Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam jakąś wolną kostke przy lewej lampie ma jak by zaślepke. Wygląda na orginał. Wie ktoś może od czego ona jest??, chodzi o e39 2.5 TDS 98r

.........
Opublikowano
Wiem o czym mówisz bo ja równiez ja mam, ale nie zastanawialemsie nad tym do czego ona jest, tak jakby było to jakies łącze diagniostyczne itp :lol:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To może być złącze do czujnika dymu.

Jest om montowany na obudowie chłodnicy właśnie w okolicy lewego reflektora.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak masz włączoną klimę to stojąc w korku za jakimś "kopciuszkiem" czujnik wykrywa jego smrodek i zamyka dopływ powietrza z zewnątrz. Nie musisz wdychać tego co się wydobywa z czyjejś rury. Nie jestem pewien co do skuteczności działania tego "bajeru"

Tak mniej więcej.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=72845

Tu jest o tym>

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Dzięki serdeczne. Już kumam o co w tym biega a czy jest to skuteczne? Hmmm to sie może kiedyś sprawdzi w korku za Autosanem z PKS-u :lol: Pozdrawiam
Opublikowano
Do kostki dochodzą 2 przewody brązowy i niebieski jak dobrze pamiętam, jak zdejme tą zaślepke to wygląda normalnie jak kostka, identyczna jak wchodzi do lampy.Postaram sie wrzucić foto to będzie jasne.Dzieki za odpowiedzi
.........