Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przeczytałem mnóstwo postów na temat braku mocy w bmw e39 523iA główne podejrzenia padają na czujnik położenia wałka rozrządu i wału z tym ze u mnie jest na odwrót auto jest słabe jak jest zimnie nastepnie w miare rozgrzewania coraz lepiej a gdy osągnie temp. robocza jest lepiej ale nie do końca i oczywiście duzo pali.

Dodam ze podpinałem auto pod tester ST - 6000 jakis rok temu i chyba wyskakiwał błąd czyjnika położenia wałka rozrządu ze trzy razy kasowałem błąd a potem sobie o tym zapomniałem. Teraz sprawe odswiezam dałem sie przejechac kumplowi i stwierdził ze cos słabawe jest moje autko. No to znowu podpinam pod tester a tu niespodzianka zaden błąd nie wyskakuje. Zaczołem sprawdzac po kolei rózne czujniki miedzyinnymi czujnik położenia wału pokazał mi rózne wartosci w stopniach ale gdy chcałem sprawdzic czujnik połozenia wałka rozrz. wyskoczył komunikat WYŁĄCZONY i nie mogłem wejsc w jego parametry tak jak by go nie było. Moze ktos miał podobny przypadek, czy np. wymiana tego czujnika w czyms pomoze ?

BMW E39 523iA LPG
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Daj znać co wyszło na kompie bo bardzo bym chciał wiedzieć.

Silnik mam inny ale objawy identyczne.

Podejrzewam przepływomierz.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
autka jeszcze nie podpinałem pod KTS BOSCH ale mam pytanie na co w szczególności zwrocic uwage przy podpieciu np. przepływomierz te czujniki a co jeszcze ???
BMW E39 523iA LPG
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
autka jeszcze nie podpinałem pod KTS BOSCH ale mam pytanie na co w szczególności zwrocic uwage przy podpieciu np. przepływomierz te czujniki a co jeszcze ???

Witam ponownie, autko zostało podpięte pod KTS i zero błędów. Zgłupiałem co moze być przyczyną ???

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

BMW E39 523iA LPG