Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,wczoraj jadac autostrada dostszeglem dziwne zjawisko ktore mnie zaskoczylo , moja bunia niechciala przekroczyc 160km/h pedal gazu do samego spodu a ona ani 1km/h wiecej wiec zdjolem noge zgazu zeszlem do 140km/h i ponownie gaz do dechy ;) a tu 160km/h i nic wiecej. Prosze bardzo o podpowiedzi co moglo ulec awari chyba ze BMW 2.0 w Dieslu to autko dla osob wpodeszlym wieku ktorym moga spokojnie dojachak do lekarza lub na grzyby.

Pozdrawiam i dziekuje

-----------------------------------------------------

F06 640i Xdrive

Opublikowano

to ciesz sie auto dba o twoje bezpieczenstwo,a pozatym po co ci wiecej

chcesz jezdzic nieprzepisowo przypominam autostarada w

dzien 130kmh

w nocy 110 kmh

Opublikowano

ciekawy przypadek

może masz jakąś blokadę na kompie? tylko nie wiem czy coś takiego tu występuje, na pewno jest funkcja że auto sygnalizuje dzwiękiem przekroczenie dowolnie ustawionej prędkości.

A swoją drogą, to na nasz polskie "drogi" 160km/h wystarczy :wink:

Opublikowano
A na IV biegu dasz rade tez te 160 czy bezie znacznie mniej? Bo wydaje mi sie ze jak na IV odpowiednio mniej pojedziesz to faktycznie coś z turbina- sterowaniem moze być.... może pewnych obrotów nie możesz przekroczyc anie prędkości
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
niedawno byl opisywany podobny przypadek z 328i , rozpedzala się tylko do 180km/h i okazalo sie ze byla jakas blokada zalozona przez poprzedniego wlasciciela
Opublikowano

Poczytaj moj temat z podpisu :)

U mnie przed zmiana przeplywki max wynosil 170 km/h, a po zmianie 205 km/h :lol: .

Jesli ekonomizer na 4 biegu przy gazie w podloze zatrzymuje sie na 15-16 litrach , a NIE jak powienien na 19-20 litrach to przeplywka jest do wymiany .

pozdr.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
co do turbo sprezareczki to niewydaje mi sie bo zjawisko jakie mialem z3 tygodnie temu to ruszajac ze swiatel normalnie nagle tez sie tak przyblokowalo przy okolo 40/50km/h a jest mozliwosc sprawdzic czy padla ta przeplywka czy nie?? a pozatym zobacze ile kosztuje takie cudo w ASO ale to da sie pszewidziec ze kolo 100euro a cos daje ta przeplywka mtm?? wiecej mocy??

F06 640i Xdrive

Opublikowano

może żeby być pewnym..podjedz , spotkaj sie z kims kto ma taka przepływkę dobra...

w ASO raczej nie kupisz przepływki za 100Euro... (raczej = napewno)

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
.

No zabardzo niemam ukogo podmienic bo znajomi niesa za autami niemieckimi Francuzi wola swoje bo podobno najwygodniejsze, a co do tej ceny no to jak kolega polecal ta stronke http://www.przeplywomierz.pl/ to jestem chetny ale znow blokada bo niewiem czy wysla zagranice napisalem maila i teraz sie okaze. Swoja droga patrzylem na ebay.fr i koles handluje podruby za 114Euro i twierdzi ze w ASO okolo 400€uro kosztuje. Az sie wierzyc niechce. Warto wogule sie bawic w te MTM ?? dobra ta firma jest??

F06 640i Xdrive

Opublikowano
.

No zabardzo niemam ukogo podmienic bo znajomi niesa za autami niemieckimi Francuzi wola swoje bo podobno najwygodniejsze, a co do tej ceny no to jak kolega polecal ta stronke http://www.przeplywomierz.pl/ to jestem chetny ale znow blokada bo niewiem czy wysla zagranice napisalem maila i teraz sie okaze. Swoja droga patrzylem na ebay.fr i koles handluje podruby za 114Euro i twierdzi ze w ASO okolo 400€uro kosztuje. Az sie wierzyc niechce. Warto wogule sie bawic w te MTM ?? dobra ta firma jest??

sorry nie do czytałem... że nie jestes w kraju...

wiec z podmiana lipa...

co do Mtm ja kiedys wstawiłem do omegi... i było wszystko ok... :) ani róznicy na plus ani minus... z poprzednią (gdy jeszcze była dobra )

Opublikowano
MTM to tunninger Audi. Odpowiednikiem dla BMW będzie Hamann lub bardziej Schnitzer

mixa...

Mtm ..chodzi o producenta Przepływomierzy....

Nie o tego mtm'a od Audi ...

Opublikowano
zobacze co znajde tutaj w kraju co zycje jak nie no to kogos ladnie poprosze aby z polski cos takiego mi sciagnol a co do mtm to tak wiem ze to od przeplywomierzy

F06 640i Xdrive

Opublikowano
Jeśli MTM robi tak dobre przepŁywomierze jak pompy paliwa to wytrzymują ze ... 30 min.
Opublikowano
No to jak jest cos warta ta Firma czy niezabardzo??

F06 640i Xdrive

Opublikowano

Ja uzywam przeplywki MTMa u siebie od czerwca 07' o ile dobrze pamietam - zobacz na date postu kiedy chwalilem sie odmuleniem auta :8) - dokladnie od tamtego czasu go mam . Przejechalem juz ok. 20 tys. km od tamtego czasu i nie ma zadnych problemow, auto chodzi OK i ma moc .

MTM to chinszczyzna ale akurat moja sztuka sprawdza sie bardzo dobrze .

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
I dalej nic niewiem teraz to nie juz 160 a 145 jesli jest dluze wzniesienie to 140max. Dodam ze od 1 do 4 idzie jak tajfun dopuki nieosiagnie tych 140km/h. Przy tych 140km/h jak juz blokuje i autko zaczyna spowalniac to dodajac i ujmujac gaz to czuc przyspieszenie ale trwa to 1sec .( na 4tym biegu na pelnym gazie na 19'nastce konczy sie wskaznik od spalania. Turbo wymieniane na nowe 2 tygodnie temu bo poraz 3 ci padlo :) . Wiec teraz niewiem czy ryzykowac te 310€ na orginal z Bmw za przeplywke.

F06 640i Xdrive

Opublikowano
Mialem to samo - elektrozawor od sterowania turbina padl. Podmien ten z EGR i bedziesz wiedzial czy to to, chyba ze oba sa uszkodzone.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
ja radzilem koledze to samo co Andre . To juz jest nas dwoch ;).
Opublikowano

jestem podobnego zdania co koledzy piotres i andre - zacznij od najprostszych spraw typu filtry: powietrza / paliwa - wyczysc te elektrozaworki od turbo i egr - koszta na pewno nieporownywalne do tego co ci moga wymyslec mechanicy ..

przeplywka tez moze byc padnieta albo pompa paliwa [w progu lub w baku] niestety w dieslach jest ten problem ze jest masa osprzetu silnika i wiele mozliwosci co moze byc niesprawne...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
I juz po problemie Elektrozawor wymieniony na nowy i autko jezdzi normalnie :) koszt 106Euraskow w ASO. Dziekuje za pomoc

F06 640i Xdrive