Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie, nie próbowałem, ale do czego to mogłoby się przydać poza zabłądzeniem w lesie z GPS-ową mapą? Bardziej mnie ciekawi, kiedy zobaczę coś w Polsce na monitorze nawigacji.
PawełH
Opublikowano

znalazłem coś takiego i wkleiłem może się komuś przyda lub jak ktoś lubi spędzać czas w aucie przy i-drive

a dokładnie można porównać prawdziwą prędkość do licznikowej

a co do mapy Polski w E60 to muszę zasmucic NIE BĘDZIE

hej

Opublikowano
znalazłem coś takiego i wkleiłem może się komuś przyda lub jak ktoś lubi spędzać czas w aucie przy i-drive

a dokładnie można porównać prawdziwą prędkość do licznikowej

a co do mapy Polski w E60 to muszę zasmucic NIE BĘDZIE

hej

A skąd masz takie info? Ja jeżdżę z przenośną navi, trochę średnio to wygląda... ale jeżeli jest tak jak piszesz, to raczej będę na to skazany...

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

Jutro sprawdze, okaze sie o ile oszukuje predkosciomierz.

Tylko co w zasadzie jest dokladniejsze, taki gps tez ma jakies bledy.

A z ta nawigacja to straszna kolba. Gdybym kupil nowy samochod i zamawial navi extra to chyba dalbym im popalic, wlacznie z jakimis uokikami itp.

A moze zadzwonic do Weissa? Moze i nic nie zalatwi, ale wstydu przynajmniej "im" narobi.

Ja nie rozumiem to pepiki maja mape a my nie?

Zaraz zaraz a przeca w UE wszyscy maja miec po rowno :mrgreen:

To moze daloby sie jakas grubsza afere z tego zrobic i ukarac BMW za olewanie Polakow?

:twisted2:

Opublikowano
Ja ostatnio sie dowiedziałem że Marzec 2008 jest bardzo prawdopodobnym terminem wydania mapy z POLSKĄ...

Dokładnie też o słyszałem o tym, że w marcu ma wyjść mapa Polski (podobno 99,9% pokrycia :shock: )

Kamil
Opublikowano
Ja ostatnio sie dowiedziałem że Marzec 2008 jest bardzo prawdopodobnym terminem wydania mapy z POLSKĄ...

Dokładnie też o słyszałem o tym, że w marcu ma wyjść mapa Polski (podobno 99,9% pokrycia :shock: )

Ja ze wzgledu na brak mapy Polski nie bralem navigacji.

A co do pokrycia to calkiem niezle masz w avatarze :cool2:

Opublikowano

Moze i fajne, ale w sumie po cholere to komu?

Mnie ostatnio zainteresowal temat, jak dodac POI do nawigacji (np. zeby na mapce pokazywal fotoradary...). To sie da zrobic, chociaz jest to dosc upierdliwe...

Tak to wyglada w Navi Business:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.zen102337.zen.co.uk/speedcam.jpg

Tu jest opis, jak to zrobic...

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=6727

http://www.auto-treff.net/bmw/vb/showthread.php?threadid=168567

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
hej

Mnie ostatnio zainteresowal temat, jak dodac POI do nawigacji (np. zeby na mapce pokazywal fotoradary...). To sie da zrobic, chociaz jest to dosc upierdliwe...

Juz sie tym zainteresowalem, trzeba sie wczytac w ten opis.

Ale slyszalem glosy , ze np Nimeccy policjanci sa przeszkoleni i nawet w jakims programie na pda potrafia znalezc czy nie ma tam ostrzegania o fotoradarach - u nich jest to zabronione - i urzadzenie do konfiskaty.

Zeby sie nie okazalo, ze auto skonfiskuja :norty:

No ale w Polsce - jesli wreszcie wydadza mapy- czemu nie.

Mysle, ze jest to MOCNO upierdliwe, ale chetnie sie z tym pobawie.

Gdzies widzialem tez do sciagniecia plytke gotowa z fotoradarami - oczywiscie nie z mapa Polski

....ja ten opis czytalem

http://forums.e60.net/index.php?showtopic=25889

Pozdrawiam

Opublikowano

Moze i fajne, ale w sumie po cholere to komu?

Tak to wyglada w Navi Business:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.zen102337.zen.co.uk/speedcam.jpg

Navi Bussiness i wyświetla mape ?? Przecież mapę wyświetla tylko navi professional ?? Czyżbym sie mylił ?

Pozdrawiam

Opublikowano
Navi Bussiness i wyświetla mape ?? Przecież mapę wyświetla tylko navi professional ?? Czyżbym sie mylił ?

Pozdrawiam

Nie, to ja sie pomylilem... :oops:

Oczywiscie masz racje.

Ale slyszalem glosy , ze np Nimeccy policjanci sa przeszkoleni i nawet w jakims programie na pda potrafia znalezc czy nie ma tam ostrzegania o fotoradarach - u nich jest to zabronione - i urzadzenie do konfiskaty.

Eeetam, teoretycznie to moze tak. W rzeczywistosci prawdopodobienstwo, ze cos takiego sie zdarzy, jest znikome. Ktory policjant bedzie Ci grzebal w nawigacji? Poza tym jakbym zostal zatrzymany, to bym po prostu wylaczyl ekran.

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
A ja słyszałem ze tylko informacje dźwiękowe i świetlne są brane pod uwagę jak niezgodne z przepisami. Wiec jesli nie wystepuje sygnalizacja ze jest foto radar to na Mapce może sobie on być i będzie na legalu*, co nie zmienia faktu ze mogą dociekać co i jak.
Opublikowano

Ale w zasadzie to po Niemcach mozna z przyjemnoscia jezdzic zgodnie z ograniczeniami :cool2:

Ich ograniczenia sa calkiem rozsadne i mozna sie zlapac na tym, ze nawet nie zwracajac uwagi na znaki jezdzi sie nawet wolniej.

Oczywiscie u nas jest dokladnie odwrotnie :doh:

Opublikowano

Odpalilem i sprawdzilem.

Okazuje sie ze 250 na liczniku to wg GPS 241km/h, a 260 to dokladnie 250km/h :D

Pozdrawiam

Pawel