Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Wczoraj zauwazylem plamke oleju pod moim autem w okolicach skrzyni.Po blizszych ogledzinach wyszlo na jaw ze wydostaje sie olej ze skrzyni gdzies w gornych okolicach(najprawdopodobniej przy wchodzacym walku od lewarka zmiany biegow ale nie jestem pewny).Czy ktos mial podobny problem?Chcialbym wiedziec czy to jakas uszczelka czy oring?Moze ktos by pomogl w tej sprawie?Auto jest z 1996 roku 520i.Szczegolnie wazne poniewaz olej zaczal rozpuszczac gumowe sprzeglo laczace wal ze skrzynia.
Opublikowano
Jak byś był łaskaw napisać, czy to manual czy automat, to napewno było by łatwiej...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
od góry niema raczej uszczelek tam jest jedynie fartuch gumowy na drążku przy jego spodzie,ale wątpię by stamtąd leciał olej, może na wałku simering strzelił
BMW M-Power
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem podobnie w poprzedniej e36. Może nie kapało ale była wiecznie tłusta skrzynia. Olej wydostawał się przez wybierak biegów. Chciałem coś poprawiać ale ostatecznie nic nie zrobiłem. Zmieniłem olej. Po około 50000km sprawdziłem poziom oleju i było go tyle ile wlałem. Naprawdę nic nie ubyło. A wyglądało brzydko. Mi się wydaje , że naprawdę niewielka ilość oleju wygląda jak wielki wyciek. No ale u mnie nie kapało.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!