Skocz do zawartości

Turbina! I znowu regeneracja!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam problem z turbiną, 6 miesięcy temu miałem ja regenerowaną w firmie Trans-Turbo Mielec. Po tym czasie znowu jestem zmuszony do kolejnej regen. Samochodem pomyka spokojnie, zawsze daję chwilkę przed i po skączonej jeździe. Smarowanie jest ok. olej dobrej klasy, Turbina chodziła na świeżym oleju. Co jest grane??????????????????
BMW E34 525 TDS 96' TOURING
  • Moderatorzy
Opublikowano
Przecież jest jakaś gwarancja na naprawę?
Opublikowano
No tak, ale 6 miesięcy i turbina była na wykończeniu?
  • Moderatorzy
Opublikowano
Prawdopodobnie była źle wyważona.
Opublikowano

Serwisant powiedział, że jest wirnik do wymiany no i oczywiście łożysk już prawie nie było. Ale dlaczego??????????

Wina złego wyważenia???, a może zły materiał na łożyska???

• Moderatorzy
Opublikowano
Daj do dobrej firmy..
Opublikowano
napisales ze samochod pomyka spokojnie - wyjasnij dokladnie jakie masz objawy bo moze to jakas inna niespodzianka niekoniecznie turbo ....
Opublikowano
Pomykam spokojnie to znaczy, że nie katuje samochodu. Turbina padła, wirnik do wymiany i oczywiście łożyska. Co mogło byś przyczyną, że po takim krótkim czasie taka poważna usterka???????
Opublikowano

tak to czasem jest z regenerowanymi turbinkamii.... to nic nowegoo...

Co mogło byc przyczyna, wiadomo ze ten co Ci ja skladal nie przyzna sie do błędu... ale wydaje mi sie ze wina stoi po ich stronie.... Jak byś miał cos z autem to by padla wiele wiele wczesniej...

Opublikowano

Nie regeneruj turbiny tylko kup używaną w dobrym stanie. nie ma w Polsce dobrych regeneraczy a na pewno nie w Mielcu. nie znam takiego który by zregenerował dobrze turbine ob BMW. nie wiedzieć czemu zawsze się rozsypują w krótkim czasie a jak jedziesz z gwarancją to wkładają używke i ściemniają że ją poprawili. Wiem coś o tym bo mój dobry znajomy siedzi w tym temacie kilkanaście lat.

LUKO masz racje. z 10-ciu zregenerowanych turbin 7 sie rozwala i to nie z winy użytkownika tylko ze złego wykonania regeneracji, ale oczywiście oni nigdy nie przyznają się tylko zwalają wine na mechaników którzy je montują, a jak trafią na twardego gościa który nie odpuszcza to tak jak wcześniej pisałem ratują sie u handlarza używaną.

Opublikowano
Czyli jednym słowem LIPA!!!!!!!!! A, może byc coś z silnikiem nie tak, czy tylko ściemnia w tym zakładzie?
Opublikowano

kto Ci ja zakladal ?? duzo ludzi zakladajac turbine nie ma pojecia co i jak .. turbina nie powinna byc od razu po zalozeniu krecona na obroty a takie juz sa na wolnych obrotach silnika , najpierw trzeba ja zasmarowac ,, samo krecenie rozrusznikiem kilka razy po kilka lub kilkanascie sekund powinno wystarczyc , bo jak nie pocisniesz oleju na tulejki a odpalisz silnik to turbo dlugo nie pochodzi - momentalnie przegrzewaja sie tulejki i robia sie luzy co prowadzi bardzo szybko do ruiny turbinki. co do regeneracji to jest 1 firma ktora robi dwu stopniowe wywarzanie ktore jest idealne - pozostali to sciemniacze - koszt dobrze zregenerowanej turbiny to ok 1500 - 2500 pln.

pozdrawiam

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
Możesz dać jakieś namiary na tą firmę? Z góry dzięki .
Opublikowano
jak sie konkretnie dowiem co i gdzie dam znac.

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........