Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ile waza łącznie felgi 166M i 167M razem z oponami 2x255/40/19 i 2x285/35/19?

chodzi mi o komplet 4 felg razem z 4 oponami - łączną mase

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano (edytowane)

Felgi ważą po ok. 13kg.

Waga opon zależy od producenta. Rozbieżności są spore.

Te rozmiary będą ważyć w okolicach 13-15kg.

Czyli zestaw waży jakieś 110kg :shock:

Edytowane przez Lenin
Opublikowano
chcialem wiedziec ile waza takie zestawy bo z Hartge napisali mi ze felgi classic 2 waza 102kg w wersji 19cali, a z tego co sie naczytalem to wszystkie felgi hartge sa ciezkie i troche sie traci na osiagach samochodu np. w wersji 21cali to jest dlugosc poltora samochodu w porownaniu do 19 np. od 50 do 250km/h, myslalem zeby takie dokupic na ten sezon hartge,a jak sie szuka to wychodzi ze jest bardzo malo ladnych felg
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
(...) np. w wersji 21cali to jest dlugosc poltora samochodu w porownaniu do 19 np. od 50 do 250km/h (...)

ty to na powaznie czy sie zgrywasz z ta poltorej dlugosci samochodu?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
http://bmwfans.info/original/E60/Lim/M5-S85/ECE/L/N/2005/06/mg-36/ill-36_0831/

http://bmwfans.info/original/E60/Lim/M5-S85/ECE/L/N/2005/06/mg-36/ill-36_0907/

Pozostaje ci odnaleźć wagę konkretnych opon. Będziesz znał wagę co do grama :mrgreen: . Myślę że opona powinna ważyć około 15 kg.

Tylko tam jest podana tak sama masa dla felgi 8 1/2J i 9 1/2J, więc nie brał bym tego pod uwagę. Wydaje mi się, że może to być masa razem z opakowaniem.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
chcialem wiedziec ile waza takie zestawy bo z Hartge napisali mi ze felgi classic 2 waza 102kg w wersji 19cali, a z tego co sie naczytalem to wszystkie felgi hartge sa ciezkie i troche sie traci na osiagach samochodu np. w wersji 21cali to jest dlugosc poltora samochodu w porownaniu do 19 np. od 50 do 250km/h, myslalem zeby takie dokupic na ten sezon hartge,a jak sie szuka to wychodzi ze jest bardzo malo ladnych felg

Czegoś nie rozumiem... to albo zależy Ci na wyglądzie albo na osiągach. Przeważnie jedno kłóci się z drugim. Jeśli na osiągach, to powinieneś zakładać najmniejsze felgi jakie Ci tylko obejmą hamulce, a do tego wyszukać lekkie opony.

Opublikowano

Czegoś nie rozumiem... to albo zależy Ci na wyglądzie albo na osiągach. Przeważnie jedno kłóci się z drugim. Jeśli na osiągach, to powinieneś zakładać najmniejsze felgi jakie Ci tylko obejmą hamulce, a do tego wyszukać lekkie opony.

No też nie do końca, trzeba złapać kompromis pomiędzy wielkością kół a prowadzeniem samochodu.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM