Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Pytanie czy ktoś wie jak ustawić rózne opcje w kluczyku lub pamieci samochodu nie koniecznie korzystajac z serwisu.....

Słyszałem ze jest wiele opcji tj np blokowanie sie drzwi po ruszeniu samochodem, samoczynne domykanie sie szyb po zamknieciu samochodu i wiele innych...

Przeciwnik SERII.
Opublikowano
jak chcesz zamknac szyby lub je otworzyc to przytrzymaj przycisk otwierania lub zamykania,pozdrawiam

no właśnie.. a jeżeli to otwieranie szyb nie działa? może da się to jakoś 'włączyć'? domykanie szyb i szyberdachu działa ok, tylko otwieranie nie funkcjonuje..

e46 coupe 2001..

pozdrawiam,

Kamil

Opublikowano
Ciekawe czy mozna zrobic opcje doświetlania zakretu poprzez halogen jak mercedesie? Przeciez na kierownicy powinien być czujnik położenia kierownicy..... A jesli chodzi o domykanie szyb to wiem ze je mozna domkanac z kluczyka trzymajac przycisk ale fajniej byłoby jakby sie domykaly po zamknieciu auta automatycznie bez gniecenia kluczyka i stania nieruchomo zeby sygnalu nie zgubiło :duh:
Przeciwnik SERII.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak chcesz zamknac szyby lub je otworzyc to przytrzymaj przycisk otwierania lub zamykania,pozdrawiam

no właśnie.. a jeżeli to otwieranie szyb nie działa? może da się to jakoś 'włączyć'? domykanie szyb i szyberdachu działa ok, tylko otwieranie nie funkcjonuje..

e46 coupe 2001..

pozdrawiam,

Kamil

A jak masz ustawione otwieranie centralnego zamka? Jedno przyciśnięcie - wszystkie drzwi? czy może najpierw od strony kierowcy a drugie przyciśnięcie od strony pasażera? Jeśli ta druga opcja, to przytrzymaj przycisk otwierania dopiero przy drugim wciśnięciu....

pozdrawiam

Paweł

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
czesc,ja z kolei mam pytanie odnosnie otwierania bagaznika w e46,czy kluczyk tylko otwiera zamek czy jak w mercedesie powinna sie tez uniesc klapa do gory?dzieki pozdrawiam
Opublikowano
czesc,ja z kolei mam pytanie odnosnie otwierania bagaznika w e46,czy kluczyk tylko otwiera zamek czy jak w mercedesie powinna sie tez uniesc klapa do gory?dzieki pozdrawiam

Klapa ma tylko "odskoczyć" około centymetr ale nie unosi się całkowicie do góry... a szkoda :wink:

Opublikowano

Klapa ma tylko "odskoczyć" około centymetr ale nie unosi się całkowicie do góry... a szkoda :wink:

Może się też podnosić - ale to już dodatkowy bajer - wymaga zamontowania odpowiedniego siłownika :).

rychu
Opublikowano
Ja w tej samej kwestii; ma ktoś może taki siłownik bądź wie ktoś gdzie go nabyc? to że jest możliwe założenie takiegoż wiedziałem jak tylko kupiłem to auto, teraz pozostaje tylko sprawa ; czy ktoś już to opracował i sprzedaje gotowiznę, czy trzeba walczyc i dopasowywac samemu, indywidualnie? pozdrawiam!
Opublikowano
Rychuka, posiadasz taki siłownik u siebie ? Jeśli tak to podaj jego koszt i napisz czy nie ma problemów z założeniem takiego gadżetu :wink:

Ja niestety nie mam, ale to jest bajer montowany przez producenta. Kilku kolegów z forum ma to u siebie, w tym wątku się chwalili:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=32838

Niestety ile coś takiego kosztuje nie wiem (jak się dowiecie to dajcie znać ;).

rychu
Opublikowano
Witam właśnie przeczytałem ten watek o domykaniu szyb z pilota i z tego co pamiętam u mnie jest domykanie szyb i szyberdachu za pomocą pilota. Ciekaw byłem czy i otwieranie zadziała z pilota i sprawdziłem. Jest taka opcja. Po wciśnięciu przycisku w kluczyku zamknięcia auta i dłuższym przytrzymaniu zamykają się szyby a jeżeli mocniej przycisnę przycisk zamyka się i szyberdach. Tak samo w drugą stronę przy otwieraniu auta z pilota w kluczyku przy przytrzymaniu otwierają się szyby wraz z centralnym gdy mocniej przycisnę otwiera się szyberdach.
BMW to pełnia życia.
Opublikowano
Witam właśnie przeczytałem ten watek o domykaniu szyb z pilota i z tego co pamiętam u mnie jest domykanie szyb i szyberdachu za pomocą pilota. Ciekaw byłem czy i otwieranie zadziała z pilota i sprawdziłem. Jest taka opcja. Po wciśnięciu przycisku w kluczyku zamknięcia auta i dłuższym przytrzymaniu zamykają się szyby a jeżeli mocniej przycisnę przycisk zamyka się i szyberdach. Tak samo w drugą stronę przy otwieraniu auta z pilota w kluczyku przy przytrzymaniu otwierają się szyby wraz z centralnym gdy mocniej przycisnę otwiera się szyberdach.

Zdaje się, że opcję o której mówisz mamy wszyscy, ale zdecydowanie lepszym rozwiązaniem byłoby gdyby szyby zamykały się automatycznie po zamknięciu auta, zamiast stać koło niego i trzymać przycisk :wink: