Skocz do zawartości

Czy ktoś kojarzy autko - zakup Z3

Gerath

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich,

Przymierzam się do zakupu Z3 i znalazłem taki modelik (jeździło Kraków + okolice):

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3253704

Czy ktoś może kojarzy autko (jest ich mało więc jakaś szansa jest :D). I coś o nim wie ?

Tak czy owak jadę z nim do BMW na pełną diagnostykę (ile może takie coś kosztować), ale zapytać zawsze warto :D.

Jeśli nawet nie kojarzycie to napiszcie coś tak na oko :D. Przynajmniej w dział zaświeci się na pomarańczowo :D.

Pozdrawiam

Nie wiem co sprzedający rozumie pod pojęciem "fabryczny tuning".

Z tego co widzę to zostały zmienione nerki na czarne, tylne światła na dymione z allegro/ebay, skrzela chromowane(nie pasują :()

W tylnym zderzaku wycinane otwory na nieoryginalny podwójny wydech.

Wydaje mi sie że z przodu była stuknięta. Widać że zderzak niedokładnie spasowany i duża szpara między reflektorami, a maską.

Plus za oryginalne radio :)

pozdrawiam :)

Zderzak to podobno robota krawężnika i da się go podciągnąć (jest wogóle taka możliwość).

Dzięki za wskazówkę z rurami (jestem laikiem w temacie) szczerze mówiąc nie zwróciłem uwagi (wyglądają całkiem całkiem orginalnie [jak na oko laika] i palą obie równo :D)

Skrzela akurat mi się podobają więc ok.

Jeszcze jakieś zdjęciowe wskazówki (tylna klapa raczej też robiona - brak znaczków).

Na co jeszcze należałoby zwrócić uwagę ? Coś o czym sprzedający może nie chcieć powiedzieć a da się zobaczyć gołym okiem :D (serwis tak czy owak na bank)

Czy orginalne radyjko czyta mp3 (nie zwróciłem uwagi na oznakowanie) i plyty CD-R (lub ewentualnei CD-Audio).

Nie wiem jak można podciągnąć zderzak, jest on zakładany na belke oraz z boku jest wsuwany na prowadnice. jeśli wszystkie zaczepy są na miejscu nie powinno być problemów ze spasowanie.

Samochód mógł już z fabryki wyjechać bez oznaczeń na tylnej klapie, taka opcja.

Co do radia to wydaje mi sie że nie czyta mp3, prawie jestem przekonany. :)

Jak chcesz sprawdzić coś na szybko to otwórz maskę i przejżyj cały przód, czy nie ma połamanych plastików, czy podłużnice nie są pogięte, malowane.

Sprawdź okolice górnego mocowania amortyzatorów, czy nie robione.

Radze Ci, abyś poprosił sprzedawce o VIN samochodu, rozkodujesz go i dowiesz sie jaki wyjechał z fabryki i co z tego stanu zostało do chwili obecnej.

a no i bym zapomniał o najważniejszym!

sprawdź stan poszycia dachu i jego stelażu.

sprawdź czy łatwo sie go domyka, czy szyby nie odstają od uszczelek.

i czy nigdzie nie przecieka :)

dopiero zauważyłem i chyba nie ma anteny z tyłu, albo jest chowana.

Witaj

Kurcze myslalem zeby sie wybrac do krk obejrzec ja ...ale jak ja kupisz to nie bedzie po co :lol: .

Sam szukam z3 2.8 ;-) . Dzwonilem tam w listopadzie i wersja jaka mi przedstawiono : auto bylu uszkodzone z tylu, jezdzil nim od momentu sprowadzenia kolega wlasciciela komisu - blacharz i sam dla siebie naprawial to auto, zrobil nim przez 3 lata 3 tys.km :worried: .

Kiedys bylo takie zdjecie wstawione na ktorym wygladalo ze plastik pod kierownica jest polamany . Koles twierdzil ze jest OK, tylko ze jakis plastik w okolicach lewarka zmiany biegow jest pekniety .

Aha i twierdzil on ze wszystkie "opcje" sa wpisane w VIN auta, lacznie z M-pakietem - tyle ze gdzie on widzi ten Mpakiet ? :lol:

Tak czy siak auto przejrzyj na wskros i opisz na forum wyniki kontroli :twisted2: .

pozdr.

Piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]

Witam,

Pociągne dalej wątek Krakowskiej Z3. Czy ten wiatrak z przodu przy chłodnicy ( http://www.schalliol.com/property/cars/Z3/engine_lg.jpg ) jest od klimatyzacji czy to element chłodniczy (chłodnicy olej or smth) silnika, który jest w każdym modelu. Pytam ponieważ model prezentowany w moim linku nie posiada takowegoż.

W tym modelu powinien być inny zderzak z przodu z dużym wlotem do chłodnicy, taki zderzak jak ma ta 2.8 miały tylko 1.8 i 1.9...Więc pewnie z przodu też dostała czy mocno czy lekko dowiesz sie po konkretnych oglęzinach w aso...i koła z tyłu jakoś mocno chowają się w nadkola widziałem sporo zdjęć z3 i tutaj najbardziej się chowają nie wiem czy to złe ET felg a możę coś innego (w sumie te felgi widać często w z3 2.8 i nie są tak głęboko)...trudno powiedzieć czemu tak siedzą... napewno uwagę zwróciłbym też na tylne zawieszenie...

pzdr

http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif

Czy modele z roku 1998 miały już montowane roll-over bars..?

Z tego co wiem to byla opcja pałąki te zdarzają sie nawet w młodszych modelach o mniejszych pojemnościach.

A co do tej 2.8 to jeszcze coś mi nie pasuje z tym dachem - jest słabo napięty i może być coś nie tak ze stelażem i na dodatek jak jest złożony to strasznie wysoko leży ale może też mieć założną nieoryginalną podsufitkę z materiału (dodatkowo wygłuszenie) i dlatego zajmuję tyle miejsca we wnęce w którą sie chowa...no to chyba tyle co na tych fotach widać :wink:

Dzięki wszystkim, autko raczej odpada. Dodatkowo nad przednimi kołami da się zauważyć jakieś elementy spawów. Za dużo kombinowane i za dużo niejasności. Trochę niepasujących elementów. Nie mam ochoty pchać się w "dłubankę".

Poszukiwań ciąg dalszy :D. Może ktoś zna kogoś kto ma Z3 do oddania (tylko 2.8 i wyżej), w dobrym stanie. Albo jakiś adresik inny niż allegro,gratka, auto-gielda itp.

podepne sie :) co powiecie o tej http://www.moto.allegro.pl/item308125397_bmw_z3_2_8_coupe_ac_schnitzer_full_opcja_polecam_.html niby lekko stuknieta z przodu byla ale wiadomo jak to w polsce lekko znaczy wymieniona cwiara :evil: ktos ja ogladal albo zna jej przeszlosc?

pozdrawiam

ZAPRASZAM UZYTKOWNIKOW SERII Z !>KLiK

w tej coupecie od schnitzer'a widzę tylko felgi i gałkę zmiany biegów...no może jeszcze zawieszenie jest Ac-schnitzer bo widać ze strasznie zglebiona jest...i najlepsze w opisie jest 5.9 do setki taaa :liar: tyle do 100 to nawet 3.0 236KM nie ma...