Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powiem ci ze moj ojciec kupowal amorki tej firmy do omegi A i jest zadowolony.Nawet kupil je u tego samego goscia na allegro. :cool2:
Opublikowano

Napisz do nich:

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=4164800

Maja szeroki wybor, nawet jakies olejowe byly jeszcze taniej, ja wzialem od nich amory nk za 130 chyba, 3 lata gwarancji bez limitu km.

Jak jezdzisz juz na samych sprezynach to sprawdz je dokladnie a najlepiej zainwestuj w nowe, bo nie ma to sensu inaczej, moga juz byc pekniete, a przy starych sprezynach nowe amory ... nie widze tego.

Zrobilem ten blad u siebie bo mi sie spieszylo (nie wiedzialem ze mialem peknieta sprezyne, wyszlo na warsztacie po rozebraniu dopiero)

wzialem uzywki na szybko od znajomego ze szrota i mam teraz na tyle 73/57 przy starych sprezynach / i nowych amorach tych nk wlasnie, a na przodzie przy org amorach i starych sprezynach jest po 79/80, wnioski oczywiste ...

Uzywane sprezyny wzialem za 50/szt a nowe sa po 70-100 (zwykle)

no ale tak to jest jak potrzebujesz 'na juz'

i cos wychodzi takiego dopiero na warsztacie...

Amortyzatorow wcale nie musisz brac z najwyzszej polki sachsa za 400 iles, zeby miec swietny komfort. Co do zuzycia to juz inna sprawa, ale jak jest tak dluga gwarancja to nie widze problemu, mozliwe ze sachsa wytrzymuja po kilkanascie lat, jak w wiekszosci bmw sa jeszcze fabryczne amory, no ale to juz jak kto woli...

Wez nowe sprezyny rowniez! A amory nk polecam :)

Pamietaj zeby wziac takze oslony i zmienic laczniki stablizatorow!

Pozdrawiam
Opublikowano
j0hnny2007 czemu łączniki stabilizatorów? Powinno się wymienić odboje oraz poduszki pod amortyzatorami przy wymianie amorków i springów, ale łączniki? Pytam, bo na wakacje też zamierzam wymieniać zawieszenie u siebie.
Opublikowano

Nie musisz pakować ani Sachsa, Boge ani Bilsteina. Jedni robią auto do jazdy a inni na giełdę. Jesli chcesz sprzedawać auto polecam Kamoka? (nie wiem w której czesci doliny ryżu sa robione i z czego) lub inne wynalazki.

To ze cos wyglada podobnie nie oznacza ze podobnie działa. Napisałes ze z kasą krótko. Rozumiem bo jest róznie ale czesto tanio wychodzi drogo... Przekonali sie o tym nie raz koledzy kupujacy tanie sondy lambda czy przepływomierze, które są wykonane na wzór, ale działanie mają juz tylko podobne...

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Nie musisz pakować ani Sachsa, Boge ani Bilsteina. Jedni robią auto do jazdy a inni na giełdę. Jesli chcesz sprzedawać auto polecam Kamoka? (nie wiem w której czesci doliny ryżu sa robione i z czego) lub inne wynalazki.

To ze cos wyglada podobnie nie oznacza ze podobnie działa. Napisałes ze z kasą krótko. Rozumiem bo jest róznie ale czesto tanio wychodzi drogo... Przekonali sie o tym nie raz koledzy kupujacy tanie sondy lambda czy przepływomierze, które są wykonane na wzór, ale działanie mają juz tylko podobne...

Najlepiej nie popadac w zadna skrajnosc, nie zawsze najdrozsze znaczy najlepsze... a tutaj chodzi o to zeby znalezc cos dobrego i w atrakcyjnej cenie. Mialem okazje porownac sachsy z moimi nk i szczerze jakbym nie wiedzial na ktorych w danym momencie jade to nie zauwazylbym roznicy.

Mozliwe, i nawet jest duze prawdopodobienstwo ze sachsy wytrzymaja o wiele dluzej, tak jak pisalem, ale nawet te 3 lata za taka cene w sumie nie sa zle. Tlumienie maja dobre, nie wiem jak kamoka o ktorych pisales, tez moze wcale nie sa takie zle?

Ale jak mialbys placic jeszcze w zakladzie jakims za robote, to wyjdzie Ci wiecej niz warte te amory, chyba ze robisz samemu to wtedy ok.

A za wymiane tylnich amorow w moich okolicach biora 200zl, wiec jak sie popsuja na 2 dzien (odpukac) to nie jest ciekawie, chyba ze sam sie z tym bawisz ;)

j0hnny2007 czemu łączniki stabilizatorów? Powinno się wymienić odboje oraz poduszki pod amortyzatorami przy wymianie amorków i springów, ale łączniki? Pytam, bo na wakacje też zamierzam wymieniać zawieszenie u siebie.

Czesto z nimi jest cos nie tak, co ma potem wplyw na prace, nowych juz amorow... nie jest to duzy wydatek wiec warto zmienic.

Dobrze, ze wspomniales o odbojach i poduszkach bo jakos mi ucieklo.

Juz chyba wszystko, czy jeszcze cos zostalo do wymiany przy nowych amorkach ? ;)

ps. TSA

ile w focie wyszedlby wg Ciebie w miare dobry zestawik z wszystkimi dodatkami ? :)

Pytam bo wtedy zmienilem tylko amory, a teraz chce dokonczyc dzielo jak nalezy (nie spieszac sie juz)

wiec musialbym dokupic cala reszte zabawek... tj. sprezyny,laczniki, poduszki, oslony i odboje. W sumie ceny amorow jak mozesz to tez wrzuc ;)

Z ciekawosci zobacze jak to teraz wyglada, chociaz samych amorow raczej dlugo nie bede zmienial bo sa ok.

Nie jestem pewien tylko czemu z jednej strony na tyle mam duzo mniej (73/57) i dlatego chce zrobic reszte, bo watpie zeby akurat byl jeden gorszy... ktos ma jakies pomysly co z tym mozna oprocz wymiany tego co pisalem ? :)

Pozdrawiam
Opublikowano
Najlepiej nie popadac w zadna skrajnosc, nie zawsze najdrozsze znaczy najlepsze... a tutaj chodzi o to zeby znalezc cos dobrego i w atrakcyjnej cenie. Mialem okazje porownac sachsy z moimi nk i szczerze jakbym nie wiedzial na ktorych w danym momencie jade to nie zauwazylbym roznicy.

Mozliwe, i nawet jest duze prawdopodobienstwo ze sachsy wytrzymaja o wiele dluzej, tak jak pisalem, ale nawet te 3 lata za taka cene w sumie nie sa zle. Tlumienie maja dobre, nie wiem jak kamoka o ktorych pisales, tez moze wcale nie sa takie zle?

Boge czyli amortyzatory z firmy Boge-Sachs nalezacej do tej samej grupy co Lemforder wytrzymały ponad 15 lat. To dla mnie wystarczająca rekomendacja zeby zapłacić uczciwą cene.

ps. TSA

ile w focie wyszedlby wg Ciebie w miare dobry zestawik z wszystkimi dodatkami ?

Pytam bo wtedy zmienilem tylko amory, a teraz chce dokonczyc dzielo jak nalezy (nie spieszac sie juz)

wiec musialbym dokupic cala reszte zabawek... tj. sprezyny,laczniki, poduszki, oslony i odboje.

To juz na priva. Napisz konkretnie co by Cie interesowało.

P.S. Chyba to Ty wydałes na żarówki do samochodu ponad 200 zł, a spokojnie mogłbys wydać mniej i kupic lepsze amortyzatory które mają wpływ na bezpieczeńśtwo.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Boge czyli amortyzatory z firmy Boge-Sachs nalezacej do tej samej grupy co Lemforder wytrzymały ponad 15 lat. To dla mnie wystarczająca rekomendacja zeby zapłacić uczciwą cene.

To jedyny argument przemawiajacy za nimi ;)

To juz na priva. Napisz konkretnie co by Cie interesowało.

ok

P.S. Chyba to Ty wydałes na żarówki do samochodu ponad 200 zł, a spokojnie mogłbys wydać mniej i kupic lepsze amortyzatory które mają wpływ na bezpieczeńśtwo.

Do tych nic nie mam, a z zarowkami nie skonczylem jeszcze a jest troche ponad 300 ;)

Zostalo mi jeszcze wnetrze do zrobienia i kierunki boczne, poza tym calosc wymienilem.

Pozdrawiam
Opublikowano
Koledzy jeszcze jedno pytanko, jak sprawdzic sprężyne czy jest pęknieta czy coś jaszcze na co mam zwrócić uwage?