Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiem ze temat pompy paliwa w e30 przewija sie dosc czesto, ale mam z moja dziwny problem.

Padla mi pompa, kupilem druga (zamiennik) po zamontowaniu do zbiornika zaczela od razu wyc;/ Po okolo tygodniu pompa umarla, pomyslalem wtedy ze to byc moze przez syf w zbiorniku i nagromadzona wode.

Kupilem druga pompe, ale zanim ja zamontowalem oczyscilem zbiornik paliwa ze zgromadzonej tam wody i plywajacych w niej "fusow", zamontowalem nowa pompe, zalalem ja swiezym paliwkiem, efekt??

Pompa dziala bez glosnie, auto pracuje poprawnie, ale jest jeden problem...pompa potrafi sie zawiesic, po kilkudziesieciu, a czasami nawet kilkunastu kilometrach przestaje dzialac, nic nie moge wtedy zrobic, zadne pukanie w okolice pompe, zadne dlugie krecenie nie jest wstanie jej pobudzic do zycia. Gdy zostawie tak auto i np. po nocy probuje je uruchomic wszystko znowu dziala jak nalezy, dodam ze pompa podczas pracy nie wydaje z siebie zadnych podejzanych odglosow.

Jakies pomysly?? sugestie???

auto to e30 z silnikiem m20b25

Opublikowano

co to za pompa, taka bez firmowa z allegro?

czy jakiś oryginał.

bo kwestia wyboru pompy była maglowana kilka razy, lepiej kupić oryginał niż tańszą podróbkę.

Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
Witam

To moze byc cos z przekaznikiem.

pozdrawiam

Całkiem możliwe. Podstawą jest sprawdzenie, czy w momencie, kiedy pompa nie działa podawane jest na nią napięcie. Bez sprawdzenia tego ciężko cokolwiek więcej wymyślić.

Kai
Opublikowano

Tak jak pisze kolega KAI sprawdz napięcie czy dochodzi do pompy w momecie kiedy przestaje pracować.

Ja jednak stawiam na pompę. Myślę, że ta pierwsza to był syf "no name" one słyną z głośnej pracy i maja nie przewidywalną długość życia. Potrafią pracować od chwili do kilku lat. Druga pompa pewnie zużyta i dlatego tak sie zachowuje