Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
byłem dzisiaj na szarpakach , do wymiany mam 2 wahacze i sam się zastanawiam czy warto kupować jakieś po 220zł na allegro ?czy moze firmy TRW ale te zaś są w cenie Meyle więc tych z wymiennymi sworzniami , czy przy wymianie wahaczy potrzebne są jeszcze inne elementy do wymiany ?? jakieś gumy itp ? czy wystarczy kupić same wahacze
Opublikowano
byłem dzisiaj na szarpakach , do wymiany mam 2 wahacze i sam się zastanawiam czy warto kupować jakieś po 220zł na allegro ?czy moze firmy TRW ale te zaś są w cenie Meyle więc tych z wymiennymi sworzniami , czy przy wymianie wahaczy potrzebne są jeszcze inne elementy do wymiany ?? jakieś gumy itp ? czy wystarczy kupić same wahacze

tuleje wachacza jesli sa pozrywane...mozna komplety /z obudową/lub wymieniac same tuleje / wcisnac na prasie/

darek_e46

jeśli chodzi o wahacze to sprzedawcy je chwalą, że są wzmocnione i podobno wogóle nie ma zwrotów, ale widziałem gdzieś na forum Passata narzekania na te wahacze. Jak to znajde to wrzucę link

jest link: http://www.forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=19137

my tu piszemy o BMW ...Passat ma calkiem inne zawieszenie :P

Opublikowano
Ja wlasnei od kilku tygodni smigam na MAYLE i powiem ze niemam zadnych zastszerzen zaplacilem na ebay.de 250€ 2sztuki.

-----------------------------------------------------

F06 640i Xdrive

-----------------------------------------------------

Opublikowano
Witam.

Czy ktoś z Was zastosował wachacze firmy Mayle??

Jeśli tak to czy gorszy jest komfort jazdy i na ile starczają sworznie wymienne???

Przejechalem na Meyle juz 36 tys. i jak na razie wszystko sztywne, a drogi u mnie dziurawe że ja pier...le

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Grodzish- na forum nie przeklinamy, nawet wykropkowanie to przekleństwo :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

A ja to już naprawdę nie wiem jakie wahacze kupić.

Czy Meyle z Allegro po 365zł.

Czy Lemfordera z IC po ok 380zł.(po zniżkach)

Co byście Panowie wybrali????

Pozdrawiam.

Opublikowano
ja już muszę zmienić , wiosną nie będzie mi się chciało , może faktycznie kupić te Meyle ? no żeby róznica była w cenie duża to było by łatwiej a tak one są wszystkie w podobnych cenach / te lepsze / no ale kilka osób kupiło te po 220zł z allegro i nie narzeka
Opublikowano
....no ale kilka osób kupiło te po 220zł z allegro i nie narzeka

jesli mowisz o tych sprzedawanych przez dwoch gosci z poznania madmike i 'grubyja' to klienci wlasnie ze narzekają, lipe sprzedają nie nowe tylko po regeneracji, gdzies na forum juz o tym było...

zreszta wystarczy spojrzec w ich komentarze

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=5520237&type=fb_recvd_neg

Jak ja bede kupował to wezme meyle

Zbir
Opublikowano
niewiem akurat co do TYCH wahaczy, ale TRW idzie w podwozie do wielu marek na pierwszy montaż, stosowałem różne ich graty i z czystym sumieniem polecam :)
Opublikowano
niewiem akurat co do TYCH wahaczy, ale TRW idzie w podwozie do wielu marek na pierwszy montaż, stosowałem różne ich graty i z czystym sumieniem polecam :)

na nasze drogi sa za slabe :shock:

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podepnę sie pod temat też będę wymieniał na dniach całe zawieszenie, wahacze, tuleje, końcówki... Kolega w sklepie ma takie rozbieżności w cenach że szok. Od 250 za kagera do ponad 600 za lemfordera. Dużo jeżdzę i nie che co 3 miesiące wymieniać wahaczy czy tulei. Te wahacze Meyle faktycznie są takie dobre?? Cena jest zachęcająca ale co z jakością ?? Oryginalne wytrzymały, od nowości, prawie 70 tyś. km.

Pozdrawiam

Krzysztof
Opublikowano
jutro odbieram wahacze TRW , nie dlatego że są lepsze ale dlatego że u mnie w mieście nie mają wahaczy Meyle nawet na zamówienie , we wtorek chcę je wymienić , wymienić chcę również pomaranczowe żarówki kierunków z przodu i w błotniku ale nie znam ich symetrii i nie wiem jak te przy lampach wyrwać :mad2:
Opublikowano
A ja to już naprawdę nie wiem jakie wahacze kupić.

Czy Meyle z Allegro po 365zł.

Czy Lemfordera z IC po ok 380zł.(po zniżkach)

Co byście Panowie wybrali????

Pozdrawiam.

kwestia tylko jest wyboru kupujacego. NA Lemfordera tez nikt sie nie skarzy,to jest praktycznie tak samo zrobione,dobre firmy i wogule. Ale jest takie cos ze od kilku miesiecy slysze o Meyle a o lamforderze juz trochee dluuuzej. Nie twierdze ze jest nowa firma ale czesciej sie wlasnie spotykalem z lamforderem

B M W
Opublikowano

Wtrace swoje pięć groszy do dyskusji.

Osobiście jeszcze w swojej buni nie wymieniałem zawieszenia ale wszystko przede mną.

Jesli chodzi o wymiane wachaczy jest jedna podstawowa zasada.

WACHACZE DOKRĘCAMY NA OPUSZCZONYM SAMOCHODZIE!!!

Jeśli dla wygody dokrecamy na podniesionym przy najbizszym większym dołku zerwiemy tuleje i gumy.

I wymiana od nowa.

A czy to bedzie Meyle czy Lemfordera to juz bez znaczenia.

Obie firmy maja jakąś renome.

Pozdrawiam