Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Zrobiłem test zegarów ( pod 2.0 )pierwszy raz po kupnie samochodu i zauważyłem że kontrolki od poduszki i od ABS w ogóle nie świecą i mam pewne podejrzenia co do tego czy coś tam nie było modzone. Dodam że normalnie po włączeniu kluczyka w poz 2 świecą obie a ta od ABS na żółto i gaśnie a od poduchy na czerwono i też gaśnie. I jeszcze jedno po przekręceniu kluczyka w poz 1 gdy pokazywany jest oilserwis to kontrolka od poduchy jako jedyna świeci i sama gaśnie po ok. 2 sek. ABS działa poprawnie bo koła się nie blokują i pod nogą drga. Wypowiedzcie się co o tym myślicie, jak powinno być.

Pozdro.

A i jeszcze czy podczas sprawdzania testu sygnału (chyba 15)ma odzywać się jakiś dźwięk, bo u mnie nic.

Edytowane przez bmwojtas
Opublikowano

Ale ABS działa tylko ta kontrolka podczas testu się nie świeci. Można to jeszcze inaczej sprawdzić?

Może ktoś coś dorzuci do tematu, jak jest u Was

Opublikowano
u mnie jest to samo.a jak padł czujnik do ABSu to ta kontrolka sie paliła więc nic nie może byc poprzełączane
Opublikowano
tak jak pisałeś ta kontrolka oznacza pogorszenie składu spalin.zapala sie po przekręceniu kluczyka i gaśnie po odpaleniu auta jak wszystko jest ok.jeśli sie zapali przez krótkotrwałe pogorszenie składu spalin to po kilku odpaleniach jeśli wszystko jest ok to sama zgaśnie.wątpie że ma coś wspólnego z inspekcją
Opublikowano
A w teście u kolegi Mateja ABS i poducha świecą czy też nie?

U mnie w M47N w teście zegarów obie się nie świecą.

Normalnie - działają (tzn konkrolka poduchy i ABSu)

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
A w teście u kolegi Mateja ABS i poducha świecą czy też nie?

Właśnie zaparłem sie i robie test. U mnie też poduszka i ABS nie świecą sie - ABS działa mi :-) a poduszki sam widziałem włącznie z kurtyną. Może to tak juz ma byc :-)!

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)