikowano
Nie wiem, jakie masz wyobrażenie o 'podłączaniu pod kompa', ale np. brak błędów w sterowniku silnika nie znaczy, że nie ma błędów w ABS'ie. Jak masz dostęp do kabla to posprawdzaj odpowiednie moduły.
Opublikowano
Nie mam kabla,musze podjechac na ctacje dignostyczna,koszt chyba cos okolo 100zł.

A skąd Ty jesteś dokładnie? Może masz kogoś z okolicy, co taniej Ci to sprawdzi. Sprawdź temat 'diagnoza szukam/oferuje'.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
witam thenygoos mam pytanie co do tej multifunkcji posiadam bmw e39 z99roku 2,0i bivanos (vin decoder 12.1998r) z poduszką jednonabojową co tam muszę zrobić żeby multifunkcja działała . Proszę o pomoc
Opublikowano
wiem że muszę tasmę wymienić ,ale co dalej????????????????????? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Opublikowano
Taśmę tak, bo zmiana taśmy była 03/1999... Nie mam pewności, ale czy Ty masz na pewno poduszkę 1-stopniową/jednonabojową? Możesz odkręcić poduszkę i zrobić fotkę kabelków/wtyczek do poduszki?

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
thenygoos tak napewno mam poduszkę jednonabojową ty masz na zdjęciu dwunabojową jest tam taka żółta wtyczka podłączona do airbagu na środku
Opublikowano
thenygoos to jak to wygląda sytuacja z moim tempomatem :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Opublikowano
Śmiga :-)... Tyle, że ja mam dwustopniową/dwunabojową poduszkę. Do niej dochodzą dwie wtyki: jedna od poduszki i sygnału dźwiękowego, druga od MFL...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
thenygoos możesz wstawić jeszcze raz zdjęcia wtyczek i teko co robiłeś przy sterowniku silnika bo tamte są niedostępne